Ik ben vaak op zoek naar foto’s om bij een artikel te plaatsen. Soms vind je een heel veelzeggende foto, soms moet je er wat aan bewerken. Daardoor leer je wat de kracht is van beelden die je ziet. Er wordt wel gezegd dat de ogen de spiegel zijn van de ziel. Het idee is dat ons innerlijk in onze ogen weerspiegelt. Daar zit zeker waarheid in, maar het werkt ook andersom. Wat we zien beïnvloedt en verandert ons. Tegenwoordig hoor je vaak dat je iets gezien moet hebben. Vaak is dat dan iets wat zo erg of slecht is dat je het nooit meer vergeet.

ogen als spiegel vd ziel

De kracht van wat we zien kan ons helpen of bezeren. Beelden van prachtige natuur  helpt je om tot rust te komen, doordat je bloeddruk omlaag gaat en ons immuun systeem wordt opgebouwd. Verschrikkelijke beelden stuwen je bloeddruk omhoog en daarmee je stress en hormonen level. Volgens de wetenschap is beelden zien bijna net zo als het meemaken. Dus beelden zijn en video’s zijn enorm krachtig.

Bewaak je ziel.

Daarom is het nodig dat we onze ogen moeten bewaken voor wat we zien. En de ogen van je partner en je kinderen. De krant staat vol met beelden die je (vaak) liever niet wilt zien en veel daarvan doen ons geen goed. Films en tv zijn al net zo. En dan heb je nog de bladen en niet te vergeten het internet.

Daarom is porno ook zo slecht voor ons. Als je denkt dat kijken naar beelden van andere naakte vrouwen of mannen niet slecht is voor je huwelijk dan ben je een……Laten we zeggen in ieder geval niet wijs! Het kijken naar een ander is een vorm van ontrouw zijn aan je eigen door God gegeven partner.

Zijn de ramen van jouw ziel open? Neem je alle horror en vuile beelden tot je, of let je op wat er naar binnen komt?