Hoe word je als vrouw seksueel intelligent?

Dit is een bevlogen brief, een hartenkreet aan alle verloofde, pas en langer getrouwde vrouwen.

Ik begin met een belofte: Als je enkele simpele principes en voor de hand liggende waarheden over mannen accepteert, zul je zien dat in negen van de tien gevallen de passie in je huwelijk nooit zal doven of terug komt.

Christenen moeten praten over seksualiteit. Hopelijk ben je dat met me eens, want sommige uitspraken die ik ga doen vind je misschien aanstootgevend. Ik wil niet grof zijn, maar er zijn dingen die gewoon gezegd moeten worden.

Hoe wordt je als vrouw seksueel intelligent

Als seks zo belangrijk is voor een gepassioneerd huwelijk, hoe zit het dan met die passie bij christenen voor het huwelijk?

Veel jonge christenen stellen deze vraag, omdat ze worstelen met de passie zonder seks zolang ze niet getrouwd zijn.

Passie wordt bij een man al voor zijn huwelijk gevoed door zijn seksualiteit. Ik wil niet zeggen dat een man alleen voor de seks met zijn vrouw trouwt. Hopelijk trouwt hij haar om meer dan dat. Bijvoorbeeld om wat ze gemeen hebben, of omdat ze juist zo aanvullend zijn, of omdat hij haar helemaal ziet zitten als de moeder voor zijn kinderen.

Maar vergis je niet, zijn passie wordt aangewakkerd door zijn seksuele gevoelens, zowel vóór als tijdens het huwelijk.

Ook in die periode zou je er samen over moeten praten en je kunnen verdiepen in typische man/vrouw verschillen als het op seksualiteit aankomt.

De drie archetypes.

Grofweg zijn jullie vrouwen te verdelen in drie types, al is dat uiteraard een beetje kort door de bocht. Maar wellicht herken jezelf in een van de drie.

Het eerste type vrouw, is de religieuze vrouw.

Ze ziet seksualiteit als een noodzakelijke, biologische functie van het huwelijk en vooral ook voor voortplanting. Ze zal haar ‘plicht’ doen en haar man geven wat hij nodig heeft, want dat, zo leest ze in de Bijbel en heeft ze gehoord van haar moeder, is wat God van haar verlangt, niet meer en niet minder.

Een wat denigrerend bijvoeglijk naamwoord voor dit type is ‘preuts’.

Het tweede type staat er heel anders in. Laten we haar voor het gemak de feministe noemen.

Ze gelooft dat de manier waarop een vrouw liefde geeft en ontvangt, via een emotionele en verbale verbinding een superieure vorm van liefde is.

Inwendig of zelfs openlijk vindt ze mannen een beetje erg lichamelijk ingesteld en soms zelfs platvloers en ordinair. Ze kijkt neer op de behoefte van haar man aan seksuele variatie. Kan niet begrijpen dat hij seks wil hebben zodra hij de deur binnenkomt, zonder ook maar één woord te zeggen. Dit is voor haar dè definitie van oppervlakkigheid.

Het derde type vrouw, kan gelovig zijn of niet. Maar ze weet iets over mannen dat veel vrouwen sinds het begin van de schepping hebben geleerd.

Ze begrijpt dat de weg naar het hart van een man via zijn penis gaat.

Dit type vrouw, die seksueel intelligent is,  weet ook dat deze waarheid haar macht geeft over mannen. Door alle eeuwen heen hebben vrouwen mannen gemanipuleerd en gecontroleerd op deze manier. Vrouwen hebben keizerrijken tegen elkaar opgezet door de kracht van seks. Deze kracht kan dus, als het er op aankomt, ten goede of ten kwade gebruikt worden.

flanerende vrouw

EQ

Ik lees soms dat mannen meer ‘emotioneel intelligent’ moeten zijn tegenover hun vrouw. Daar zit zeker wat in, maar ik zou zeggen dat vrouwen ook meer ‘seksueel intelligent’ moeten leren zijn tegenover hun man.

En dan nu een gewaagde stelling:


Het is gemakkelijker om ‘seksueel intelligent’ te zijn, dan ‘emotioneel intelligent’.


Seksuele intelligentie vereist een bepaalde houding en bijbehorend gedrag. Het vereist eigenlijk geen gevoelens. Dit is een vreemd concept voor de meeste vrouwen, omdat zij over het algemeen hun ‘emotieluikje’ altijd open hebben staan. God ontwierp vrouwen met een meer emotionele aard, maar het is niet Zijn plan dat zij voortdurend haar gevoel als drijfveer laat fungeren.

God wil dat een vrouw de mooie gave van empathie die hij haar gegeven heeft, kan kanaliseren in de zorg voor haar kinderen, haar man en degenen om haar heen. Dat zij weent met de wenenden en lacht met hen die lachen.

Geen zin.

In sommige gevallen kan het zijn dat de vrouw iets doet omdat het goed is, ondanks haar gevoelens.

Dus: ‘Als ik geen zin heb, doe ik het niet?’

Geen goed plan!

Net zo min als het antwoord dat ouders graag geven, ‘Dan maak je maar zin!’

Dingen doen waar je geen zin in hebt, hoort bij volwassen zijn.

Met name vrouwen zijn daar juist vaak goed in. Zelfs zo goed dat ze zichzelf soms voorbij lopen.

Ze gaan aan het werk als ze er geen zin in hebben.

Ze koken het avondeten voor man en kinderen met of zonder zin.

Ze staan ​​midden in de nacht op, om een ​​huilende baby in slaap te wiegen, waar ze zeker geen zin in hebben.

Vrouwen zijn in staat om dingen te doen zonder zin, gewoon omdat dat het juiste is om te doen. Dat is een interessant gegeven.

baby handje

Hoe kijk jij naar je man en hoe kijkt hij naar jou?

Denk je wel eens dat hij wel heel vaak en graag seks wil? En vind je dat eigenlijk oppervlakkig?

Wis die gedachten rigoureus door er zo snel mogelijk met hem over te gaan praten. Zijn seksualiteit is net zo goed een geschenk van God als het jouwe en dat zou je als zodanig moeten waarderen.

Herken het gemak waarmee je man visueel opgewonden raakt. Mannen zijn visueel ingestelde wezens, zo is het ontwerp. Dat betekent heus niet dat je je moet gedragen als een vrouw van lichte zeden, maar je kunt je zo aankleden dat je je sexy voelt. (Dat gaat vaak samen bij vrouwen.) Laat je lichaam, dat je man altijd mooi gevonden heeft, beter uitkomen.

Wat betekent het dan als je ‘seksueel intelligent’ wilt zijn/worden tegenover je man?

Als ik zeg dat de weg naar het hart van een man via zijn penis loopt, bedoel ik natuurlijk niet dat je, zin of geen zin, ieder vrij moment je handen om zijn lid moet leggen. De hersenen zijn tenslotte de belangrijkste geslachtsorganen.

Maar het gezegde, ‘De liefde van de man gaat door de maag’, kan wat mij betreft op de helling.

Hoe kun je van type een of type twee gaandeweg type drie worden en die macht dan ook nog op een goede manier bij je eigen man gebruiken?

Volgende week een lijstje met tips en ideeën, die je op zijn minst aan het denken zullen zetten.

Een gedachte over “Hoe word je als vrouw seksueel intelligent?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.