Cowboy of verpleegster?

Speel een rollenspel. Het mooie van een succesvolle monogame relatie is, dat alles geoorloofd is. Ja, echt alles wat jullie samen willen proberen.

rollenspel spelen

Ooit gedacht dat het spannend zou zijn om seks te hebben met een paar cowboylaarzen aan en een revolver om je middel?

Of om te vrijen met de verpleegster die je komt verzorgen?

Dat soort ideeën kunnen allemaal in scene worden gezet.

Vreemd? Natuurlijk niet! Eerder sexy en gewoon opwindend.

Fantasieën.

Als je seks hebt met maar één persoon kun je juist alle fantasieën die je in je hoofd hebt samen bespreken, om ze daarna eventueel uit te voeren. Dankzij de diepe verbondenheid en het absolute vertrouwen tussen jullie, is het niet gauw te gek.

Ontwikkel zo een speelse manier van liefhebben met elkaar en laat je opzwepen door de ander. Speel bv. je favoriete filmscene na en lach samen om de blunders.

Ooit wel eens gedacht dat het geweldig zou zijn om een vrouw te hebben die Eddy Murphy had in de film: ‘Coming to America’? (What ever you like :)) Nu kan het!

Dat is wat een rollenspel is; een seksueel spel tussen twee volwassenen wat begint als een grap of probeersel, wordt steeds opwindender en eindigt waarschijnlijk in een heerlijke vrijpartij.

Je kunt elke keer weer kiezen welk personage je wilt zijn.(en wat als hij elke keer een verpleegster wil?) Afhankelijk van je stemming of ideeën. De ene keer neem je de leiding, een volgende keer kun je je laten leiden.

Vrouwen: Wees het verleidelijke schoolmeisje, ga als politieagent(e), kleed je als vamp in een visnetpanty met een string er onder.

Mannen: wees de cowboy, schoolleraar, speel Brad Pitt of wees de gigolo voor haar.

 

Belangrijkste regel is dat jullie het samen eens zijn over wat er gaat gebeuren en hoe.

Het is heel normaal om je een beetje onzeker, gespannen of beschaamd te voelen als je start met een sexy rol. Een rollenspel combineert nl. twee van de meest voorkomende angsten van mensen: Spreken in het openbaar en de angst om seksueel afgewezen te worden. Meestal is één van deze twee al voldoende om onzeker te worden.maskers rollenspel

Maar, met een beetje voorbereiding en oefening kun je die onzekerheid overwinnen, zeker omdat het in je eigen vertrouwde omgeving met je eigen geliefde is. Neem het risico, je zult er van genieten.

Onthoud dat een rollenspel vooral bedoeld is om plezier te hebben. Dus als jullie samen lachen, dan doe je het goed.

Het is belangrijk om vooraf te overleggen wat je verwachtingen zijn.  Misschien denk jij dat het veel leuker is om te improviseren. Uiteraard is er geen dichtgetimmerd script, maar het is wel belangrijk om je geliefde te vragen van welke woorden hij/zij opgewonden raakt, of misschien zelfs welke zinnen.

Overleg in ieder geval dit:

Wat zijn jullie rollen? Je kunt je eigen rol kiezen of samen de karakters bedenken. Heeft één van jullie de rol die bepaalt wat er gaat gebeuren? Dat wil niet zeggen dat dit karakter seksueel dominant is, maar meer dat er iemand moet zijn die de leiding heeft in de scene.

Waar gaat het verhaal naar toe? Is er een specifiek doel of ervaring waar jullie naar toe werken? Een bepaalde seksuele activiteit? Heb je in je hoofd al plaatjes gemaakt van hoe je geliefde zich gedraagt? Zeg het, wees zo expliciet mogelijk, de ander kan tenslotte geen gedachten lezen. Dit voorkomt teleurstelling en vroegtijdig stoppen.

Zijn er grenzen?

Vast, ook hierin geldt dat jullie niet gelijk zijn in je wensen, verlangens en capaciteiten. Wees duidelijk over wat je wel en niet wilt doen.

Bovenstaande vragen creëren een podium voor jullie om op te acteren. Als je het vaker gedaan hebt wordt het steeds makkelijker om te improviseren en hoeft de voorbereiding minder lang te duren. Alhoewel de voorbereiding ook voorpret is.

De eerste keer kan best wat eng en vreemd voelen. Een rollenspel heeft veel overeenkomsten met het echte acteerwerk, dat ligt de een nu eenmaal beter dan de ander.

Een rollenspel is niet het echte leven.

Wat jullie samen doen is acteren. Wat je zegt en doet gedurende een scene heeft weinig te maken met het echte leven. Vat het dus vooral niet te persoonlijk op als je geliefde een beetje doordraaft.

Maak een duidelijk begin en eind aan elke scene. Wees elkaars regisseur en zeg:  “actie” en “cut”. (o.i.d. :))

Blijf in je rol.

rollenspel kunstTerwijl je acteert houd je je aan de rol die je speelt. Vergroot het uit als je durft, geniet er van om even iemand anders te kunnen zijn.

En toen…een belangrijke regel bij improviseren is om altijd voort te borduren in de richting waarin je geliefde gaat. Tussentijds overleg of kritiek zijn dodelijk voor het moment waarin de scene zich bevindt. (Natuurlijk geldt dat je je aan de vooraf afgesproken regels houdt).

Laat de ander er goed uitkomen. Bouw dus verder op wat je geliefde aan het doen is en laat zijn/haar keuzes werken in de scene. Val niet uit je rol door te “helpen”.

Als laatste.

Wees kwetsbaar en respecteer de ander altijd.

Je kunt een hele hoop plezier hebben als dat lukt.

Dus, neem het niet te serieus en…

Vergeet niet om seks te hebben aan het eind.

Wat is jouw favoriete rollenspel?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *