Iedereen wil weten hoe je als getrouwd stel een geweldig seksleven krijgt. Daarom dacht ik dat het goed zou zijn om een aantal dingen te delen waarvan bekend is dat het zorgt voor een heel slecht seksleven. Uit onderzoeken is gebleken dat koppels die een slecht seksleven hebben allemaal dezelfde fouten maken in hun relatie.

Heb jij last van deze gewoontes in je huwelijk? Dan heb je zws. een slecht seksleven!

 1. Niet teveel tijd met elkaar doorbrengen gedurende de week.

Hoeveel tijd brengen jullie met elkaar door in een week? Dat is belangrijk, je kunt namelijk geen intieme relatie hebben als er geen relatie is. Een gelukkig huwelijk is holistisch en elk deel van jullie relatie heeft effect op alle andere delen. Als je geen of te weinig tijd met elkaar doorbrengt is er een goede kans dat je ook geen of weinig seks hebt met elkaar.

 1. Wordt een workaholic of zet je kinderen voorop.

Als je de kinderen of je werk op de eerste plaats zet dan moet je verander je sekslevenhuwelijk wel een plek opschuiven naar de achterbank. Mannen hebben meer risico om workaholic te worden, vrouwen om de kinderen op de eerste plaats te zetten.

Of het nu door de relatie komt dat je workaholic wordt of de kinderen in het centrum zet of andersom maakt niet uit. Het is een neergaande spiraal. Als je het doet lijd je relatie er onder en is het beter om het conflict op te lossen zodat je weer graag thuis komt of samen tijd spendeert.

 1. Praat alleen maar over zakelijke dingen.

Als je alleen maar praat over:

 • De kinderen
 • Financiën
 • Hobby’s
 • Werk
 • Sport
 • Kerk
 • Schema’s
 • Het huis

Dan heb je het alleen maar over wie wat nog moet doen en waar.

Ga eens een avond uit eten en praat met elkaar over wat je hoopt, droomt, vreest en waar je moeite mee hebt. Dat zijn gesprekken die belangrijk zijn.

 1. Maak alles belangrijk behalve je huwelijk.

Dan gat het niet alleen om de kinderen, maar ook de kerk en je bediening. Over de tv en facebook. Computerspelletjes, wat dan ook. Als er nooit tijd is voor je relatie maar wel altijd tijd voor alle andere dingen dan heb je een probleem. Een probleem met je prioriteiten.

Dit is een veelgehoord probleem. Veel mannen en vrouwen zeggen dat hun partner geen zin heeft in seks omdat het al te laat is of ze moe zijn. Toch blijken ze tijd genoeg te hebben om naar Netflix te kijken, te Facebooken, computerspelletjes te doen of wat dan ook maar. Altijd tijd voor tijdverslinders en geen tijd voor het huwelijk.

 1. Naast elkaar leven in plaats van met elkaar.

koppelMensen drijven niet naar elkaar, alleen maar uit elkaar. Statistisch gezien hebben die koppels die zichzelf toestaan om naast elkaar in plaats van met elkaar te leven een slecht seksleven.

Het vraagt tijd en inzet om naar elkaar toe te groeien en eerlijk gezegd ook een hoop karakter. Het is niet makkelijk, tenminste, zeker in het begin niet. Gelukkig wordt het steeds makkelijker als je het veel oefent.

      5. Sta ruzie toe je relatie te verzieken.

Ruzie is niet goed en niet slecht. Het betekent dat twee mensen verschillende ideeën hebben. Hoe je daar mee omgaat is wel bepalend.

Koppels met een slecht seksleven hebben de neiging om ruzie te vermijden of juist erg op te blazen.

Elke ruzie is een kans om te meer te leren over je partner. Niet over wat ze denken, maar over hoe ze denken. Het is een mogelijkheid om te leren begrijpen wat hun perspectief is en te groeien als persoon. Het geeft je de kans om uit te vinden wat goed is om te doen. Dan bouwt het niet alleen je huwelijk maar ook je karakter.

Wat kun je er aan doen?

Als je worstelt met deze gewoontes in je relatie is het eigenlijk best simpel. Gewoon er mee stoppen. Of nog beter, doe het tegenovergestelde. Denk nou niet dat simpel ook gemakkelijk is. Het is lastig om te breken met slechte gewoontes. Als het niet lukt, zoek dan hulp bij het oplossen van je problemen. Het is de moeite waard.

Heb jij een slecht seksleven?