Kinky seks veroorzaakt een hoop discussie tegenwoordig.

Kinky seks

Kinky?

Of het nu komt naar aanleiding van de film 50 tinten grijs of dat er meer openheid komt over de seksuele voorkeuren van mensen, maar het is het gesprek van de dag. De term ‘kinky’ is nogal subjectief. Sommige koppels vinden heel veel dingen te ‘kinky’ voor hen en weer andere vinden die dingen heel gewoon. Het hangt dus allemaal af van wat iemand ‘normaal’ vindt.

Het woordenboek zegt het volgende over Kinky:

Pikant, enigszins pervers, Fetisj, Sadomasochisme. Sterk afwijkend van de (seksuele) norm en daardoor aantrekkelijk.

Zo, dat zijn best heftige woorden! En dat terwijl ik de term gebruik voor veel minder…uh bizarre dingen. Veel meer om aan te geven dat iets een beetje anders is dan de normale routine. Maar niet speciaal als gerelateerd aan fetisj of sadomasochisme.

Er zijn koppels die orale seks, anale seks en speeltjes kinky vinden. (voor hun dan). Aan de andere kant zijn er ook die dat juist heel normaal vinden als onderdeel van hun liefdesspel en beslist niet kinky.

Zo maar een lijst van wat als ‘kinky’ gezien wordt door sommigen:

In de stemming.

Natuurlijk is deze lijst niet compleet. Als je er doorheen leest zal je waarschijnlijk ook sommige dingen aan de ‘zachte’ kant vinden en andere juist als extreem bezien. Ook al geeft het woordenboek deze definitie, ik gebruik het woord ‘kinky’ nog steeds in veel verschillende gradaties. Ik vind orale seks, vrouwelijke ejaculatie, het gebruik van spiegels , olie, lingerie, masturberen voor elkaar en de meeste speeltjes een normaal onderdeel van het liefdesspel. Aan de andere kant vind ik rollenspellen, lichte bondage, spanking en rimmen een beetje ‘kinky’ voor mij. Dat betekent niet dat ik er niet van kan genieten maar ik moet in de juiste ‘kinky’ stemming zijn. Het werkt dus het beste als beiden in de ‘kinky’ stemming zijn.

Te veel kinky.

Er zijn ook dingen die mij te ver gaan en waar ik geen interesse in heb. (kuisheidsgordels bv). En er zijn dingen waarvan ik denk dat ze gevaarlijk zijn of waarvan ik vind dat ze dicht bij seksuele zonden liggen. Daar blijf ik van weg. Natuurlijk zal de ‘kinky’ lijst van iedereen er weer anders uitzien. Zelfs binnen een huwelijk kunnen partners daarover verschillen. Zie de lijst hierboven maar als een middel om de discussie te starten over hoe jullie denken over deze dingen. Of maak een lijst samen en praat over wat er wel en niet op komt te staan. Overleg wat voor jullie ‘kinky’ is en wat er met beiden goedvinden wel kan.

Kinky proberen.

Ook al heb je vroeger dit misschien al eens gedaan, probeer het nog eens want de dingen en inzichten veranderen met de jaren. De sleutel is dus om open hierover te communiceren en respect te hebben voor elkaars mening en gevoelens. Daardoor komen jullie nog dichter bij elkaar.