Nog even en het is weer Sinterklaas.

Vaak loop je op het laatst er tegen aan dat je geen inspiratie hebt wat te kopen. Je kunt natuurlijk een verlanglijstje raadplegen, maar nog leuker is het om iets te kopen waarvan je zeker weet dat het in de roos is zonder dat het op een verlanglijst staat. Dat doe je door goed te luisteren naar wat niet gezegd wordt.

Hoe doe je dat?

Luisteren is echt een kwaliteit die je kunt leren. Als je goed oplet wat de ander zegt kun je daar dingen uit opmaken die soms heel bedekt worden gezegd. Als je aandacht oprecht is zal de ander dat zeker merken. Nog een voordeel van zo luisteren is dat je op ideeën kunt komen waar de ander later van zegt, “Hoe wist je dat?”

De opdracht voor deze week is om gedurende de week iets te vinden wat de ander nodig heeft, maar niet rechtuit zegt en dat te kopen of doen. Dat hoeft niet per se geld te kosten. De meest persoonlijke wensen liggen vaak op een ander vlak dan een bosje bloemen of een nieuwe ijskrabber. Vervul een onuitgesproken wens deze week door goed te luisteren naar je geliefde, daar komt het op neer.

 

luisteren met aandacht en liefde

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *