“It is God who loves sex, whereas his enemy, the evil one, hates it.” (God houdt van seks , maar zijn vijand, de Satan, haat het!)

Uit: An Honest Conversation about Sexual Desire and Holiness by Dan B. Allender, Tremper III Longman

Als ik die zin lees dan wordt ik blij en zou het wel willen schreeuwen; “JA , dat klopt!!”

Er is een kosmische strijd gaande waarvan we niet altijd in de gaten hebben welke partijen vechten en waar ze voor staan.

Veel te vaak denken we dat God ons heeft geroepen tot zelfbeheersing en terughoudendheid op het gebied van seks. Het klopt helemaal maar dan alleen bij seks buiten het huwelijk. De regels binnen het huwelijk zijn dramatisch anders. God wil inderdaad dat wij seks met een ander waarmee we niet getrouwd zijn vermijden. Maar Hij roept ons op tot passie met onze eigen partner, tot genotzucht zelfs.

God houdt van seks.

Waarom God van seks houdt

Satan haat al het goede dat God gemaakt heeft. En seks binnen het huwelijk moet wel iets zijn dat hij verschrikkelijk haat!  Hij overlaad ons de hele dag met seksuele beelden Probeert ons af te leiden van de prachtige seks binnen het huwelijk wat God ons wil laten ervaren. Hij biedt ons goedkope vervalsingen aan in de hoop ons weg te kunnen houden van dat ongelofelijke plezier voor lichaam, ziel en geest dat seks zoals het door God bedoeld is werkelijk is. Satan vecht daar zo hard voor omdat hij weet dat wij, als we eenmaal geproefd hebben aan wat God bedoeld heeft, we nooit meer voor valse lege ervaringen gaan.

C.S. Lewis liet in het boek Brieven uit de hel de oude demon Schroeflik het volgende zeggen over God tegen zijn leerling demon Alsem:

“In Zijn hart is Hij is een hedonist Alsem. Al dat vasten, waken, collectes en kruizen zijn alleen maar een façade. In de zee, in Zijn zee, is alleen maar plezier, en nog meer plezier. Hij maakt er geen geheim van, bij Hem is plezier tot in eeuwigheid. Hij is vulgair Alsem. Hij heeft een burgerlijke geest. Hij heeft de wereld gevuld met plezier. Er zijn zoveel dingen die mensen kunnen doen zonder dat Hij er moeite mee heeft. Slapen, wassen, eten, drinken, de liefde bedrijven, spelen, bidden, werken. Alles moet door ons verdraaid worden voordat we er iets mee kunnen doen”.

Ik hoop en bid dat we gaan inzien hoe verdraaid zijn versie van seks is. En hoe geweldig mooi Gods versie voor het huwelijk is. Dat God houdt van seks . Als we dat begrijpen wordt seksuele  zonde net zo aantrekkelijk als jezelf met een hamer op je duim slaan.god houdt van seks

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] (stille) tijd om je te verdiepen in Gods Woord. Bid samen, […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *