Oxytocine.

Als wij mannen het woord intimiteit horen, denken we meestal aan seks. Niet zo vreemd want gedurende seks schiet ons oxytocine level door het plafond. En oxytocine is het hormoon dat ervoor zorgt dat we ons verbonden voelen. Pal na het orgasme bevindt zich vijf keer zoveel van dit emotionele bindmiddel in ons bloed.

En wat denk je?

Het is de enige keer dat we ook maar enigszins in de buurt komen bij het level dat voor vrouwen standaard is. Volgens mij één van de redenen is waarom seks zo belangrijk is voor een man.

soorten intimiteit

Lees meer

Meer dan een lichaam alleen.

Een van de mooiste dingen die je kunt ontdekken in je seksuele reis is het verschil dat koesteren geeft aan je seksleven. Vanuit een koesterende houding zie je de mooiste aspecten van seksuele intimiteit. Bovendien beschermt het je tegen een van de slechte eigenschappen van lust: Eigenbelang. Omdat seks zo’n krachtige ervaring is, kan het gebeuren dat de focus komt te liggen op het genot. De mogelijkheid voor een heerlijke vrijpartij is altijd aanwezig en dat kan zomaar leiden tot enig egoïsme. Maar het gaat om meer dan een lichaam alleen.

Als je je geliefde op alle vlakken koestert, ook tussen de lakens, integreer je seks. Als je door seks gekoesterd/getroost/verwend wilt worden gebruik je je geliefde.

Het verschil is enorm.

Koesteren seks

Lees meer

Wat te doen na seks.

Vroeger, toen we nog slecht waren, haha, rookten we altijd een sigaretje. Of je zou wat kunnen drinken, als je man lang genoeg wakker blijft. Wat zou je ook zou kunnen doen, juist op dit moment, is praten over seks.

Het is een kwetsbaar moment, waarop de intimiteit als het goed is hoogtij viert. Je zou het kunnen benutten om dingen over jullie seksleven te bespreken die misschien gevoelig liggen. Praten over seksuele intimiteit kan eng zijn en vreemd, maar het is zeker nodig.

praten over seks

Goed idee.

Lees meer

Mag het?

Dit is een vraag die ons vaak gesteld wordt. Als de seksuele intimiteit tussen twee mensen groeit, kom je vroeg of laat op gebieden die niet zo soepel lopen als men je in de gemiddelde ‘Feel good movie’ wil laten geloven. Een van de onderwerpen die aan bod zou kunnen komen is het wel of niet gebruiken van vibrators, speeltjes en externe hulpmiddelen.

Omdat er, in onze ogen, nogal wat zwaarwichtig en overdreven geestelijk over gedaan wordt, gaan we er deze keer wat uitvoeriger op in.

Maar laten we eerst duidelijk voorop stellen, dat wij niet bepalen wat van God mag of niet. We proberen enkel maar inzichten te geven, waar je het mee eens of oneens kunt zijn.

Vibrators in het seksleven van een christen

Waarom zou je als christen vibrators gebruiken?

Lees meer

Stop je vooroordelen en stap uit je korset.

Wij vrouwen reageren meestal niet zo positief als onze man vraagt of we eens spannende lingerie willen dragen.

Nb. Man, denk erom: Het is de toon die de muziek maakt, een directe vraag zal je vrouw alleen maar het gevoel geven dat ze tekort schiet. Een beetje inkleden dus…of aankleden.

Toch, zelfs als manlief aanbiedt om dat setje uit de etalage van de lingeriewinkel te kopen, zeggen we graag iets in de trant van: ‘Waarom zou je geld uitgeven aan iets dat ik maar twee minuten aanheb?’

Misschien heb je ooit wel eens gedacht dat het leuk zou zijn om hem te verrassen, maar is het er nooit van gekomen.

8 manieren om het meeste uit je spannende lingerie te halen

Waarom je zou kunnen overwegen spannende lingerie te dragen.

Lees meer

Eten in de slaapkamer en seks in de keuken.

Hoe eten en seks samen kunnen gaan.

Hooglied.

Vandaag even doorborduren op het Hooglied dat we in onze vorige blog uitgebreid bezongen. Wist je dat er in Hooglied heel wat genotmiddelen qua voedsel genoemd worden?

 • wijn
 • appel
 • fruit
 • rozijnen
 • vijg
 • granaatappel
 • kruiden
 • melk
 • honing
 • tarwe
 • druiven

Lees meer

Het Bijbelboek Hooglied schildert een gepassioneerd, puur en zelfs provocerend beeld van huwelijk en seksualiteit. Het komt je misschien vreemd voor dat juist dit in het door God geïnspireerde woord terecht is gekomen.

 • Wat zou de Bijbel zijn zonder dit boek?
 • Wat is de boodschap van het Hooglied van Salomo?
 • Zit hier wellicht een Goddelijke les voor iedereen in?
 • Wat moet de kerk met ermee?

In deze blog hopen we je op deze vragen een antwoord te geven.

Hooglieds boodschap

Gods glorieuze ontwerp.

Lees meer

‘Ik wist dat het eenmalig was,’ zei ze, ‘Van het een kwam gewoon het ander.’

Ik hoor twee jonge vrouwen praten over… seks denk ik? Het gaat vooral over de interactie met het andere geslacht en het verlangen om daar beter mee om te gaan. In een zin zegt ze de woorden, pil, penetratie en aanrommelen. Woorden die in combinatie met seks voor haar kennelijk een heel andere betekenis hebben dan voor mij. Voor haar is seks voordat je getrouwd bent dus niet meer dan een fysieke daad waar je erg veel plezier aan kunt beleven. Of niet, maar dan is er ook niet echt een man overboord. Een handeling die te vergelijken is met andere plezierige dingen zoals  eten, slapen en shoppen. Is dat waar? Omdat de meeste mensen tegenwoordig vinden dat seks zo werkt? Heeft seks voordat je getrouwd bent geen impact op het vervolg van je relatie? Is seks gehad hebben niet schadelijk voor je volgende relaties?

Wachten met seks! Lees meer

Formidabel formaat.

Waarschijnlijk zijn het vooral ongetrouwde mannen die zich zorgen maken of het formaat van hun penis wel goed is. Heb ik een te kleine penis, wat is normaal en wat zou zij er van vinden? Eenmaal getrouwd weten de meesten wel dat het prima werkt.

Toch kom je het nog vaak tegen; onzekerheid over de afmetingen. Wat dat betreft zijn mannen soms net als vrouwen, die vaak onzeker zijn over bepaalde aspecten van hun lichaam. (meestal een van de vier B’s :) )

Het frappante is dat vrouwen eigenlijk zelden problemen hebben met het penisformaat van hun man.

Heb ik een te kleine penis? Lees meer

Ook als je geen romantische ideeën hebt, of als je denkt niet romantisch te zijn, kun je romantisch doen.

Dat kan namelijk iedereen.

De vraag is meer: Wil je het?

20 romantische tips

Als wij nou zeggen dat allang bewezen is, dat het voor ieder koppel belangrijk is, in de aanloop naar het vrijen, romantische momenten te beleven, zou je dan willen overwegen de noodzaak ervan in te zien?

Zou je willen overwegen een aantal van de tips die we hieronder geven uit te voeren? Lees meer