Niet tegelijk klaarkomen.

Klaarkomen is voor de meeste vrouwen vaak nog moeilijker tijdens het vrijen. Je moet dan namelijk niet alleen weten wat je fijn vindt, maar dat ook nog eens goed aan hem uit kunnen leggen. Daarna moet je kunnen ontspannen en je helemaal op jezelf richten. Het lastigste is vaak nog: de controle durven verliezen en je helemaal overgeven. Ga er maar aan staan. Niet echt makkelijk, maar het valt te leren.

Natuurlijk is het fijn om samen klaar te komen, maar het is niet een doel op zich. Het vrijen is belangrijker. Klaarkomen hoeft niet altijd door penetratie of tegelijkertijd of überhaupt. Onthoud dat als je onderstaande tips leest.

Als wij samen komen

Om te beginnen

Belangrijk is dat je leert ontdekken hoe je het makkelijkst een orgasme krijgt. Als je eenmaal weet hoe je lichaam reageert kun je dat aan je man uitleggen. In tegenstelling tot wat je in films ziet en in boeken leest, is de waarheid: Als het je alleen niet lukt, zal het met je man nog veel lastiger zijn. Daarom het advies om het eerst zelf te ontdekken. Als je het lastig vindt als je man erbij aanwezig is kun je het eerst alleen doen. Op termijn kun je hem deelgenoot maken, dat is goed voor jullie liefdesleven en hij vindt dat vast geweldig. Welke termijn? Dat is moeilijk te zeggen, het hangt o.a. af van de frequentie en de anatomie.

Tips en technieken.

Let eens op de houding die je aanneemt, is die heel anders dan wanneer jullie vrijen? Lig je bijvoorbeeld altijd op je buik terwijl je masturbeert of juist op je rug? Kruis je je benen, span je ze aan of wat doe je er mee?

Het kan zijn dat je jezelf hebt aangeleerd om een bepaalde houding aan te nemen die je helpt om een orgasme te krijgen.

Er zijn uiteraard twee mogelijkheden: of je kunt jezelf aanleren om een andere houding aan te nemen, of je gaat een andere houding aannemen tijdens het vrijen.

Zoals we in onze vorige blog schreven is het belangrijk om te weten dat er maar heel weinig vrouwen zijn die een orgasme krijgen van penetratie alleen. Vrijwel altijd moet ook de clitoris gestimuleerd moeten worden.

Heel veel standjes

Er zijn heel wat standjes te bedenken waarbij er de mogelijkheid is om de clitoris te stimuleren met de hand of met een vibrator. Je kunt dat zelf doen of je man vragen deze schone taak op zich te nemen.

Vooral de standjes waarbij de vrouw bovenop de man zit zijn bij uitstek geschikt. Je hebt dan bovendien zelf de controle over de bewegingen die nodig zijn om er zoveel mogelijk profijt van te hebben.

Niet faken

Doen alsof je klaarkomt is nooit een goed idee. Ook zonder orgasme kan vrijen heel fijn zijn. Maak je man duidelijk dat het geen doel voor je is. Dat je ook zonder dat geniet van het vrijen. Daarmee voorkom je dat hij zich tekort voelt schieten. Geef hem duidelijke instructies. Laat hem zien wat voor jou het fijnste voelt, doe het aan hem voor. Als je het anders wilt, zeg dat dan ook gewoon. Houd het wel positief, dan zal hij er alleen maar blij mee zijn.

Als je geen orgasme krijgt is dat geen falen. Hoe meer je je focust op het klaarkomen, hoe moeilijker het wordt. Een vrijpartij is bedoeld om allebei van te genieten en plezier te hebben, geen race naar het orgasme. Het doelgericht naar een orgasme werken kan op den duur juist het plezier bederven. Het is net als met reizen: Je kunt je doel niet bereiken zonder de reis.

samen klaarkomen

Klaarkomen is egoïstisch

Het begint allemaal met opwinding. Opwinding ontstaat door iets nieuws. Dat hoeft niet elke keer zo te zijn, maar maak er een gewoonte van om regelmatig iets nieuws te doen of bedenken. Schaam je er niet voor om die gedachtes onder woorden te brengen naar je lief, experimenteer en zoek samen naar opwinding.

Een lang voorspel vergroot de kans op een orgasme. Dat je vagina vochtig is, betekent niet per se dat je klaar bent voor penetratie of een orgasme. Het is belangrijk dat je ontspannen bent, zodat ook je spieren zich kunnen ontspannen.

Uiteindelijk is klaarkomen best egoïstisch. Misschien is dat wel de reden dat je er moeite mee hebt. Als je van nature een ander graag een plezier doet, zal dat voor jou gelden.

Focus.

Maar toch: Focus op jezelf en probeer niet bezig te zijn met het plezieren van je man. Richt je op de sensaties die je zintuigen waarnemen. Laat alle andere gedachten los en geniet.

Om de aanrakingen zachter en sensueler te maken is een goed glijmiddel een aanrader. Het zorgt voor meer genot, ook tijdens het penetreren. Als je man jou stimuleert is het belangrijk dat hij een ononderbroken stabiel ritme volhoudt. Hij kan ook een vibrator gebruiken, die is altijd stabiel en kun je afstemmen. Natuurlijk kun je de vibrator ook gebruiken tijdens het penetreren. De combinatie van penetratie en het het gebruik van een vibrator kan zorgen voor explosieve orgasmes.

Als je wel opgewonden raakt maar voor je gevoel ergens blijft steken, zijn er zijn een aantal mogelijke hulpmiddeltjes om je over de rand te helpen:

  • Je adem inhouden.
  • Of juist gaan hijgen.
  • Bilspieren aanspannen en billen omhoog duwen.
  • Je hoofd van het matras naar beneden laten hangen.

Het belangrijkste is echter dat je ‘in het moment’ bent en ontspannen.

Bekkenbodemspieren

Trainen van de bekkenbodemspieren

Ook een hele goede tip is: Train je bekkenbodemspieren. Door ze te versterken is de kans op het krijgen van een orgasme vele malen groter. Lees ons artikel over hoe je de bekkenbodemspieren versterkt.

Laat de angst over hoe het eruit ziet varen. Je man ziet jou heel anders dan je naar jezelf kijkt. Hij vindt je prachtig en ziet niet wat jij lelijk vindt aan jezelf.

Oraal

Vrijwel alle mannen genieten er van om hun vrouw orale seks te geven. Laat je vooroordelen los en geniet er van. Vraag hem eens een pepermuntje onder de tong te nemen, dat zorgt voor een heel opwindende sensatie.

Ongeveer 30 % van alle vrouwen komt klaar door penetratie, je bent dus echt niet vreemd of afwijkend. Als je ontwikkelt ga je vanzelf leren wat voor jullie het allerfijnst is en hoe je elkaar ter wille kunt zijn. Zoals in het hele leven is een intieme seksuele relatie ook een kwestie van geven en nemen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *