Schaamhaar scheren

 Schaamhaar scheren is heel gewoon.

Veel vrouwen hebben een mening en vragen over het scheren van schaamhaar. Sommigen starten al op jonge leeftijd met scheren anderen moeten er niet aan denken maar beginnen op latere leeftijd toch ook met het bijhouden van het ‘bosje’. Er zijn vrouwen die na de geboorte van hun eerste kind beginnen met scheren om de chaos beneden onder controle te krijgen.  Van het bijhouden tot helemaal kaal, ieder heeft wel een voorkeur. Als je nog niet goed weet hoe en wat te doen dan hier een paar tips.

Zorg voor een scherp scheermes. Oude en stompe mesjes zorgen voor irritatie en ingegroeide haren. Gebruik bv de speciaal voor vrouwen ontwikkelde Venus van Gillette. Er zijn speciale scheergels voor intiem scheren maar haar conditioner werkt ook heel goed.

schaamhaar scheren doe je zo

Maak het kort.

Als je schaamhaar haar lang is gebruik dan eerst een schaar of tondeuse om het kort te knippen.

Begin met de buitenkant.  Dit is de bikini lijn waar je dijen overgaan in je bovenlichaam, en het gedeelte boven je vagina.

Open de lippen en scheer voorzichtig de delen waar ook haar groeit. Het kleine gedeelte huid boven de clitoris is een lastig stukje. Spreid de lippen met een hand en doe voorzichtig, blijf niet steeds hetzelfde stukje behandelen dat zorgt voor scheeruitslag en irritatie.

Scheer het perineum (het gedeelte huid tussen je vagina en je anus) en je anus.

Ja, je leest het goed. Knielen onder de douche zorgt dat er voor dat je er gemakkelijk bij kunt. Als je dit gedeelte niet wilt scheren sla dat dit gedeelte over, maar sommigen willen al hun vrouwelijke delen glad en haarloos. 

Gebruik een lotion na het scheren. Het help om de huid te verwennen met bv kokosnootolie.

Regelmatig scheren help om irritatie en ingegroeide haren te voorkomen. Scheer elke dag of in ieder geval om de andere. Als je het regelmatig doet kost het je ook niet veel tijd.  Je kunt het eenvoudig aan je dagelijkse douche ritueel toevoegen, het zal je hooguit 2 a 3 minuten kosten als je het bijhoud. (de eerste keer kost wel meer tijd).

Scheren is niet voor iedereen. Er zijn er die menen dat God ons haar gegeven heeft met een reden en dat we daar niet mee moeten rommelen. als jij er zo over denkt dan respecteren wij dat. Voor ons is het gewoon een persoonlijke keuze.  Voor veel vrouwen is het iets waar zij veel plezier aan beleven, en hun mannen net zo. Veel zeggen dat orale seks prettiger is met een gladde huid en dat het een heerlijk gevoel is tijdens de gemeenschap.

Als je twijfelt over wel of niet scheren wil ik je aanmoedigen om er voor te gaan. Je kunt altijd beginnen met een beetje bijwerken. De volgende keer kijk je dan of je iets meer gaat doen. Je kunt je man vragen wat hij mooi vind, je kunt hem zelfs vragen om je te helpen!

Schaamhaar scheren

Schaamhaar scheren

Mannen.

Misschien denk je dat mannen zich veel minder bezig houden met het scheren van schaamhaar, maar reken maar dat heel veel mannen hun mannelijkheid met zorg ontharen. Daaronder zijn er die zelf op het idee gekomen zijn, anderen zijn een handje geholpen door hun vrouw, die tijdens de orale seks steeds haren tussen haar tanden uit moest vissen. Of erger nog, moesten braken door een paar haren die vast zaten achter in haar keel. Niet erg sensueel lijkt me.

Dus als mannen zich beter verzorgen helpt dat de vrouwen tijdens de orale seks. Door het haar te trimmen of weg te scheren worden lossen haren zoveel mogelijk voorkomen. Dus mannen, laat je verschrikte gezicht maar vallen en zet er het mes eens in. Je vrouw zal er blij mee zijn.

Natuurlijk is het voor een man ook een verschrikkelijke gedachte om een scheermes op zijn edele delen te moeten zetten. Maar met een beetje voorzichtigheid valt dat reuze mee. Ook hier geldt, eerst kortwieken voor je het scheermes er op zet. Voor wat betreft je testikels, het helpt om de huid strak te trekken, dat voorkomt snijwondjes en bultjes. Na afloop een lekkere lotion of kokosnootolie er op smeren houd de huid in goede conditie.

Om jeuken te voorkomen is regelmatig scheren, liefst elke dag, het beste. Het kost weinig tijd als je er eenmaal wat handigheid in hebt. Ook leuk om te bedenken…door te scheren lijkt je mannelijkheid een stukje langer. Voor de dames misschien een overtuigend argument om hun mannen over te halen de boel wat te kortwieken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.