Sekspraat.

praten over seksCommunicatie over seks is net zo belangrijk als bij alle andere dingen in je huwelijk. Je kunt in de problemen komen als je denkt dat alles ok is. Als je denkt dat je partner tevreden is omdat jij het ook bent. Of omdat je niet in de gaten hebt dat jij wel bent klaar gekomen maar je partner nog niet. Een nieuw standje dat jullie hebben uitgeprobeerd was geweldig voor jou, maar niet voor je partner. Niet checkt of wat jij aanneemt ook klopt dan is de kans groot dat je ergens tegen aan gaat lopen, ook in je intieme leven. Praten over seks is de oplossing om problemen te voorkomen.

Praten over seks, voor seks, tijdens seks en na seks.

Het is belangrijk om te praten over wat je verwacht. Vertel wat je in gedachten hebt voor de aankomende liefdesnacht. Wil je het graag heet en heftig of liever langzaam en relaxed? Door er van tevoren over te praten neem je de mogelijkheid weg dat je achteraf gefrustreerd of bezeerd achter blijft. Je kunt overleggen over de nieuwe dingen die je wilt proberen. Wat je liever niet zou doen, hoe je zelf aan bod wilt komen.

Praten tijdens seks heeft veel voordelen. Je hoofd blijft er bij betrokken zonder afleiding. Door te praten en geluid te maken gaat je adrenaline niveau om hoog en raak je meer opgewonden.

Praten na seks is iets anders.

Het is meer een soort review, hoe was het, heb je er van genoten, zijn er dingen die je niet bevielen? Wat zou je anders willen de volgende keer? Als je iets nieuws hebt geprobeerd, vraag dan hoe het beviel. Was het wat je partner er van hoopte? Is je partner klaargekomen? Meerdere keren misschien? Wil je het de volgende keer weer zo of juist anders?

Het kan heel moeilijk zijn om over deze dingen open te zijn er te praten. Zeker als je nog niet over seks aan het praten bent. Maar het is zeker de moeite waard, al was het alleen maar om er aan te wennen. De barrière te doorbreken. Door te leren samen te praten over seks en wat je wilt, vervelend vindt of voelt open je de deur naar groeiende lichamelijke intimiteit en een bevredigend seksleven.

sekspraatEr zijn ook diverse spellen op de markt die je kunnen helpen om opener te praten over seks. Kijk rustig eens op onze spellen pagina. Natuurlijk is er dan nog de drempel om zoiets te bestellen, maar zie dat als de eerste horde die je hebt genomen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *