Als je spijt hebt van je seksuele verleden, waar begin je dan?

Het zal geen verrassing voor je zijn dat veel mensen zich afvragen hoe ze van zonden uit hun seksuele verleden bevrijd kunnen worden. We hebben allemaal dingen gedaan waar we spijt van hebben en deze dingen zijn een groot gevaar voor onze seksuele beleving in het huwelijk.

Vaak gebeurt het dat we voorgelogen worden als we nog single zijn over hoe seks zou moeten zijn. De duivel heeft een enorme ingang in seksualiteit en draait alles om zodat hij ons later kan binden met schuldgevoel. Als dat gebeurt leven wij niet vanuit de autoriteit die God ons over ons leven heeft gegeven.

Je seksuele verleden

Zoals altijd begint het met contact zoeken met God. Als je niet om vergeving hebt gevraagd is dat de eerste stap om de band die je hebt met je vorige sekspartner(s) te verbreken. Dit geldt ook voor de seks voor het huwelijk met je huidige partner. God zoekt geen perfecte mensen maar eerlijke. Breng je zonden en spijt bij Hem en vraag hem de relatie met Hem te herstellen. Vraag Hem alle banden te verbreken met iedereen waarmee je intiem bent geweest in die tijd. Dan gaat het niet alleen om geslachtsgemeenschap maar ook om orale of manuele seks. Bedenk dat Jezus is gestorven voor deze zonden zodat Gods Koninkrijk in jou openbaar kan worden. Laat je zonden bij het kruis en laat je oprichten door Hem, zodat de autoriteit over je leven die God je gegeven heeft weer vorm kan krijgen.

Vergeving.

Als je Gods vergeving hebt ontvangen komt een stap die sommigen vaak nog moeilijker vinden, het vergeven van jezelf. Een “goed christen” kan vergeving ontvangen van God maar jezelf vergeven voelt niet als het juiste. Op de een of andere manier voelt het alsof ze niet serieus spijt hebben van wat ze hebben gedaan als ze het echt loslaten, misschien wel alleen maar onbewust. Veel mensen dragen deze last mee het huwelijk in en hebben moeite om hun seksualiteit te omarmen op de manier zoals God het bedoeld heeft.  Dit kan jaren duren, maar als je jezelf vergeven kunt gaat het proces veel makkelijker.

Vraag aan hem om je geest ook schoon te wassen van deze zonden. Er is geen enkele reden om de herinneringen aan je fouten te bewaren. Je hebt daar geen profijt van en ze leiden je af van de intimiteit die je met je partner hebt. Vraag Hem je geest te zuiveren van de herinneringen en Zijn gedachten over jou daarvoor in de plaats te geven.

Gevangen in je seksuele verleden.

Er is niets wat je kunt doen om de misstappen van je seksuele verleden  te veranderen, maar je kunt het wel veel meer macht geven dan het zou moeten hebben. Je kunt het je leven laten beïnvloeden terwijl God het je vergeven heeft. Vaak leef je daardoor in een gevangenis terwijl de deuren open staan. Het enige wat je hoeft te doen is er door naar buiten lopen en Zijn vrede omarmen.

 

4 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Ik hoor twee jonge vrouwen praten over… seks denk ik? Het gaat vooral over de interactie met het andere geslacht en het verlangen om daar beter mee om te gaan. In een zin zegt ze de woorden, pil, penetratie en aanrommelen. Woorden die in combinatie met seks voor haar kennelijk een heel andere betekenis hebben dan voor mij. Voor haar is seks voordat je getrouwd bent dus niet meer dan een fysieke daad waar je erg veel plezier aan kunt beleven. Of niet, maar dan is er ook niet echt een man overboord. Een handeling die te vergelijken is met andere plezierige dingen zoals  eten, slapen en shoppen. Is dat waar? Omdat de meeste mensen tegenwoordig vinden dat seks zo werkt? Heeft seks voordat je getrouwd bent geen impact op het vervolg van je relatie? Is seks gehad hebben niet schadelijk voor je volgende relaties? […]

  2. […] is geen excuus voor seksuele zonden. Geen enkele vrouw moet dat accepteren van haar man. Elke vorm van seksuele zonde werkt […]

  3. […] we het daar voluit mee eens zijn, soms verschillen we danig van zichtpunten. Daarbij spelen mee; je karakter, je opvoeding, je culturele achtergrond en al om te beginnen, of je een man of een vrouw bent. Sommige van die ‘hete hangijzers’ zijn […]

  4. […] God heeft het niet zo bedacht. Welke leugens geloven wij over mannen, vrouwen en seks? Welke bagage uit het verleden dragen we met ons meer? Waarom heeft dat impact op ons heden? God is een God die alles kan genezen. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *