Ook seks moet je onderhouden.

Hoe graag we allemaal ook willen dat elke seksuele ervaring als vervullend ervaren wordt, dat twee zielen samenvloeien en de hemel op aarde landt, soms zullen we misschien genoegen moeten nemen met klein onderhoud. Als je een druk schema hebt en nauwelijks aan elkaar toekomt is het een goed idee om zo af en toe een vluggertje in te passen. Of misschien moet je ergens gewoon een half uur reserveren op je kalender omdat je weet dat het er anders niet van komt.

Bedenk eens hoe fijn het is als je in huis een nieuwe keuken of badkamer krijgt, of allemaal nieuwe meubels. Dat zorgt altijd voor opwinding. Maar een andere indeling, of een fris behangetje zijn ook leuk. Met andere woorden: Het hoeft niet altijd nieuw en groot te zijn.

Groot en klein onderhoud van je seksuele relatie

Klein onderhoud.

Laat ik als autoliefhebber de vergelijking trekken met mijn oldtimer (Niet dat ik mijn vrouw zo zie hoor, al zijn ze wel even oud )

Mijn oldtimer heeft veel onderhoud nodig. Hoe langer hij stil staat, hoe moeilijker hij wil starten. Als ik er vaker gebruik van maak, is het omdraaien van de sleutel genoeg om de motor tot leven te wekken. Duurt het langer dan een week dan vergt het beduidend meer tijd voor de sonore brom te horen is.

Klein onderhoud is dus erg belangrijk.

Net als in je huis; alles zal moeten worden bijgehouden, het schilderwerk, je vloerbedekking, schoonmaak, noem maar op. Als je dat niet doet leef  je binnen de kortste keren op een vuilnisbelt waar de helft van je spullen niet meer doet wat ze moeten doen.

Zo is het met seks ook.

We denken vaak dat het elke keer als we de liefde bedrijven spectaculair vuurwerk is, maar niet elke klapper hoeft een 1.000-klapper te zijn. Er is nog een reden dat klein onderhoud belangrijk is. Regelmatige seks zorgt ervoor dat de sappen blijven stromen zeg maar.

Het is niet zoals op tv waar je voorgeschoteld wordt dat elke keer zo geweldig is dat het je de adem beneemt. Als je dat verwacht, dan valt seks vaak tegen. Dan zal het maar zelden aan je verwachtingen voldoen.

Als je dat eenmaal weet en je hebt geen zin in een ervaring die niet wereldschokkend is, denk je misschien: ‘Waarom zou ik er werk van maken? Ik heb al geen zin en dan is het ook nog eens niet zo geweldig als in de film.’

vuurwerk

Wat doen we?

En dus… doen we niks. We kussen elkaar, rollen allebei naar onze eigen kant en wachten tot er weer een moment komt dat we er echt tijd en zin hebben, ook al is dat misschien maar eens per twee maanden, als we mazzel hebben.

Maar de realiteit is dat voor vrouwen de zin vaak pas komt als ze er aan beginnen. Vrouwen hebben tijd en voorspel nodig voordat ze zin krijgen.

Hoewel mannen veel sneller opgewonden raken, komt bij hen het liefdesspel juist vaak in het gedrang omdat ze geen puf hebben voor dat hele voortraject. Menige man zal zich na een drukke dag liever even snel aftrekken onder de douche.

Puur verlies!

Want in regel is het zo: Hoe meer seks je hebt, hoe makkelijker het is om opgewonden te raken. En dat geldt voor beiden. Je komt als het ware in een mooie vicieuze cirkel: Fijn gevreeën, mooie herinnering, verlangen naar weer, fijn gevreeën, mooie herinnering, verlangen…

Lose it.

Het is niet zo dat hoe langer je wacht hoe meer zin je krijgt. Het is eerder andersom. Hoe minder seks je hebt, hoe lastiger het is om de lust weer terug te vinden. Je lichaam vergeet als het ware dat het een seksdrive heeft. Daar komt de uitspraak “use it or lose it” ook vandaan.

Dus het onderhouden van seks is niet alleen bedoeld om je geliefde te plezieren. Het is een belofte:

  • -Ik doe het, omdat ik seks belangrijk vind in onze relatie.
  • -Ik doe het, want seks met jou is geweldig, ook al is het niet elke keer een 1.000-klapper.
  • -Ik doe het, omdat ik weet dat het binnenkort wel weer zo zal zijn, ook al is dat niet vannacht.

Vrouw: Bedenk dat het onderhouden van je seksuele relatie er voor zorgt dat hij zich goed voelt over jullie, je je daardoor meer verbonden voelt en dat het je eigen libido vergroot.

Wacht dus niet met seks tot dat je er echt heel erg zin in hebt. Doe het regelmatig. Zoveel tijd hoeft het niet altijd te kosten. Stap gewoon bij hem onder de douche.

Begin er aan en je zult zien dat je door een andere instelling veel meer plezier beleeft.

Man: Zorg ervoor dat je schema ruimte laat voor je geliefde, dat je haar aandacht en tijd kunt geven voordat er gevreeën wordt. Verras haar met lieve woorden/kado’s/uitjes, of maar net waar ze blij van wordt. Stap bij haar onder de douche.

A happy wife is a…

Groot onderhoud.

Daarover volgende keer meer.

Als je nog nooit sterren hebt gezien en bellen hebt gehoord, lees dan eens de artikelen op deze blog waarin alles lichamelijk, emotioneel en spiritueel wordt uitgelegd. Je krijgt van ons heel veel tips over hoe het in jouw huwelijk wel geweldig kan worden. De enige uitgangsvoorwaarde is: Heb elkaar lief!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] liggen om af en toe te gebruiken. In die zelfde categorie valt de vibrator ook. Samen verschillende seksuele ervaringen beleven versterkt de intieme band, een vibrator kan daar heel goed onderdeel van […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *