Masturbator kopen: Wat zijn de beste producten?

Welke masturbator is de beste voor jou?

We laten hier een aantal masturbators de revue passeren die het meest gekocht zijn. Maar eerst willen we een aantal dingen voorleggen waarmee je rekening kunt houden als je een masturbator wilt kopen. Zo helpen we je de beste masturbator voor jou te vinden.

Waar moet je op letten bij een masturbator?

 • Een masturbator is voor mannen wat een vibrator voor de vrouwen is. Met dit seksspeeltje kunnen ook mannen van genieten van deze vorm van stimulatie. Je kunt het apparaat alleen gebruiken of samen met je geliefde.
 • Het gebruik van realistische materialen simuleert het gevoel van een echte vagina en verwent je met nopjes, groeven of gladde structuren, afhankelijk van je zin en voorliefde.
 • Er zijn masturbators voor gebruik met de hand en masturbators die automatisch het werk voor je doen. De speeltjes kunnen gemaakt zijn van kunstlatex, natuurlatex, siliconen, gelei of zogenaamde cyberskin.
masturbator kopen, welke?

Vragen die je jezelf moet stellen voor je een masturbator koopt

Hoe werkt het?

Groeven en nopjes binnenin de masturbator masseren je penis en zorgen voor het gewenste stimulerende effect. Gebruik van een glijmiddel maakt het nog een stuk lekkerder waardoor je nog meer geniet van het massage-effect.

Door de op en neer gaande bewegingen van de masturbator wordt je penis gemasseerd. De snelheid bepaal je zelf. Het ‘smakkende’ geluid wat daarbij gemaakt wordt zal je bekend voorkomen. Ook oraal kom je aan je trekken.

Masturbators zijn een soort kunstvagina. Degene met een hard plastic omhulsel zorgen na het inbrengen van de penis voor een vacuüm effect, dat lijkt op een blowjob. De sterkte van het vacuüm regel je door een klein kapje te openen of te sluiten.

Nadat je een orgasme hebt gehad spoel je alles gewoon af met lauwwarm water. Nadat je hem afgedroogd hebt is hij weer klaar voor de volgende keer.

Hoe vaak kun je een masturbator gebruiken?

De meeste masturbators zijn bedoeld voor herhaaldelijk gebruik. Zolang je er goed mee omgaat kun je heel veel en lang plezier hebben van je aankoop. Goed schoonmaken is het belangrijkste, of eventueel een condoom gebruiken.

Er zijn er ook voor eenmalig gebruik zoals bijvoorbeeld het TENGA Ei. Door zijn kleien formaat is die makkelijk mee te nemen als je bijvoorbeeld op reis gaat. Na gebruik laat je deze in de vuilnisbak verdwijnen.

Wat is een masturbator?

Een masturbator zorgt voor een nieuwe ervaring bij het masturbatie spel. Natuurlijk kun je dat alleen doen, maar samen masturberen kan ook heel spannend zijn. Binnenin een masturbator zit een buisje dat door verschillende texturen de sensatie van vaginale penetratie simuleert.

De gebruikte materialen voelen heel realistisch aan. De duurdere modellen bieden ook nog eens de mogelijkheid van trillingen, waarmee je uithoudingsvermogen nog meer op de proef wordt gesteld.

Hoe ziet het eruit?

Masturbators voor handgebruik

De masturbator die je in je hand houdt is ongeveer zo groot als een zaklamp. De opening waarin de penis gestoken wordt is gemodelleerd naar de vorm van een mond/lippen, de vagina, of de anus.

Welke maten masturbators zijn er?

De meeste masturbators zijn ongeveer 21 cm lang. De diameter van de inbrengopening begint bij 3,5 cm en kan bij de meesten worden opgerekt tot bijna 9 cm. Afhankelijk van je voorkeur kun je een materiaal kiezen dat minder rekbaar is en zo een strakkere penetratie simuleert.

Als je vaak onderweg bent, kun je dus een Tenga Ei gebruiken. Deze handzamer en het materiaal is ook minder duur. Let niet alleen op het uiterlijk, belangrijker is dat hij past bij je penislengte.

Hoe realistisch is een kunstvagina?

Huidachtige materialen zoals cyberskin komen heel dicht bij het gevoel van echte huid. Het voelt zacht, rekbaar en knuffelig, en ze nemen heel snel de lichaamstemperatuur aan, maar een echt lichaam kunnen ze natuurlijk niet vervangen. Maar voor hoge nood, of als je eens samen wilt experimenteren is het een prima oplossing.

Wat kost een masturbator?

Wil je er lang en uitbundig van genieten dan moet je wat geld uitgeven. Op de lange termijn betaalt de hogere investering zich terug, want de duurdere producten zijn duurzamer en bieden meer sensaties.

Ben je beginner dan raden we je aan om in het middensegment te kopen, om mogelijke teleurstelling te voorkomen. Reken dan op prijzen rond de €50,-. De Fleshlight is een voorbeeld van deze klasse.

Klasse Prijs Voorbeeld
Goedkoop 5-15 Euro Reis, wegwerp masturbator
Middensegment 20-50 Euro Simple Zak masturbator (geen trilling, geen nopjes of groeven)
Hogere klasse vanaf 55 Euro Fleshlight, Cruizr, Otouch en dergelijke.

Oplaadbaar, vibraties, warmte en verschillende standen.

Vooral het vaak gepatenteerde materiaal en de soort groeven/nopjes bepalen de prijs.

Samen masturberen?

Masturbators kunnen een welkome afwisseling zijn in de slaapkamer.

 • Als je partner graag toekijkt hoe je met jezelf speelt, geef hem/haar dan een show waar de oortjes rood van worden.
 • Net als mannen hebben ook vrouwen seksuele fantasieën die ze graag zouden uitleven, als je ze maar toelaat.

Meer uithoudingsvermogen in bed?

Ons brein is het belangrijkste geslachtsorgaan. Train je hoofd om niet op prestaties afgestemd te zijn. Je zult merken dat als het op seks aankomt, je het langer vol zal kunnen houden. Een stressvol leven, slechte voeding en weinig beweging zijn de oorzaak van libidoverlies, en niet alleen bij vrouwen.

Het is niet aan te raden om elke dag een masturbator te gebruiken, daardoor wordt je penis minder gevoelig. Aan de ene kant verhoog je je stimulatieniveau en het uithoudingsvermogen dat daarmee gepaard gaat, maar tegelijk verlies je je kostbare mannelijke energie (door ejaculatie).

Hoe een masturbator schoon maken?

Gebruik lauwwarm water om je seksspeeltje schoon te maken. Wasmiddelen tasten het gevoelige materiaal aan en maken het broos. Dat kan er toe leiden dat je op de lange duur verwondingen oploopt.

Droog zorgvuldig af na elke wasbeurt of gebruik een cleaner. Met een toycleaner elimineer je bacteriën en ziektekiemen zo goed als je kunt.

Allergische reacties?

Ja, dat kan. Als je nooit allergische reacties hebt ondervonden van natuurlatex kun je daar probleemloos mee aan de slag. Het is een natuurlijk product wat ook zit in condooms, rubber handschoenen en verpakkingen. Let bij het kopen op de gebruikte materialen.

Welke soort masturbator is geschikt voor jou?

Masturbators zijn er in heel veel soorten. Het verschil zit in de opening waar je de penis instopt. De voor jou meest geschikte hangt af van de intensiteit die je penis kan verdragen. Het is aan jou om te beslissen wat voor soort opening je wilt. Er zijn drie soorten

 • Lippen/Mond
 • Vagina
 • Anus

Het plezier zit in de binnenkant van de masturbator verborgen. De structuur bepaalt voor een groot gedeelte welke stimulatie je ervaart. Naast gladde zijn er ook met groeven, zachte stekels en noppen. Ook combinaties van al deze zijn te koop. Als dat niet genoeg voor je is, kun je altijd nog kiezen voor een exemplaar waar ook vibraties op zitten. Wil je samen genieten? Kies dan voor een masturbator met afstandsbediening en geef die aan je geliefde. Er zijn zelfs apparaten die via een app op je telefoon bediend kunnen worden.

Voor de beginner is een gladde structuur de beste keuze. De stimulatie is dan het meest gelijkmatig. Ook de binnendiameter is hier het grootst door de afwezigheid van noppen ed. Wil je minder stimulatie, dan is het gebruik van condooms aan te bevelen.

Noppen

 • Beste keus als je net wat meer wilt
 • Ideaal voor onbesneden mannen
 • Voelt aan als vingertoppen
 • Matige inbrengweerstand
 • Matige massage-intensiteit

Groeven

 • Voor als je van verhoogde intensiteit houdt
 • Geschikt voor besneden mannen
 • Grotere weerstand bij het inbrengen
 • Verhoogde massage-intensiteit

Gladde textuur

 • Beste keuze voor beginners
 • Geschikt voor besneden en onbesneden mannen
 • Lage insteekweerstand
 • Lage massage-intensiteit
 • Grootste binnendiameter

Welke materialen?

Voor de vervaardiging van de binnenkant worden materialen gebruikt zoals:

 • Latex
 • Natuurlijk latex
 • Silicone
 • Jelly
 • Cyberskin

Cyberskin wordt ook wel Pureflesh genoemd. Seksspeeltjes komen onvermijdelijk in contact met slijmvliezen, die op hun beurt de schadelijke stoffen opnemen. Let daarom bij je keuze niet alleen op het uiterlijk, maar ook op de hygiëne ervan!

Goed

 • Latex
 • Natuurlijk Latex
 • Siliconen
 • Cyberskin

Slecht

 • Jelly

Jelly bestaat meestal uit allerhande dingen die fabrikanten door elkaar mengen. Zeker geen aanrader!

Huidachtige producten zoals Cyberskin gebruik je onder voorbehoud. Cyberskin is gemaakt van de kunststof EPDM. Daarin zitten chemische weekmakers die allergische reacties kunnen veroorzaken. Giftige bestanddelen kunnen door de slijmvliezen geabsorbeerd worden als ze vaak gebruikt worden.

Je penis is beter beschermd tegen schimmels en ziektekiemen dan de vagina. Zorg goed voor je jezelf en kies het juiste product. Geef wat meer geld uit en koop wat goed voor je is.

Let hier op als je een masturbator gaat kopen.

Hieronder gaan we in op de criteria waarmee je rekening kunt houden bij je eerste aankoop.

In een notendop zijn dat:

 • Productmateriaal
 • Textuur binnenkant
 • Vibratie
 • Beschikbare insteekdiepte
 • Buitendiameter

Productmateriaal

Masturbators worden van veel verschillende materialen gemaakt. We hebben de materialen hierboven al in detail uitgelegd. Het materiaal is een van de twee belangrijke factoren waarop je een masturbator moet beoordelen. Het materiaal heeft een belangrijke invloed op je gezondheid en je orgasme.

Het meest gebruikte materiaal heet Cyberskin. Het wordt ook wel TPE (Thermoplastisch Elastomeer) of TPR (Thermoplastisch Rubber) genoemd. Door zijn bijzonder huidachtige eigenschappen is cyberskin het nummer één materiaal dat door fabrikanten van seksspeeltjes gebruikt wordt.

Ga voor fabrikanten die voor de vervaardiging van de binnenkant natuurlijke latex of echte siliconen gebruiken.

Naar onze mening is echte siliconen het meest ideale materiaal voor masturbators van welke soort dan ook. Niet alle siliconen zijn hetzelfde. Fabrikanten voegen soms additieven toe aan echte siliconen om huidachtige eigenschappen te creëren. Deze additieven kunnen je slijmvliezen irriteren. Helaas is het vaak niet duidelijk welke stoffen in het productieproces gebruikt worden.

Textuur binnenkant

Fabrikanten maken de meest bizarre structuren voor de binnenkant en laten hun noppen-groef-mix fantasieën de vrije loop. Welke mix het beste is hangt van de persoonlijke smaak af. Pas op voor een te grote stimulatie, begin met een simpele gladde structuur.

Vibratie

De toevoeging van een trilmotor kan een groot verschil maken bij een masturbator. Let op de geluidsproductie, een vervelend gezoem is niet fijn als je ligt te genieten.

Ooit wel eens een frenulum orgasme gehad?

Het frenulum bevindt zich onder de rand van je eikel. Het is het gevoeligste punt van je penis. Juist daar zijn trillingen enorm effectief. Als je ook nog verschillende vibratiestanden hebt zorgt dat voor voldoende afwisseling.

Maximale inbrengdiepte

Masturbators ontwikkelen hun volledige kracht alleen met een bijpassende penis en omgekeerd. Een te lange/diepe masturbator zal problemen hebben om het juiste vacuüm te creëren, waardoor je ervaring stukken minder is. Een te korte masturbator zal pijn aan je penis veroorzaken omdat hij het uiteinde raakt of niet in staat is je hele schacht te masseren. Wees eerlijk tover je lengte en let op die maximale inbrengdiepte!

Buitendiameter van de masturbator.

Hoewel kleiner en strakker vaak als beter wordt gezien, gaat dat hier niet op. Het maken van de juiste keuze hangt veel af van je persoonlijke voorkeur. Te strak zorgt dat je de masturbator niet soepel over je penis kunnen bewegen. Te wijd zorgt ervoor dat je niet genoeg druk kunt uitoefenen  .

© Copyright - Liefdeskruiden by M-Art in 2012-2023