Hoe internet ons contactloos maakt.

Is het internet bij jullie ook zo aanwezig?

internetWe zijn allemaal druk bezig met onze virtuele wereld. Facebook, Instagram, Pintererst, email, hobby en nieuwsgierigheid houden ons aan het internet gekluisterd. De hele dag zijn we online sinds de telefoonmaatschappijen internetbundels leveren die dat mogelijk maken voor een kleine prijs. Logisch dat je voor het checken van je mail en andere dingen wat tijd nodig hebt op een dag. Maar loopt het niet de spuigaten uit zo langzamerhand?

We klagen over een gebrek aan intimiteit maar hebben onze aandacht de hele dag op iets anders dan onze geliefde gericht.

Zullen we de uitdaging aangaan om volgende week eens elke avond de telefoon, iPad en computer uit te laten? We klagen dat we te weinig tijd hebben voor elkaar maar onze intimiteit gaat verloren doordat we bijna vergroeid zijn met wat het internet allemaal te bieden heeft.

Probeer eens samen af te spreken welke avond(en) jullie het internet buiten sluiten. Al begin je maar met één. Het zal best even wennen zijn om geen pingetjes, pongetjes of belgeluiden te horen. Maar ook heerlijk rustig en je krijgt eindelijk tijd voor elkaar. En contactloos? Van internet zeker, maar samen des te meer contact.

 

Wat zijn jullie tips om meer tijd samen door te brengen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.