Lang leve lingerie.

Mini, satijn, katoen, doorzichtig, zijde, rubber, eetbaar, leer, kostuum, doorkijk, sexy. Waar gaat dit over? Lingerie!

Miljoenen euro’s per jaar worden er omgezet in de lingerie sector. Je kunt dus wel nagaan dat het een hot item is.

Gelukkig is er ook steeds meer sexy lingerie verkrijgbaar voor vrouwen (en mannen) die niet doorsnee zijn, want ‘one size fitts all’ gaat hier niet bepaald op. Hoe dik, dun, lang of kort je ook bent, je bent niet meer overgeleverd aan alleen Sloggi’s.

Lingerie liefhebbers

Lingerie is emotie.

Alleen al het woord lingerie maakt bij vrouwen verschillende emoties los, sommigen weten zich machtig, mooier, sexyer.

Andere vrouwen voelen zich niet thuis in dit soort outfits. Ze gaan juist voor Sloggi’s omdat ze zo comfortabel zijn en passen bij hun beeld van sexy: Sexy ben je in hun ogen hooguit als je vrijt met je man en dan heb je niks aan. De rest van de tijd is sexy zeker niet iets waar je aan denkt als je het hebt over jou. Bovendien ben je er niet dol op als je man op een bepaalde manier naar je gaat kijken als je zoiets aan hebt.

Je lijf is ook niet geschikt voor die niemendalletjes en ze zitten echt verschrikkelijk. Je man ziet je naakt als er gevreeën wordt en dat is meer dan genoeg wat jou betreft.

Als jij tot de laatste groep behoort hebben we toch nog wat interessante info voor je.

Fantasieën.

Een jaar of wat geleden was er een koppel dat voor hun bruiloft op zoek was naar kleding met bijbehorende lingerie. Hij zag een setje met jarretels en stelde haar voor om dit onder de bruidsjurk te dragen.

Zij was geschokt door zijn keuze en zei hem dat dit soort lingerie alleen werd gekocht door hoeren en strippers. Ze vond het goedkoop en ordinair, ze zou zoiets nooit aandoen. Toen zei ze ook nog even dat het haar erg tegenviel, dat hij dit echt mooi vond en durfde voor te stellen.

Wist zij veel dat ze op dat moment één van zijn fantasieën aan diggelen sloeg…

Mannen en lingerie.

Houden alle mannen van lingerie? 9 van 10 wel.

Als jij dit leest en denkt, ‘Ik niet.’, dan horen we het graag. Ook naar je reden zijn we echt benieuwd.

De overgrote meerderheid van de mannen is visueel in gesteld. Dus alle visuele acties die er op gericht zijn te plezieren, uit te dagen, te verrassen en te verleiden zullen voor hem bij voorbaat een groot succes zijn. En dat is nu juist wat lingerie allemaal doet.

Valentijn cadeau.

Hoe ging het verder met dit koppel?

Nadat  ze over de eerste schok heen was, en hij ook, spraken ze er soms over. Ze wilde hem niet teleurstellen, dat paste dan ook weer niet bij haar. Dus kocht ze in de jaren daarna een heel enkele keer iets dat niet al te idioot was, om bij speciale gelegenheden te dragen. Nooit voor zichzelf, altijd voelde het als een offer. Ze vond het wel vermakelijk dat het zo’n goed effect had, maar ze voelde zich nooit echt gemakkelijk in die lingerie.

Tot twee jaar geleden vlak voor Valentijn. Ze zat te bedenken wat ze zou geven. Ze deden er nooit veel aan, maar dit jaar wilde ze hem echt graag een plezier doen. Een moment creëren waar hij later nog eens aan terug zou denken. Ineens ging haar een licht op: Ze zou hem zeggen dat ze van plan was van harte te proberen anders naar lingerie te gaan kijken. Ze ging bij wijze van spreken in zijn schoenen staan. Haar uitgangspunt zou zijn, dat het voor haar een plezier was om hem te plezieren. En als klap op de vuurpijl zou ze haar geliefde een lingeriemodeshow geven .

Wat een geweldig idee!

Lingerie

Lingerie

Nieuw begin.

Overbodig te zeggen dat hij het cadeau met beide handen aanpakte. Ze kocht een aantal setjes, zelfs een paar dingen die ze eerst te ver vond gaan. Ze liet hem ieder setje punten geven. Zodat ze er achter kwam wat hij het mooiste vond. De modeshow was een groot succes.

Maanden later praatten ze er over en merkte hij op, dat langzamerhand haar mindset veranderd was. Ze moest het toegeven: Ze ging zich vrijer bewegen in lingerie, omdat ze er aan kon wennen nu ze het vaker deed.

Met aanmoediging van hem werd haar kijk op haar eigen lichaam steeds milder. Hij liet haar merken dat hij van haar hield en ook al was haar lichaam veranderd na de komst van de kinderen, hij vond haar nog steeds de mooiste. Ze zei hem dat dit heel belangrijk voor haar was. Zijn koestering was net zo essentieel als zijn opwinding.

Eind goed, al goed.

Dit verhaal is maar een verhaal. Maar de mensen bestaan. Jij en ik zijn behept met vervelende vooroordelen waar het op seks aankomt. We zijn opgevoed met vastgeroeste ideeën waar weinig rek in zit. Lingerie zou er zomaar een kunnen zijn. Misschien vind je versiering van het lichaam overdreven of niets voor een christen.

Praat er eens over samen. Bepaal waar jullie beiden staan op dit vlak. En kijk eens in onze winkel wat je mooi en niet mooi vindt. Leer jezelf liefhebben, zie jezelf door zijn ogen. Wees niet zo hard voor jezelf. Zie het brengen van een offer als het geven van een cadeau.

Verandering.

Verandering komt niet zomaar plotseling. Het vergt tijd en oefening. Met alle dingen in het leven is het zo, dat het steeds makkelijker gaat als je het vaker gedaan hebt. Ook verkeerde dingen trouwens, maar daarover volgende keer meer.

Ga de uitdaging aan om iets af te zweren, waar je geliefde een bloedhekel aan heeft. Probeer je gedrag te veranderen zonder dat je jezelf geweld aandoet of je identiteit in gedrang komt, want dat is uiteraard NOOIT oké.

Blijf eerlijk en open.

Het leven is een proces.

Bedenk regelmatig:

We zijn allemaal een schepping van God en onze God maakt geen rommel!