Love makes the world go round!

huwelijk en intimiteitWij geloven werkelijk dat het zo is. Waarom? Omdat God liefde is. Het is Zijn liefde voor ons wat ons leven betekenis geeft. Maar wat heeft dat te doen met het huwelijk? God heeft ons gemaakt voor elkaar. Man en vrouw zijn ontworpen om samen te werken als een team om te ontdekken wat Gods plan voor hun leven is en dat uit te voeren.

Of te wel, liefde is de keuze om voor elkaar te zorgen net zoals God voor ons zorgt. Daar zijn niet perse warme gevoelens voor nodig als wel een open hart.

Partners in een huwelijk.

Partners worden Gods hulp om hun partner te laten weten dat ze geliefd zijn. Weinig dingen zijn zo belangrijk als de bemoediging van je partner om je uit te strekken naar Gods plan. Het huwelijk is bedoeld om ons te helpen meer voor God te kunnen doen, twee zijn meer dan één in Zijn Koninkrijk.

Als we ons niet geliefd voelen in het huwelijk worden onze verschillen uitvergroot. We zien elkaar als bedreiging voor ons geluk. We vechten voor zelfwaardering en betekenis en ons huwelijk wordt een slagveld in plaats van een haven.

Het antwoord.

Liefde is niet het antwoord op alles, maar het creëert een klimaat waarin we antwoorden kunnen zoeken op de vragen waar we mee worstelen. In de veiligheid van een liefdevolle omgeving kunnen partners praten zonder veroordeling. We ontdekken hoe we het beste in de ander naar boven kunnen brengen. De beslissing om van je partner te houden is een heel veel belovende met grote potentie.

Wij geloven dat liefde werkelijk het verschil maakt tussen succes en het falen van een huwelijk. Houd in gedachten dat liefde niet een gevoel is maar dat liefde gevoelens stimuleert. Als we leren van elkaar te houden op de juiste manier zorgt dat voor het behoud van de warme emotionele gevoelens.