Vibrator gebruiken tijdens seks

Vraag 1. Hoe gebruik je een vibrator?

De manieren waarop je een vibrator gebruiken kunt zijn divers.

Voor opwindende stimulatie. Voor alleen of voor samen. Een vibrator gebruiken kan een goede aanvulling zijn als jullie elkaar beminnen.

Met een kleine vibrator is bv. stimulatie van de clitoris en penetratie te combineren. Je voelt de trilling allebei en zou zo tegelijkertijd klaar kunnen komen. Ook kun je de vibrator bij de basis van de penis houden, als direct aanraking van de clitoris iets te heftig is. Seks met vibrator kan heel erg fijn zijn.

Vibrator gebruiken voor ontspannende, sensuele massages

Vibrators zijn ook geschikt voor sensuele massages. Vooral kleine zijn hier geschikt voor. Zet de vibrator eerst op de laagste stand. Niet meteen naar de gevoeligste plekjes, maar begin met het strelen van nek, de binnenkant van de armen, de dijen en de oren.

Tijdens de massage kun je de vibrator steeds iets krachtiger zetten.

Voor pijn verlichtende massages

Er zijn ook speciale vibrators, de zogenaamde wand vibrators of wand massagers genoemd, die kunnen gebruikt worden voor ontspannende massages en het verlichten van spierpijn.

vibrator gebruiken

Vraag 2. Hoe stimuleer ik mijn G-spot?

G-spot vibrators zijn speciaal gemaakt om de zogenaamde G-spot van de vagina of de prostaat te stimuleren hebben een gebogen top, zodat ze er goed bij kunnen. Ze zijn niet al te groot omdat de G-spot zich meteen achter de ingang bevindt.

Nog steeds is niet iedereen overtuigd van het bestaan van de G-spot. Een beetje vreemd, want anatomisch gezien is het plekje wat de G-spot wordt genoemd eigenlijk gewoon de clitoris, maar dan de achterkant ervan.

Vrouwen

De clitoris is ongeveer 12 cm lang en dus veel meer dan wat je aan de buitenkant ziet. Heel logisch dat stimulatie van binnenuit ook genot kan geven. Allemaal niet zo geheimzinnig en ingewikkeld; Voel in je vagina, aan de kant van de buik, op zo’n 3-5 cm bevindt zich een klein, sponsachtig, geribbeld, gevoelig plekje: Je G-spot .

g-spot-stimulatie

Neem de tijd om te ontdekken welke delen gevoelig zijn, welke minder of zelfs wat pijnlijk. Zo leer je jezelf en je G-spot kennen. Het kan even duren voordat je alles in kaart hebt gebracht. Onthoud dat de G-spot je clitoris is. Als je niet opgewonden bent kan de aanraking dus heel anders voelen.

Mannen

Ook voor een man is het voelen van trillingen op erogene zones een opwindende ervaring. Breng eerst een beetje glijmiddel aan op penis, testikels en het stukje tussen de ballen en anus. Beweeg de vibrator langzaam op en neer over de erogene zones. Je merkt vanzelf wat je fijn vindt of wat juist niet.

Bij mannen is de prostaat ook via de anus aan de binnenkant te stimuleren, niet iedere man vindt dit een goed idee, en ook sommige vrouwen staat anaal tegen, hier moet je het samen over eens zijn.

Vraag 3. Waar let ik op bij aankoop van mijn eerste vibrator?

Bij je eerste aankoop is het in elk geval verstandig om een vibrator te kopen met verschillende standen en ritmes. Zo kun je op je gemak uitzoeken wat je plezierig vindt: Zacht of hard, snel of langzaam.

Koop alleen vibrators die gemaakt zijn van veilige siliconen. Vooral de goedkope exemplaren zitten vaak vol met giftige weekmakers. Vaak maken die ook nog eens een hoop herrie. Ga voor kwaliteit en laat de goedkope exemplaren links liggen.

Vraag 4. Hoe herken je een vibrator met weekmakers?

Onbegrijpelijk, maar het is nog steeds wettelijk toegestaan om vibrators met weekmakers te verkopen. Weekmakers zijn bij kinderspeelgoed al lang verboden, dus neem geen risico’s. Als het product van plastic is gemaakt en niet van siliconen, en bewegende delen heeft, dan is de kans groot dat er weekmakers inzitten. Vaak hebben ze ook opvallende kleuren als neon geel, blauw of roze. Doorzichtige speeltjes zijn bijna allemaal giftig. De lage prijs maakt het aantrekkelijk, maar trap er niet in.

Weekmakers herken je aan de chemische geur, ook na het reinigen.

Kijk op de verpakking, dit mag er niet in zitten:

  • Tolueen
  • Dimethylformamide
  • Dimethyl fosfiet
  • Cyclohexanon
  • Tetrahydrofuraan
  • 1-methyl-2-Pyrrolidinone
  • Fenol
meest gestelde vragen over vibrator gebruiken

Vraag 5. Een vibrator gebruiken op batterijen of oplaadbaar?

Vibrators op batterijen zijn niet per definitie slechter. Tegenwoordig zijn de nieuwste en meest innovatieve vibrators echter vaak oplaadbaar. De fabrikanten die de vibrators maken stoppen hun innovaties, beste motors en materialen vaak in de oplaadbare vibrators. Deze zijn dan ook meestal krachtiger.

Het grootste voordeel van vibrators die werken op batterijen is de prijs. Ze zijn altijd goedkoper. Hou er rekening mee dat je dan nog wel batterijen erbij moet kopen gedurende de hele levensduur, dus de vraag is of je dan nog wel echt goedkoper uit bent.

Vraag 6. Zijn goedkope vibrators altijd slecht?

Er is helaas veel rommel op de markt. Behalve de genoemde weekmakers, zijn bij de goedkopere vibrators de trillingen meestal alleen oppervlakkig. Vaak is het geluid hinderlijk en het materiaal hard en poreus. Je zult er minder lang plezier van hebben. Terwijl een wat duurdere, betere vibrator jaren mee gaat. In onze seks shop vind je ook goede vibrators van minder bekende merken, die zijn iets vriendelijker geprijsd. Zoals altijd geldt ook hier: Goedkoop is duurkoop.

decibel

Vraag 7. Hoe weet ik of een vibrator stil is?

Vibrators die geen geluid maken zijn er helaas nog niet. Maar een echte herrieschopper, daar zit niemand op te wachten. Er zijn grote verschillen en ook dat heeft vaak te maken met kwaliteit en dus prijs. Op steeds meer verpakkingen van vibrators staat tegenwoordig een indicatie.

Wat fabrikanten als ‘fluisterstil’ omschrijven, is in de regel onder de 50 dB. Dat komt overeen met het geluid van zacht geroezemoes. Boven de 50 dB kun je dus wat meer geluid verwachten, dit is te vergelijken met het geluid van een koelkast.

Is een hele stille vibrator belangrijk voor je? Neem dan geen goedkope Rabbit of Tarzan vibrator. Tarzan vibrators hebben twee motoren en die maken altijd meer geluid dan één. Vaak roteren ze of maken draaiende bewegingen, dus ze zijn nooit fluisterstil. De motortjes die voor deze bewegingen noodzakelijk zijn produceren altijd wat extra geluid. Ook een wand massager is, door het gebruik van krachtiger motoren, niet heel stil.

<’h3′ class='av-special-heading-tag' >’Lees

Vraag 8. Wat is de beste vibrator?

De beste vibrator is voor elke vrouw weer net even anders. Iedere vrouw is anders gebouwd en vindt andere dingen fijn en opwindend. De goede vraag is dus: Wat is voor mij de beste vibrator? Als je inmiddels weet wat je fijn en opwindend vindt, is de keuze veel makkelijker. Denk daar over na voordat je een modelletje kiest op andere gronden. 

Vraag 9. Koppelvibrators werkt dat wel?

De eerste generatie vibrators voor samen waren soms niet krachtig genoeg, of leverden problemen op bij het inbrengen. Maar de laatste generatie koppelvibrators werken beter. Daar zullen jullie zeker samen van kunnen genieten, getuige het wereldwijde succes.

Omdat elke vrouw lichamelijk anders in elkaar zit, is de afstand tussen de vagina en de clitoris nooit standaard. Dat kan betekenen dat een koppelvibrator voor jullie niet het gewenste effect heeft. Ze zijn gemaakt om bij de grootste groep te passen. Helaas zullen er altijd vrouwen zijn bij wie een koppelvibrator net niet op de clitoris terecht komt. 

Vraag 10. Ik kom moeilijk klaar. Helpt een vibrator?

Jazeker, een vibrator gebruiken helpt daar vaak heel goed bij. Er is niets dat de clitoris zo effectief stimuleert als een goede vibrator. De krachtige vibrators zijn dan het best. Kijk bijvoorbeeld naar de wand massagers. Die zijn heel sterk en hebben een brede kop, waardoor niet alleen de clitoris, maar ook het gebied er omheen gestimuleerd en geprikkeld wordt. Een glijmiddel of een stimulerende gel zorgt voor een nog intensere beleving.

Silicone Dilator inspire

Vraag 11. Helpt een vibrator bij vaginisme?

Bij vaginisme is het altijd het beste om eerst je huisarts en daarna eventueel een specialist te bezoeken. Je bent echt niet de enige en er is gelukkig veel aan te doen. Ook vrouwen met een eerder volledig gezond seksleven kunnen vaginisme ontwikkelen. Het is vaak mentaal. Je lichaam wil onbewust geen penetratie, de bekkenbodemspieren spannen zich aan als er iets bij de vagina in de buurt komt wat pijn gaat doen.

De arts zal samen met jou zoeken naar mogelijke oorzaken en dan een behandelplan opstellen. Een onderdeel daarvan is vaak het trainen met pelottes of dilators in verschillende maten, om zo de vagina rustig te laten wennen aan het inbrengen. Na verloop van tijd wordt inderdaad aangeraden om te oefenen door een kleine vibrator te gebruiken.

Vraag 12. Hoe maak ik een vibrator schoon?

Door een vibrator na gebruik goed schoon te maken zorg je ervoor dat alle bacteriën verwijderd zijn en er geen kans op infecties ontstaat. Schoonmaken kun je doen met water en goede antibacteriële zeep. Niet alle vibratoren kunnen onder water dus voorzichtig met de hoeveelheid. Het beste is het om de vibrator vervolgens gewoon aan de lucht te laten drogen, anders blijven er stofjes achter.

Verwijder de eventuele batterijen voordat je begint met schoonmaken. 

Vraag 13. Mijn man vindt een vibrator gebruiken bedreigend. Is dat reëel?

Nog steeds zijn er veel mannen die een vibrator als bedreigend ervaren. Misschien omdat ze de Tarzan vergelijken met hun eigen penis. Een veelgehoorde opmerking is, ‘Waarom een vibrator, ze heeft mij toch?’

In principe heeft niemand een vibrator echt nodig. Het is geen primaire levensbehoefte, maar dat is wijn of koffie ook niet.

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die een vibrator gebruiken een hoger libido hebben, meer seksuele opwinding ervaren en makkelijker klaarkomen. Zij voelen zich vaker seksueel bevredigd en zijn over het algemeen gewoon gelukkiger. Vrouwen zien hun vibrator helemaal niet als vervanging van hun man, maar veel meer als aanvulling op hun seksleven. Ze vinden het juist fijn om de vibrator samen met hun geliefde te gebruiken.

Vraag 15. Werkt een vibrator gebruiken verslavend?

Dit is de vraag die wel het meest gesteld wordt, hij ligt in het verlengde van de vorige. Kun je nog wel genieten van seks zonder vibrator?

Eerlijkheid gebied ons te zeggen: Ja en nee.

Een vibrator gebruiken is op zich niet verslavend. Wel heel handig en effectief voor het krijgen van een orgasme. Het kan zijn dat je de vibrator er even snel bij pakt. Als je de vibrator altijd gebruikt om samen of alleen naar het orgasme te racen dan doe je jezelf en elkaar tekort. Ook hier geldt dat afwisseling belangrijk is. Experimenteer en varieer, juist dan kan een vibrator een verrijking zijn. Zie het als extra, niet als in plaats van.

© Copyright - Liefdeskruiden by M-Art in 2012-2023