Hoe doe je prostaat massage?

Prostaat massage betekent stimulatie van de mannelijke P-spot (ook wel G-spot genoemd). Je kunt het zelf doen met de hand of een prostaat stimulator gebruiken.

Prostaat stimulatie.

Wat de clitoris voor een vrouw is, is de prostaat voor een man. Je zou kunnen zeggen dat we dus de c spot en de p spot kennen. Het is een gevoelige plek die maar weinig mannen ontdekken of willen ontdekken. Omdat het stimuleren van de prostaat heel veel voordelen heeft voor de gezondheid zou iedere man prostaatstimulatie een keer moeten proberen. Je kunt natuurlijk je vingers gebruiken, maar het gebruik van een prostaat vibrator is nog veel fijner. Deze prostaat vibrator is speciaal zo gevormd dat de p spot er door wordt gestimuleerd.

Wat is de prostaat?

prostaat-massage-doe-je-zo p-spot

De prostaat is een klier ter grootte van een walnoot. Die zit aan de ‘wortel’ van de penis, net onder de blaas. De prostaat bevindt zich naast het rectum. In de prostaat maakt het lichaam hulpstoffen aan die aan het sperma worden toegevoegd. Door samentrekking wordt voorkomen dat sperma in de blaas kan stromen. Het woord prostaat is afgeleid van het Griekse ‘prostates’ dat ‘wachter’ of ‘beschermer’ betekend.

Waarom een prostaat massage?

Door de prostaat te masseren komt de opgeslagen spermavloeistof vrij en wordt als het ware schoongespoeld. Het wordt ook wel prostaat melken genoemd. Als dit niet vaak gebeurd kan dat voor ontstekingen en zwellingen zorgen. Regelmatige massage voorkomt prostaat klachten zoals prostatis (ontsteking), prostaatkanker, genitale pijn en pijn bij het plassen. Massage van het perineum en de prostaat stimuleert de bloedcirculatie van de penis waardoor hardere erecties mogelijk zijn. Door de betere bloedtoevoer en circulatie zal een man zijn erectie ook langer in  stand kunnen houden. Bovendien verhoogt het de hoeveelheid zaadvloeistof waardoor het sperma langer overleeft in de vagina en beweeglijker is.

Een regelmatige massage is dus gezond en daardoor wordt de prostaat aangezet om in actie te komen. Wie wil er nou prostaat klachten? Maar is het ook lekker? Jazeker! Het is zelfs mogelijk om een man te laten klaarkomen tijdens het masseren. Sterker nog, het gevoel dat zich tijdens een prostaat massage opbouwt kan veel heviger worden als tijdens een normaal orgasme. Het is daarom leuk om ermee te experimenteren, omdat je als man op deze manier een enorm intens orgasme kunt beleven.

Hoe masseer je zelf de prostaat?

prostaat massageZelf je prostaat stimuleren is mogelijk via de anus en het perineum. Zorg dat je nagels kort en schoon zijn. Ga op je rug liggen met opgetrokken knieën. Ontspan je sluitspier. Breng glijmiddel aan op een vinger en breng deze voorzichtig in bij de anus. Gebruik een wijs- of middelvinger, dat is vaak het gemakkelijkst. Wijs met de vinger richting navel. Duw nu de vinger ongeveer 5 cm in. Daar voel je een verdikking van het formaat walnoot, dat is dus je prostaat.

Beweeg er met je vinger langzaam langs en probeer de prostaat voorzichtig heen en weer te bewegen. Je krijgt waarschijnlijk in eerste instantie het gevoel dat je naar het toilet moet om te plassen. Dit is dus een normaal gevoel, het verdwijnt redelijk snel. 

Je prostaat laten masseren door je partner.

Het is heerlijk ontspannend en intiem om je inwendig te laten masseren door je partner. Je partner kan het beste veel glijmiddel (en eventueel een condoom) gebruiken. Daarna dan de hier bovengenoemde stappen volgen. Laat duidelijk aan je partner merken wat je wel of niet lekker vindt en ook hoe het beste je prostaat gemasseerd kan worden. 

⇒Lees alles over RIMMEN.⇐

Uitwendige prostaat massage.

Ook van buitenaf kun je de prostaat masseren. Hoe je dat doet? Oefenen een lichte druk uit op het perineum (het gebied tussen het scrotum en de anus). Gebruik je duim of eventueel je knokkels, en beweeg voorzichtig heen en weer.

Prostaatkanker.

Studies tonen aan dat het risico op prostaatkanker vermindert door massage. In Nederland krijgt één op de zes mannen te maken met prostaatkanker. Problemen ontstaan meestal pas na het 50e levensjaar bij mannen. Zoals gezegd kan prostaat massage helpen bij het voorkomen er van. Ook bij een ontsteking van de prostaat is het aan te raden.

Daar komt nog bij dat veel mensen zeggen dat hun libido en de prestaties in bed hierdoor zijn toegenomen. Massage van de prostaat is qua ervaring vergelijkbaar met het stimuleren van de G-spot bij een vrouw.

Soms kan het ook effectief zijn bij de behandeling van ejaculatie- en erectieproblemen. Omdat de prostaat in contact staat met de penis heeft de stimulatie een goed effect op beide. Prostaat massage wordt voor mannen zonder problemen minimaal één keer per maand aangeraden. Bij problemen met de prostaat wordt dit vaak verhoogd naar één keer per week. Doe dit in overleg met je arts.

Hoe reageert een man er op?

Dat is nogal verschillend. De een geniet voluit, een ander vindt het maar niets. Soms komen er ook emoties van kwaadheid of verdriet los. Weer anderen hebben er dus helemaal geen emoties bij. Sommige mannen komen klaar door de massage, maar dat is een uitzondering.

Hoe gebruik je een prostaat stimulator?

Prostaat stimulators hebben vaak een aparte vorm. Meestal zijn ze licht gebogen waardoor ze precies de juiste plek kunnen stimuleren. Ze zijn makkelijk in te brengen. Een goede prostaatvibrator blijft eenmaal voorzichtig ingebracht stevig op zijn plek zitten. Door nu de bekkenbodem spier te oefenen masseer je de prostaat. Dus aanspannen en loslaten. Probeer om deze bewegingen in een ritmisch tempo te doen en blijf ontspannen.

Een prostaat massager gebruik je gedurende langere tijd, dus niet even 10 minuten, maar minimaal een uur. Dat is langdurig genieten. Je kunt de stimulator ook voorzichtig wat bewegen met de handen. Maak geen stotende bewegingen, maar van boven naar beneden, draai of schommel wat.

ANEROS EUPHO SYN TRIDENT

Slank profiel voor eenvoudig inbrengen

Nauwkeurig gevormd voor maximale response

Voor de gevorderde gebruiker

€69,95

ANEROS MGX TRIDENT

Ideaal voor de beginner

Gebogen kop masseert de prostaat

Nieuwe Trident armen voor betere beweging

€54,95

FALEX PROSTAAT VIBRATOR

Prostaatstimulatie, 10 vibratiestanden

Waterproof, Magnetische oplaadkabel

Zachte siliconen

€53,95

4 antwoorden
  • Liefdeskruiden
   Liefdeskruiden zegt:

   Inwendige ejaculatie komt omdat er geen of weinig prostaatvocht wordt aangemaakt. Prostaat massage blijft fijn, maar zal ws niet helpen om de aanmaak weer (volledig) op gang te brengen. Na een HOLEP operatie is er sowieso een herstelperiode van enkele weken nodig.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *