Tip 1: Bedrijf de liefde met aandacht voor de ander

Het gebeurt geleidelijk en heel gemakkelijk: Plichtmatige, doelgerichte seks waarbij je in gedachten ver weg bent. Of alleen bezig met jezelf, maar in ieder geval niet met je liefste. Zonder die volle aandacht voor elkaar verliest seks bezieling en intimiteit. Zorg dat je erbij bent, geniet van elkaar en de sensaties die je bij de ander teweegbrengt. Neem de tijd, verplaats je in de ander en bedrijf aandachtig de liefde. Dit is één van de beste sekstips!

Tip 2: Dan maak je maar zin

Je brein is je grootste seks orgaan. Om zin in seks te krijgen heb je een seksuele prikkel nodig; een gedachte, suggestie of misschien een boek of een film. Zin krijgen gaat zelden spontaan, zelfs bij mannen niet. Het heeft dus geen nut om te gaan zitten wachten tot je zomaar zin in seks krijgt. Je kunt leren om open te staan voor seksuele prikkels waardoor je zelf zin maakt. Dit is wat anders dan vrijen tegen je zin.

Als je geen honger hebt wil de aanblik van het lekkere voedsel er vaak voor zorgen dat je wel gaat eten. Zo is het met seks ook. Als je geliefde wil vrijen, en je gaat er in mee, krijg je door de vrijpartij vanzelf zin. Als je vrijt maakt je lichaam testosteron aan, dat zorgt weer voor zin in seks. De cirkel is rond :)

Als je eerste reactie een uitvlucht is, zul je dat af moeten leren. Best moeilijk, maar je zult merken dat het ook veel oplevert.

19 beste sekstips

Tip 3: Praat over seks

Leer communiceren over wat je lekker vindt. Je praat overal over als je samen leeft, dus waarom zou je niet over vrijen praten? Als je het eng vindt, lees je hier meer tips over hoe je dat gesprek aan kunt gaan. Het is belangrijk dat je praat over je verlangens en fantasieën. Vergeet ook niet te vragen naar de wensen van je geliefde. Problemen (bv. verschil in libido) kunnen worden opgelost , zoek samen naar de noodzakelijke veranderingen.

Tip 4: Fantasie heb je niet voor niets

Een seksuele herinnering die door je hoofd schiet kan zorgen voor opwinding en verlangen. Erotische gedachtes of fantasieën activeren je seksuele systeem en geven je zin. In het begin van je relatie gaat dat vrijwel vanzelf, maar als je wat langer bij elkaar bent zijn er meer seksuele prikkels nodig om opgewonden te raken. En daar komt je fantasie goed van pas. Zet je hoofd aan het werk om meer plezier, avontuur en afwisseling te beleven. Zoek opwinding en besteed tijd om na te denken over jullie seksuele ontmoetingen. Vind inspiratie door het lezen van goede christelijke blogs, lees Hooglied nog eens door. Schrijf een erotische verhaal voor en met elkaar. Je opwinding en verlangen heb je zelf in handen, het begint in je hoofd!

Tip 5: Los problemen en irritaties op

Ergernissen en irritaties hebben altijd invloed op je seksleven. Dat geldt met name voor vrouwen. Als jij geïrriteerd bent omdat je geliefde te weinig doet in het huishouden of te weinig tijd aan de kinderen besteedt, dan heb je, bewust of onbewust, geen zin om te vrijen.

Bespreek wat jullie dwarszit, wees eerlijk en ruim het uit de weg. Het kan een goed idee zijn om eerst te vrijen, als je dat op kunt brengen. Het klinkt misschien gek, maar door de vrijpartij worden de irritaties verzacht en de intimiteit verstevigd. Dat komt omdat oxytocine wordt aangemaakt wat zorgt voor een gevoel van verbondenheid. In zo’n setting sta je liefdevoller tegenover elkaar.

sekstips voor koppels

Tip 6: Sleur is saai, vernieuwing zorgt voor meer passie

In het begin is alles nieuw en ontdek je automatisch steeds meer aan de ander. Langzaam ontstaat een patroon. Dit ritueel wordt dan ongemerkt eindeloos herhaald. Routine is dodelijk voor verlangen, lust en passie. Na jaren van herhaling gaat de spanning en opwinding er dan vanaf. Ook al was het in het begin heerlijk, elke dag dezelfde saus bij je eten wordt vanzelf saai. Sterker nog: het kan op den duur zelfs tegen gaan staan!

Seksuele voorkeuren veranderen in de loop van de tijd. Met het ouder worden veranderen heel veel dingen, je smaak, je hobby’s, je favoriete kleur en geur, noem maar op. Redenen genoeg om ook op seksueel vlak samen de vernieuwing op te zoeken. Je zult zien dat er een wereld voor je open gaat als je de angst en onzekerheid durft te laten varen.

Dus geef elkaar een erotische massage. Vrij eens op een andere plek. Wees niet bang om speeltjes te gebruiken, koop een mooie vibrator in onze shop en verrijk je liefdesleven.

Weg met de voorspelbare seks! Experimenteer, lach, fantaseer en durf, het wordt er alleen maar leuker op. Maak van vrijen een feestje.

Als je ‘de schaamte voorbij’  bent, geniet je meer. Vooral de angst voor experimenteren en het niet kunnen of willen verplaatsen in de belevingswereld van je geliefde hebben een negatieve invloed. Er valt nog zoveel te ontdekken buiten je comfortzone.

Tip 7: Zorg voor ontspanning

Stress is een enorme libido killer. Door teveel stress maakt het lichaam extra cortisol aan waardoor de zin in seks verdwijnt. Vaak zie je dat er in de vakantieperiode veel meer gevreeën wordt. Dat is wat ontspanning met je doet. Precies het omgekeerde van stress. De hartslag daalt en de zin in vrijen wordt groter.

Omdat je niet het hele jaar op vakantie kunt zijn is het een goed idee om af en toe eens een romantisch weekendje weg te boeken. Laat je verwennen, breng samen een dag in bed door. Ga sporten, of minstens een paar keer per week een half uurtje wandelen. Zorg voor ontspanning, je energielevel en je seksleven hebben er baat bij.

Tip 8: Erectieproblemen verhelpen

Veel mannen krijgen als ze ouder worden erectie problemen. Dat is heel normaal en hoeft helemaal geen probleem te zijn. Bedenk dat een man bij het ouder worden meer seksuele prikkels nodig heeft om een stevige erectie te krijgen en te houden. Als jullie daar beiden extra aandacht aan besteden komt het meestal vanzelf. Verandering aanbrengen in de levensstijl of medicijngebruik zijn vaak al voldoende. Ook zijn er leuke, handige speeltjes verkrijgbaar die helpen. Denk dan bijvoorbeeld aan een penisring, die als bijkomend voordeel heeft dat het orgasme langer kan worden uitgesteld. De vibrerende pensring zorgt er bovendien voor dat  je geliefde extra geniet door clitoris stimulatie.

Vraag desnoods je huisarts om een middel als Viagra voor te schrijven, dat is niets om je voor te schamen.

Tip 9: Aantrekkelijk voelen

Het blijkt dat de mate waarin iemand zichzelf aantrekkelijk vindt, alles te maken heeft met genieten van seks. Dat je lichaam aan verval onderhevig is wil niet zeggen dat je niet meer begerenswaardig bent. De media laat een onrealistisch plaatje zien waardoor je misschien te kritisch bent voor jezelf. Nergens voor nodig, jouw lichaam is geweldig en je mag er ten volle van genieten. Besteed aandacht aan je uiterlijk. Dames: Slaap niet in een oud t-shirt, draag die sexy lingerie die hij zo leuk vindt en scheer je benen, ook als het geen blote benen weer is. Je voelt je daardoor gelijk al een stuk sexyer.

Mannen: Besteed aandacht aan je uiterlijk, een lekker geurtje, kleed je voor haar op je best, draag die broek waarin je billen zo goed uitkomen. En zorg voor een glad geschoren kaaklijn, schuurpapier vindt niemand echt fijn.

ZELFVERZEKERDE SEKSTIPS

Tip 10: Romantiek is essentieel

Een mooie wijn opentrekken bij het eten, kaarsjes aansteken, complimenten geven, lekker ruiken, het zijn allemaal subtiele verleidingen. Zeker als je al wat langer bij elkaar bent willen deze dingen wel eens komen te vervallen. Dat is jammer, want vooral de vrouwen vinden dit zo belangrijk. De kleine dingen waarmee je zegt, ‘Ik vind je mooi, je bent belangrijk voor me.’ Voor veel vrouwen is romantiek noodzakelijk om überhaupt open te staan voor passie.

Dus mannen, stuur haar een lief appje, of kaartje, breng een verrassing mee naar huis, draai haar favoriete muziek. Nog beter; een avondje uit, theater of een diner voor twee en dan niet ‘all you can eat’.

Uit alles blijkt dat mensen die hun seksleven een hoog cijfer geven er meer werk van maken. De ontevreden stellen doen er meestal geen moeite meer voor om het fijn en opwindend te houden.

Tip 11: Samen, maar apart

Als je alles samen doet kunnen de gevoelens van seksuele opwinding  en begeerte verdwijnen. Esther Perel zegt dat je seksuele spanning creëert door afstand te nemen. Ga eens zonder elkaar op vakantie, ga sporten met vrienden of volg een cursus met vriendinnen. Zorg dat je elkaar wat te vertellen hebt. Mis elkaar!

Nb. Deze tip werkt alleen als jullie het verder goed hebben, bij ernstige huwelijksproblemen kan het juist de doodsteek zijn.

Tip 12: Glijmiddel gebruiken

Glijmiddel zorgt dat alles zachter, sensueler en plezieriger wordt. De penetratie verloopt soepeler als de vagina minder vochtig wordt. Ook dat is normaal als je ouder wordt. Glijmiddel is er in heel veel soorten en smaken. Kies er een op siliconen basis, dan kun je dat ook prima gebruiken voor een heerlijke sensuele massage.

Tip 13: Let op je gezondheid

Slechte gezondheid is dodelijk voor seks en kan een gepassioneerd liefdesleven flink in de weg staan. Bij gezondheidsproblemen is het zaak de huisarts te raadplegen en de adviezen op te volgen. Minder drinken, meer bewegen, afvallen, we weten vaak zelf wel wat we er aan kunnen doen. Bonus is dat je seksleven er baat bij zal hebben.

Andersom is een goed seksleven  juist ook weer goed voor je gezondheid. Lekker knuffelen, hartstochtelijk vrijen een orgasme krijgen, allemaal zorgen ze voor het aanmaken voor oxytocine. Dat knuffelhormoon heeft ook een pijnstillend effect.

Tip 14: Vroeg beginnen

Het voorspel begint eigenlijk ‘s morgens al. Kevin Lehmann schreef daar een goed boek over genaamd: Seks in de keuken. Een man die na een avond voetballen te hebben gekeken, ineens wil vrijen als hij in bed ligt, zal weinig animo vinden bij zijn vrouw. Even terug naar tip 10 voor goede ideeën.

VROEG BEGINNEN MET VOORSPEL

Tip 15: De eerste stap zetten

Als je al langer bij elkaar bent lijkt de ander soms het probleem te zijn. Als ik maar wat meer aandacht zou krijgen, dan… Of, als we wat vaker zouden vrijen, dan… Wat echter ook niet vergeten mag worden is dat je vaak zelf ook niet meer zo liefdevol, romantisch en verleidelijk bent als in het begin. De oplossing is om de oude patronen te doorbreken en je nieuwe, opwindende dingen eigen te maken. Als je wilt dat er iets verandert zul je zelf de eerste stap moeten zetten.

Tip 16: Seksuele problemen

Als een van beiden last heeft van seksuele problemen overleg dan met de huisarts of bezoek een seksuoloog. Hele volksstammen doen dat, dus je bent echt niet vreemd of bijzonder. Soms kan de oplossing heel simpel zijn, het is zonde om het niet te doen.

Tip 17: Seks in je eentje

Er rust nog altijd een taboe op masturberen in onze kringen. Toch kan soloseks het verlangen naar je geliefde juist versterken. Vibrators en masturbators kunnen je helpen. Er is keuze uit zoveel mooie designs en kleuren, en vaak werkt het voor je lief ook opwindend om je zo bezig te zien. Volgens ons is daar niks mee, het wordt pas tricky als het woord stiekem om de hoek komt kijken.

Tip 18: Vrijen is niet altijd fantastisch

Deze laatste is eigenlijk niet echt een tip maar meer een constatering om in je achterhoofd te houden. Vrijen is niet altijd wereldschokkend fantastisch. Dat hoeft ook niet. Omdat jullie ontwikkelen en er dagelijks dingen gebeuren die je niet in de hand hebt, kan het best eens tegenvallen. Hoe eerder je dat accepteert, hoe meer je geniet van wat het is. Soms een lange langzame vrijpartij, de andere keer een vluggertje. Passie heeft niets te maken met lengte of tijd, maar met genieten. Juist omdat dit is wat jullie bij uitstek samen beleven, is iedere keer bijzonder.

Tip 19: Betrek de Bedenker erbij

In alles wat je doet, zegt of probeert, betrek Hem er bij. Hij heeft seks bedacht en er is niemand die je beter kan inwijden en begeleiden in het geheim dat Hij bedacht heeft.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *