Wat mag van God wel op seksgebied?God en seks

Stel dat je als man en vrouw naast de passie voor God ook in je huwelijksbed de passie voluit wilt vieren. Hoe weet je wat goed en Bijbels verantwoord is? Of je nu denkt aan orale of anale seks, seksspeeltjes, masturberen of rollenspel. Of gewoon een nieuwe positie. Lees onderstaande vragen eens door en hopelijk vind je daarmee een antwoord op je vragen.

Is er iemand anders seksueel bij betrokken dan je partner?

Of die persoon nu in de kamer aanwezig is zoals bij een ‘threesome’ of op een televisiescherm via bv pornografie, of zelfs als je in je hoofd fantaseert over seks met iemand anders, zouden we je willen aanraden om deze dingen niet binnen je huwelijksbed te brengen. Het lijkt misschien wel heel sexy en erotisch. Maar het is een afleiding van Gods plan voor een ‘hot en spicy’ seksleven. 

Is er overeenstemming  tussen beiden over het seksuele spel?

Het kan zijn dat één van beiden iets wil proberen in bed en de ander voelt zich daar niet comfortabel bij. Die denkt dat het verkeerd is, probeer het dan niet uit totdat er overeenstemming over bereikt is. Het gaat hier niet over de ander seks langdurig weigeren. Daar komen we in een ander artikel op terug. Stel dat één van de echtgenoten seks wil hebben op een plek ergens buiten en de ander voelt zich daar zeer ongemakkelijk bij. Laat diegene die dit wil dat dan kenbaar maken en de ander laten beslissen of het wel of niet gaat gebeuren.

Ga geen druk op je partner zetten om ervoor te zorgen dat dingen die jij graag wilt toevoegen aan de seksuele ervaringen ook gaan gebeuren. Dit werkt eigenlijk altijd averechts en zorgt er voor dat je verlangens waarschijnlijk nooit worden ingewilligd. Zoiets weigeren heeft niets te maken met elkaar de seksuele omgang ontzeggen.

Aanmoediging.

Dit gezegd hebbend wil ik je aanmoedigen om de dingen waar je je een weinig oncomfortabel bij voelt voorzichtig uit te proberen met je partner. Soms zien we dingen als zonde omdat het ons zo geleerd is, terwijl dat best eens niet zo kan zijn. Of omdat we er bang voor zijn dat zonde is. Bid er voor. Als het zonde is blijf er dan van weg! Als het iets is waar je bang voor bent of omdat iemand je verteld heeft dat het verkeerd is, overweeg het dan te doen als je er vrede mee hebt. Vraag God om inzicht terwijl je uitzoekt wat wel en niet zondig is.

Is het iets waarvan duidelijk in de Bijbel door God gezegd wordt dat hij het verbied?

Er zijn een aantal dingen waarvan de Bijbel duidelijk zegt dat we daar van weg moeten blijven. Dingen zoals; seks met dieren, seks met iemand van hetzelfde geslacht. Ook seks met iemand die met een ander getrouwd is. Zeggen dat een liefdevolle God ons nooit van deze dingen weg zou houden is gevaarlijk. Voor je relatie met Hem en met je partner. God heeft seks zo bedoeld met een reden. Als we de dingen waarvoor Hij ons waarschuwt vermijden dan kan seks uitgroeien tot de manier zoals Hij het bedoelt heeft. Bedenk dat Adam en Eva naakt rondliepen. Zonde en niet God liet hun geloven dat er iets mis was met hun seksualiteit.

Zorgt het voor een diepere intimiteit of zorgt het juist voor verwijdering tussen jullie?

Er zijn dingen die een afleiding kunnen zijn voor waar je seksuele energie op gericht zou moeten zijn. Fetisj valt in deze categorie. Als je de kleine voeten van je vrouw sexy vind of opgewonden raakt is dat heel normaal. Opgewonden van de brede borstkas van je man? Dan is dit een onschuldige fetisj. Het wordt anders als je niet meer opgewonden kunt raken als deze lichaamsdelen niet in het liefdesspel betrokken worden. Een verkeerde fetisj zorgt voor een grotere focus op een object of lichaamsdeel dan op je partner en leid niet tot diepere intimiteit.

Brengt het je partner schade of pijn toe?

Er zijn dingen waarin mensen participeren die de ander denigreren of schade toe brengen, zoals poep, plas en wurgseks. Deze horen geen plek te hebben binnen een seksuele relatie waarbij beide partners zoeken naar een leven lang liefde en toewijding aan Hem die zei dat mannen hun vrouw moeten liefhebben en vrouwen hun man respecteren.  Evenwel, als jij en je partner genieten van het teasen en het speelse van lichte bondage, en het bouwt jullie intimiteit, voel je dan vrij om er mee te experimenteren.

Blijf weg van alles wat zorgt voor pijn of voor intimidatie van de persoon die God je heeft gegeven als levenspartner. Geweld kan niet geaccepteerd worden. Ik hoop dat deze richtlijnen je helpen om eerlijk te kijken naar je verlangens om je seksleven te verrijken. Er zijn veel meer dingen waarvan je kunt genieten als die je beter kunt vermijden. Voor de dingen die er niet bij horen zijn legitieme redenen. Vertrouw God hierin. En als je niet in God gelooft probeer dan eens een tijdje te leven naar Zijn richtlijnen en zie wat er van komt!