Massage als voorspel.

Vaak wordt een sensuele massage genoemd als manier van voorspel. Maar hoe doe je dat?  Het is een heerlijke manier om te geven en te krijgen van elkaar. Hier volgt een manier waarop je dit als voorspel kunt uitvoeren.

VOORSPEL MASSAGE

Het is belangrijk om een veilige en zachte omgeving te hebben voor dit soort voorspel.

Je wilt tenslotte niet gestoord worden door de kinderen of je telefoon. Zoek een lekker plekje om te liggen, het is een goed idee om deze te bedekken met plastic of een extra deken zodat je geen zorgen hebt over waar de massage olie terecht komt. Je zou bv een douchegordijn kunnen gebruiken wat je over het bed drapeert. Daar bovenop een zacht laken waar je op gaat liggen.

Er zijn ook speciale lakens te koop die je zo over jet bed kunt schuiven, gemaakt van een rubberachtige substantie. Je kunt dit natuurlijk ook doen op een bank of sofa voor het haardvuur of waar je maar wilt.

Zorg voor een afzetmogelijkheid binnen bereik.

Je moet beslissen welke massage olie je gaat gebruiken en of je deze wilt voorverwarmen in bv de magnetron. Ook mogelijk zijn massagekaarsen die warm worden terwijl ze branden. Zorg voor een badlaken en handdoek. Als je iets extra wilt doen zorg dan voor een glaasje wijn of iets anders te drinken. Je kunt ook een satijnen blinddoek gebruiken om alle afleidende dingen uit te bannen. Luister naar achtergrondmuziek als je dat fijn vind om bij te relaxen. Denk na over wat je aan gaat doen, (als je wat aan doet) Bespreek wat de regels zijn. Bv. of je aangeraakt wilt worden terwijl je masseert.

Laat je lief zich uitkleden en op de buik gaan liggen.

Je kunt de badhanddoek gebruiken om over de billen te leggen en die te bewaren tot het laatst. Het is niet de bedoeling dat dit meteen tot seks leid, het is tenslotte voorspel, en je wilt niet te snel worden afgeleid. Druppel wat olie op de schouders en nek. Begin te masseren bij de nek en werk naar de schouders en daarna de hele arm naar beneden tot aan de hand en elke vinger afzonderlijk. Geen haast…neem je tijd en gebruik genoeg druk om de spieren te bewerken. Herhalen bij de andere schouder, arm en hand.

Dan langzaam van de schouders naar beneden werken (gebruik meer olie indien nodig)

Bewerk de hele rug en vergeet de beide zijden niet. Het kan handig zijn om zelf plaats te nemen op de billen van je partner of tussen de benen, dan heb je een beter bereik. Op dit punt kun je de handdoek verwijderen en wat olie op de billen druppelen. Het is volledig aan jou hoe intiem je dit voorspel maakt en hoe ver je nu wilt gaan.

Nadat je de handdoek weer op de billen hebt gelegd zijn de benen aan de beurt, masseer ze één voor één. Begin met de dijen en werk via de hielen, enkels naar de voeten en tenen. Let op, tenen kunnen nog wel eens gevoelig zijn voor kietelen.

Hier kan een pauze worden ingelast.

Drink of eet even wat en daarna is de andere kant aan de beurt. Leg de handdoek over de intieme delen. Doe exact hetzelfde als wat je aan de achterkant deed. Je kunt beginnen met het gezicht en de oren. Dan de nek en beide armen. Masseer de borstkas en de buik, zorg dat je niet kietelt. Als er een deel van het lichaam is waar je partner extreem gevoelig is voor kietelen sla dat dan over.

voorspel massage

Op dit punt is het de beurt aan de intieme delen. Masseer er eerst omheen en laat de handdoek nog even liggen. Misschien is het beter om een kleinere handdoek te gebruiken hier. Je kunt dan beter bij de bovenbenen. Mocht je per ongeluk expres de intieme delen aanraken probeer dan toch eerst de massage af te maken voor dat je begint aan seksuele handelingen. Werk naar beneden tot aan de voeten en tenen. Nu is het hele lichaam zacht en relaxed.

Als je een blinddoek gebruikt is dit het punt om die te verwijderen.

Ook als je nog kleding draagt kun je die uitdoen. Als jullie hebben besloten dat dit alleen een massage zou zijn is het voorspel hier over. Maar als je dit wilt afsluiten met een portie gepassioneerde seks dan is nu het moment om over te gaan naar het masseren van de intieme delen. Verwijder de handdoek en sprenkel er wat massage olie over. Begin nu met je eigen fantasie de intieme delen te masseren. Vanaf hier kun je het vast en zeker heel goed zelf bedenken.

Natuurlijk kun je alles veranderen van volgorde als je dat beter lijkt.

Na afloop zal je partner zeer tevreden zijn en als jullie willen kan de ander nu de rollen omkeren en ook jou eens lekker masseren. Als je dit de hele nacht wilt vol houden is het ook geen probleem, doe gewoon wat jullie samen willen en maak er een nacht van zoals jullie hem samen willen beleven. Dat worden mooie herinneringen, dat voorspel ik jullie!