Wat leert de kerk over seksualiteit en geloof?

Is seks alleen bedoeld voor voortplanting? Niet om genot aan te beleven? Zijn de vleselijke lusten voor een man zondig? Moet de vrouw haar man altijd ter wille zijn? Hoe heeft God seks bedoeld dan, Hij heeft het toch bedacht? Wat is er zondig aan porno? Hoe ver mag je gaan tijdens de verkering? Wat is het nut van een christelijke seksshop? Allemaal vragen over seksualiteit en geloof waar we graag een antwoord op willen hebben. Soms is dat duidelijk aan te geven. Soms blijft het voor je eigen rekening, mag je zelf beslissen hoe je er mee omgaat.

Seksualiteit en geloof.

De wereld heeft van het door God bedachte seks iets heel anders gemaakt. Vrije seks, seks buiten het huwelijk. Second love is populair. Seks als wegwerp artikel. De kerk heeft al eeuwen lang alles wat met genot en seks te maken heeft weggestopt in het verdom hoekje. Als christenen zouden we juist geweldige seks mogen hebben omdat we de Maker en Bedenker er van kennen.

We hebben allemaal in onze opvoeding bepaalde denkbeelden meegekregen van onze ouders. Van de school en de kerk, de mensen waar je mee omgaat. Dat is prima, zulke dingen vormen een mens. Maar het is goed om je eigen denkbeelden eens onder de loep te nemen. Kijk of wat je denkt en gelooft wel klopt. Heeft je opvoeding je dingen geleerd die niet kloppen? Is je geloof gebaseerd op dat van een ander? Hoe kijk je aan tegen alles wat met seksualiteit en geloof te maken heeft als christen? Waardoor komt dat? De mens is door God geschapen als seksueel wezen. Daar heeft Hij toch vast een goede reden voor gehad?

Seksualiteit en geloof

Kerk en seks

Laten we onze seksualiteit omarmen en de seks weer in de kerk brengen. Daar hoort het thuis. Onderwijs de jeugd over hoe met seks om te gaan. Laten we samen op zoek gaan naar wat God met seks voor had. Zo kunnen en mogen we naar de wereld om ons heen getuigen van Hem. Van wat Gods gift aan ons is. Seks geeft ons genot en bind ons samen als man en vrouw. Ik ben er van overtuigd dat er ook in de kerk, misschien wel juist in de kerk, veel huwelijken mislukken door seksuele problemen. Terwijl seksualiteit en geloof juist heel goed samen zouden horen te gaan.

Verwachtingen

Mannen verwachten een hoer in bed en een engel in de woonkamer wordt wel eens gezegd. Ten diepste is dat waar denk ik. Wij mannen willen allemaal hete seks, opwinding, een uitdagende vrouw die er geen genoeg van krijgt en een goede kokkin, schoonmaakster enz. Elke vrouw wil een arm om haar heen. Een schouder om tegen aan te liggen. Een veilig thuis. Een man die haar verwend en haar de mooiste vrouw ter wereld vind. Een stoere vent die goed met de kinderen om kan gaan en ook niet vies is van huishoudelijke klusjes.

Teveel?

Vragen we niet allemaal wat te veel misschien? Of zou het zo kunnen zijn dat deze twee samen gaan? Een vrouw die geliefd wordt stelt zich veel eerder open voor de seksuele avances van haar man. Een man die door zijn vrouw verwend wordt loopt graag een kilometer om als hij haar daarmee blij kan maken. Het lijkt wel of zien we deze dingen dus in een verkeerd licht.

Hoe dan in seksualiteit en geloof?

De behoeftes van man en vrouw zijn door onze Heer heel mooi op elkaar ingesteld. De vrouw is met recht een aanvulling op de man. Geen minderwaardige maar gelijkwaardige partner. Wel totaal anders maar zoals we allemaal weten, opposites attract. Zo heeft de vrouw het nodig dat haar man haar blijft behandelen als broos vaatwerk en haar veiligheid, geborgenheid, liefde en romantiek geeft. Zij wil de enige zijn waarnaar zijn hart uitgaat. De enige waar hij naar verlangt. Zij is zijn prinses, zijn betere helft en minnares tegelijk. De man heeft het nodig dat zijn vrouw hem begeert, zijn mannelijkheid bewondert en hem zijn eigen ruimte geeft. Hoe meer zij aan elkaars wensen voldoen hoe beter het zal gaan lopen tussen deze twee.

christelijke-erotiekshop Liefdeskruiden

Het begint al voor het huwelijk.

God heeft regels gegeven waar wij een beter leven van krijgen. Niet om ons te verbieden, maar Hij weet wat zijn schepsel nodig heeft. Zo ook rondom seksualiteit en geloof. Christen en  seks passen heel goed bij elkaar. Het beste zelfs! In Zijn wijsheid heeft God besloten dat seks binnen een verbond tussen man en vrouw hoort. Dat komt seks het beste tot bloei. Met gedachten hoe wij zijn heeft Hij ons leefregels gegeven. Het niet goed om voor het huwelijk seks hebben met elkaar.

Geen seks voor het huwelijk.

Vroeger vond ik dat je getrouwd was als je met elkaar het bed deelde. Dan deed het papiertje niet meer zoveel toe. Moeilijkheid is dat je nooit zeker weet of je wel bij elkaar blijft. Stel het mis gaat na drie maanden. Dan heb je elkaar al bemind. Ben je één geworden samen. Hoe ontbind je dat dan weer? Heeft dat gevolgen voor je volgende relatie? Wat dan?

Waar loopt het spaak?

Hoe komt het dan dat er zoveel huwelijken spaak lopen door seksuele problemen? Deels heeft dat te maken met de opwinding die nodig is en bij seks hoort. Naarmate je langer bij elkaar bent is het moeilijker om opgewonden te raken. Dat komt voor het grootste gedeelte door dat de seksuele ontwikkeling stil is blijven staan. Je leert in je leven heel veel, je ontwikkelt allerhande hobby’s en kwaliteiten. Dus is het eigenlijk niet meer dan logisch dat je ook op het seksuele vlak zou blijven ontwikkelen. En daar zit nou vaak de kneep. Dat kost tijd, moeite en energie.

Te moe, te druk.

Tegenwoordig is iedereen druk, gehaast en altijd moe. Het leven vraagt nogal wat van je. De kinderen, je ouders, je vrienden, iedereen heeft wat van je nodig. Als je partner nou ook nog eens specifieke wensen heeft, dan wordt het wel heel veel. Terwijl je juist bij elkaar rust, ontspanning en verfrissing zou kunnen vinden. Als je moe bent en druk heb je juist de tijd nodig om te relaxen. Geen betere manier dan even tijd door brengen met elkaar. Niet op de bank hangen met een glaasje en de tv aan. Maak een prioriteit van je intimiteit samen.

Van geen seks komt steeds minder seks. Ook voor een christen en seks! Blijf elkaar verrassen en vertel elkaar je wensen. Houd het spannend voor elkaar. Ga je grenzen zoeken en misschien zelfs een klein beetje daar over heen. Niet geprobeerd is niet geleerd toch? Je kunt altijd weer terug. Dan is de kans dat het voorspelbaar wordt bijna nihil.

Is het moeilijk om te blijven verrassen?

Als je een beetje creatief bent dan zijn er zat manieren om het leuk een spannend te houden. Je kunt samen een erotisch spel spelen. Er zijn heel veel erotische spellen te koop. Omdat we niet alle spellen even goed vinden passen bij een christelijke levensstijl hebben we de beste in onze webshop. Het kan je relatie een enorme boost geven om aan de hand van een aantal vragen te praten over je verlangens. Eerlijk zijn tegen elkaar over je seksuele dromen en wensen.

Kunnen we richtlijnen geven?

Jazeker, er zijn wel een aantal regels te geven waar je rekening mee kunt houden.

  • Zijn jullie het samen eens?
  • Willen jullie dit uitproberen?
  • Wordt er niemand anders bij betrokken?
  • Zijn er geen dieren bij nodig?
  • Komen jullie hierdoor dichter bij elkaar?
  • Waarom willen jullie dit?
  • Schaadt het de ander niet?

In sommige kringen wordt het normaal gevonden om je partner te slaan of te knevelen. Past dat bij een christelijke visie? Mag je eigenlijk wel blinddoeken en vastbinden?

Als stelregel zouden we willen aanhouden dat als datgene wat je in de slaapkamer doet er buiten gelijk als huiselijk geweld zou worden bestempeld, het geen goed idee is. Het is een heel verschil met in je liefdesspel de ander blinddoeken. Vastbinden heeft ook een kinky imago maar kan heel opwindend zijn. Probeer maar eens een vrijpartij met een blinddoek op. Dat zal je een heel andere kijk geven op wat voelt.

Een rollenspel is dat niet zondig?

Je fantasieën houden je jong. Als je geen fantasie zou hebben dan zou een christen en seks geen goede combi zijn. In je hoofd kun je van alles bedenken. Dat wil nog niet zeggen dat je alles uit moet proberen. Maar binnen de veiligheid van je relatie kun je samen gerust experimenteren. Juist binnen een huwelijk mag de ruimte zijn om samen als christen met seks alles te doen wat je samen wilt.

Dus als je graag eens een rollenspel zou doen, en je partner is voor, ga je gang. Het kan jullie nog intiemer maken met elkaar. Nog grotere kwetsbaarheid geven omdat je alles wat er in je hoofd speelt durft te delen. Er is dus niets wat je voor elkaar verborgen houdt. En zo hoort een huwelijk te zijn. Open en transparant naar elkaar. Binnen de veiligheid van het verbond dat jullie samen gesloten hebben.

Seksualiteit en geloof.

Zelfs als je oud bent geworden samen is dat geen reden om aan te nemen dat je op het gebied van seks uitgekeken bent op elkaar. Intimiteit in een relatie draait om connectie. Samen zijn! Dat kan best betekenen dat er minder frequent gesekst wordt, maar dat wil niet zeggen dat het minder heftig is. Seks zit tussen je oren. Als je relatie goed is en in balans dan blijft het een genot om samen de liefde te bedrijven.

Als je ouder wordt zal je merken dat het lichaam meer en meer in de weg gaat zitten. Je bent niet meer zo flexibel. Je krijgt last van je knieën of je rug. Als je dan niet meer zou vrijen omdat je geen mogelijkheden ziet om wat anders te proberen dan ben je te betreuren.

Vaak is het zo dat mensen creatiever worden als de middelen minder zijn. Dat kan op het gebied van seks ook zo gaan. Pas je aan aan wat je lichaam nog wel kan. Vindt standjes die wel comfortabel zijn, ze zijn er echt. Laat je onderwijzen, of kijk op onze standjespagina.  Juist als je ouder wordt heb je vaak meer vrije tijd. Dat zou ook heel goed vertaalt kunnen worden met; vrijtijd. Neem de tijd om elkaar lief te hebben. Maak een prioriteit van jullie intimitijd.

Maak je eigen erotische spel.

Als je van spelletjes spelen houdt dan heb je er vast een aantal van in huis. Pas de regels dan eens zo aan dat het een opwindend genieten wordt voor jullie beiden. Zo kan zelfs een kaartje leggen nog spannend situaties geven. Of download onze versie van  Truth or Dare. Wees creatief,  daar heb je een heel leven lang plezier van. En je partner ook.

Welke seks mag niet van God?

Als de bijbel doorleest kom je heel vaak stukken tegen waar het gaat over seks. Maar nergens zo duidelijk als in het boek Hooglied. Dat gaat helemaal over hoe een man en een vrouw elkaar vinden. Lichamelijk en geestelijk. In de beeldende taal van toen wordt ons verteld hoe de liefde wordt opgewekt. Zelfs geeft het boek praktische informatie over hoe geloof en seks samen gaan.

Echte richtlijnen over wat God verboden heeft op seks gebied staan er maar weinig in de bijbel. Seks tussen twee mannen of vrouwen wordt beschreven. Seks met dieren ook. Ook gemeenschap tussen familieleden is niet toegestaan. Maar verder laat God het over aan jullie beiden wat er in de slaapkamer gebeurd.

Babydoll Ruby front

Christelijke seksshop.

Voor de christenen die een erotisch artikel willen gebruiken zoals een vibrator of een dildo was pornovrij winkelen niet mogelijk. Bij vrijwel elke reguliere seksshop word je overladen met bloot en porno. Nu kun je als christen al je erotische artikelen bestellen bij Liefdeskruiden.nl. De christelijke seksshop voor iedereen. Of je nu voor het eerst iets besteld of al vaker hebt kennis gemaakt met erotiek en seksspeeltjes, je bent van harte welkom. Alle bestellingen worden in een blanco verpakking thuis geleverd.

Jullie liefdesspel en hoe en wat jullie doen gaat niemand wat aan behalve jullie beiden. Het huwelijk is een mysterie zei Paulus. Ontrafel samen het aan jullie gegeven mysterie en geniet van elkaar.

Geloof en seksualiteit gaan samen.

Het mysterie van het huwelijk bestaat uit veel meer dan alleen seks, ook voor een christen. Het samen één zijn is niet alleen vleselijk bedoeld maar ook geestelijk. Jouw geest gekoppeld aan de geest van je partner. Daarom wordt ook gezegd; twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen. God verdient alle eer. Hij heeft jullie geschapen en zo ook de seksualiteit en het omgeven met een mysterie. Als je wilt ontdekken wat dat mysterie is dan kun je er niet omheen dat dat ook met spiritualiteit te maken heeft.

Heb de Heer lief met heel je hart, ziel en verstand staat er in de Bijbel. Datzelfde gaat op voor de relatie met je partner. Die relatie mag een afspiegeling zijn van hoe God met jouw een relatie wil hebben. Hem kennen is dus wel zeker een onderdeel van het mysterie. Seks is voor een christen ook een vorm van aanbidding. Omdat je daarmee instemt met Zijn plan. En wat een geweldig plan is dat! Amen?