Wat zijn de zeven meest erogene zones van een vrouw?

Toen de serie Friends op tv kwam waren wij grote fans. Onze kinderen kochten zelfs alle dvd’s om alles nog eens na te kunnen zien. Hele afleveringen kunnen ze woordelijk herhalen. Als er één aflevering is die ik me heel goed herinner is het waar Monica voor Chandler opschrijft wat de erogene zones van een vrouw zijn.

Monica’s statement dat; ‘iedereen weet wat de zeven meest gevoelige plekken zijn’ is nogal overtrokken. Zelfs de twee anderen in de scene weten niet precies wat ze bedoelt. Hoe ontdek je aan elkaars lichaam wat de ander prettig vindt? Wat een sterke seksuele prikkeling teweeg brengt verschilt bij iedere vrouw.

Betekenis erogene zones

Wat verstaan we eigenlijk onder het begrip erogene zone? Wikipedia omschrijft het als: ‘Een erogene zone is een gebied van het menselijk lichaam dat bij aanraking seksuele gevoelens kan opwekken. Deze zones kunnen van persoon tot persoon verschillen.’ Dat opwekken van seksuele gevoelens bij je geliefde kun je bewerkstelligen door deze plekken aan te raken met bijvoorbeeld je handen of je tong. Afhankelijk van de plek kun je het kussen, kriebelen, strelen, of er zachtjes in bijten.

Als je een vrouw in extase wilt brengen moet je haar hele lichaam prikkelen en beminnen. Veel mannen focussen zich al snel op de borsten en/of vagina, maar dat geeft haar niet de tijd om goed opgewarmd te raken. Door al haar gevoelige plekjes aan te raken breng je haar langzaam precies daar waar je haar hebben wilt.

Maar wat zijn die zeven erogene zones dan?

Zou het niet fijn zijn om dat te weten? Het internet heeft zich er al heel wat over gebogen. Google kan je deze video zo laten zien maar ook heel veel artikelen waarin beschreven staat wat mensen denken dat de meest erotische delen van een vrouwen lichaam zijn.

Uiteindelijk weten we niet waar Monica het over had. Dit was gewoon komisch bedoeld. Misschien hadden de schrijvers van de scene zeven plekken in gedachten maar zeker weten doe ik dat niet. Soms zijn hints meer effectief dan het hele verhaal uit te leggen. Zoals hier gebeurd. Hele volksstammen zijn op zoek gegaan naar wat Monica dan wel bedoelde. Spraken er over met anderen. Meer reclame = meer kijkers = hogere kijkcijfers.

Kun je zeven erogene zones van een vrouw noemen?

Ik ga proberen om je te vertellen waar de meeste vrouwen willen worden aangeraakt.

  1. Weet je nog hoe het voelde toen jullie voor het eerst elkaars hand vasthielden? Dat warme gevoel van huidcontact? De vingers ineengestrengeld? De handpalmen extra gevoelig? Wat jaren geleden al zo goed voelde doet dat nu ook nog. Handen dus als eerste genoemd zeg ik.

Met je handen kun je elkaar vasthouden, strelen, een massage geven. Zuigen aan de vingers. Allemaal sensuele dingen. Handen zijn een weg naar het hart zou je kunnen zeggen. Of een 1 van de nummers op weg naar zeven….

  1. Onze lippen zijn erg gevoelig. De huid van de lippen heeft minder huidlagen (3-5) dan het gezicht (tot 16). In de lippen zitten erg veel sensoren. Als je dichtbij genoeg komt om te kussen ruik je ook de geur van je geliefde wat ook heel opwindend kan zijn.

Kussen is belangrijk, lees hier en hier waarom. Lippen dus erogene zone twee.erogene zones vrouw

  1. Er is eigenlijk geen wetenschappelijk bewijs waarom de nek een lustopwekkend plekje is. Maar zoveel vrouwen noemen het kussen en aanraken van de nek opwindend. Elke romantische film of boek staat er vol mee. Als het niet opwindend zou zijn voor vrouwen was dat vast niet zo.

Een theorie is dat de nek zowel erg gevoelig is maar ook een nogal privé gebied. Wie laat zich tenslotte door anderen in de nek kussen? Dus je nek bloot geven aan je geliefde voelt kwetsbaar maar ook opwindend. Er zijn vrouwen die het niet kunnen hebben, die ervaren het als teveel kietelen, maar de meeste vrouwen zijn er dol op. Voor de man dus weer een tussenstop op weg naar beneden.

Verder naar beneden.

  1. Borsten. Hoe een vrouw haar borsten behandeld wil hebben varieert maar de meeste genieten van stimulatie van de borsten. Je kunt de hele borst vasthouden, masseren, knijpen of je concentreren op de tepels. De gevoeligheid is per vrouw anders dus vraag haar of vertel hem wat je lekker vindt.

Het kan dat als ze meer opgewonden raakt ze meer stimulatie wil. Dus begin zacht en voer het langzaam op als ze meer opgewonden raakt. Er zijn vrouwen waarbij de tepels zo gevoelig zijn dat je ze nauwelijks beroeren mag. Meestal tijdens zwangerschap of net voor de menstruatie. Borsten horen dus zeker op dit lijstje te staan.

  1. Vulva. Alle buiten het lichaam liggende delen van de liggende delen van de genitaliën van de vrouw worden samen beschreven als vulva. Dat zijn dus de labia, ofwel schaamlippen, clitoris, vaginale opening en meer. De clitoris laat ik even buiten beschouwing, die verdiend een eigen nummer. De andere delen zijn gevoelig. De één meer dan de ander. Alle kunnen gestimuleerd worden met de hand of met de mond. Vooral de schaamlippen en de opening van de vagina zijn erg gevoelig.

Voor mannen.

Als man moet je begrijpen dat je vrouw graag wil dat je hier wat tijd en aandacht aan besteed voor dat je verder gaat. Dat zorgt ervoor dat zij meer opgewonden raakt en haar sappen beginnen te vloeien. Het is lastig als je zo dichtbij het punt bent waar je eigenlijk in wilt zijn maar neem je tijd. Masseer of lik haar schaamlippen, plaag haar vagina opening. Verken de gebieden rond haar opening zodat je weet wat goed voelt voor haar.

  1. Vagina. Sommige mannen zullen dit wel als nummer 1 bestempelen. En het is ook zeker een kanshebber. Als je erg opgewonden bent is het gevoel door je man gepenetreerd te worden erg heerlijk. De meest vrouwen vinden het ook lekker om voordat het zo ver is met een vinger verwend te worden. Dat maakt ze nog meer opgewonden.

De vagina is door God geschapen om de penis van de man te ontvangen. Dat geeft geweldige sensaties in gevoelens, in elke positie en hoek. Het kan zelfs dat de penis de G-spot raakt. Niets voelt zo heerlijk als gemeenschap hebben.

  1. Clitoris. Volgens mij is dit de echte nummer zeven. Omdat, als je een orgasme wilt hebben, het nodig is dat je de clitoris stimuleert. Direct of indirect. Je krijgt wel indirecte stimulatie door het penetreren maar dat is geen garantie voor een orgasme. Direct contact is een eenvoudiger manier om klaar te komen.

Dan moet het wel de juiste manier van stimulatie zijn.

Zoals Monica zei, some guys hit the early zones, then “go to seven and set up camp.” Terwijl het vrijwel ondenkbaar is dat je na een paar kussen gelijk naar de clitoris gaat. Stimulatie daar is veel lekkerder als je in de juiste stemming bent gebracht, je voldoende glijmiddel gebruikt en de clitoris opgezwollen is. Laat je als man door je vrouw onderwijzen wat voor haar lekker voelt en geef de clitoris de tijd en aandacht die nodig is.

Zijn dat nou de zeven erogene zones van 7 erogene zones vrouween vrouw waar Monica het over had?

Nee. Dit zijn eerder mijn suggesties. Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Hoofdhuid en haar. Oren en oorlellen. Buik, billen, binnenkant van de dijen, de knieholtes, voeten en tenen kunnen allemaal seksuele gevoelens opwekken.

Dat herinnert ons er aan dat God ons allemaal verschillend heeft geschapen. Ik kan heel veel tips geven maar je zult het zelf moeten ontdekken wat voor jullie het beste werkt. Het kan best dat deze zeven erogene zones van een vrouw niet jullie zeven zijn, dat verschilt per persoon.

Daar komt nog bij dat de erogene zones van vrouwen en mannen kunnen veranderen. Je lichaam verandert ook met de jaren. Wat goed voelde voordat er kinderen waren kan daarna best heel anders zijn. Als je 25 bent kan iets heel anders voelen als wanneer je 52 bent.

Het beste advies?

Behandel je hele lichaam als opwindende zone. Natuurlijk kun je bepaalde delen gelijk afstrepen. ‘Je wil mijn oksel kussen, echt niet!’ Maar je zult vast verrast zijn door wat jou opwind.

Het mooie van seks in een huwelijk is dat je tijd en veilige ruimte genoeg hebt om te ontdekken welke zones er allemaal zijn bij jullie. Geliefden die elkaar al langer kennen weten precies waar elkaars erogene zones zich bevinden. Als je net bij elkaar bent heb je dus tijd nodig om elkaar op dat gebied te leren kennen, maar geloof me, het is de investering ook meer dan waard is.