Mogen seksspeeltjes wel en wat mag niet van God?

Mag je als christelijk stel een vibrator gebruiken? Mogen seksspeeltjes of sextoys sowieso eigenlijk wel in het huwelijksbed, volgens de Bijbel? Wij christenen geloven dat God seks heeft geschapen. Daar zijn we het gelukkig wel over eens. Het is Zijn ontwerp en Zijn plan met het huwelijk. Hij heeft het voortbestaan van de mensheid, de voortplanting, er in opgeborgen en gewaarborgd!

Steeds meer christenen, en gelukkig ook kerken, beschouwen seks als een onderwerp waarover gesproken moet worden. Glorie! Er wordt gepraat over de schoonheid en de noodzakelijkheid van seks. Toch komen er al snel issues om de hoek kijken. Want er zijn veel zaken waar de Bijbel helaas niet zo duidelijk over is. Christenen vinden het in elk geval voor velerlei uitleg vatbaar.

Onze visie.

Zonder mensen voor het hoofd te willen stoten en zonder een in beton gegoten standpunt te ventileren, willen we er wel graag iets over schrijven. Omdat we juist ook vinden dat geen onderwerp geschuwd moet worden en dat dialoog alleen bestaat als je elkaars standpunten respecteert en onderzoekt.

Er zijn bepaalde aspecten van seksueel gedrag die de kerk niet of nauwelijks bespreekt. Daar kunnen wij met liefdeskruiden.nl een mooie rol in vervullen.

Issues.

Even een paar hete hangijzers:

  • Mag je vrijen tijdens de menstruatie?
  • Is anale en orale seks toegestaan?
  • Mag je je zaad ‘ter aarde storten’? (Gen. 39:9)
  • Mogen seksspeeltjes?
  • Is masturberen toegestaan?
  • Hoe ver mag je gaan op het gebied van sextoys?
  • Kinky seks?

Misschien hebben jullie nog andere issues? We horen het graag van je. Laten we elkaar bevragen en God betrekken bij deze dingen. Hier willen we inzoomen op de laatste: Seksattributen. NB> Speeltjes is een beetje een suf woord: Doet aan glijbanen en schommels denken. Bij attributen daarentegen, krijg je misschien visioenen van het Circus. Sextoys is weer Engels, er is geen echt goed Nederlands woord voor. Het is tenslotte meer dan alleen vibrators, al wordt dat wel veruit het meest gekocht en gebruikt.