Je hebt geen recht op een specifieke seks activiteit.

seks activiteitAllereerst, ik denk dat niemand recht heeft op een bepaalde seks activiteit. Je geliefde is niet verplicht om bv orale seks aan je te geven. (hoe graag je dat misschien ook wel wil). Jullie hebben een verplichting om een lichamelijke relatie te onderhouden, inclusief seks. Maar nergens in de Bijbel staat; “je zult orale seks hebben met je partner’.

Volgens mij is het een gezond teken als in een intieme relatie sommige seksuele activiteiten van één kant komen. Het getuigt ook van gewilligheid om je geliefde te dienen. Het is goed als je seksueel vrij bent met je partner en open staat voor activiteiten die alleen jullie twee aangaan. Voorwaarde is dat geen van beiden er door bezeerd wordt.

Maar wat nu als je liefste denkt dat die activiteit moreel verkeerd is?

Praat er over, als ze dat willen.

Sommige geliefde zijn bereid er over te praten. Te discussiëren waarom zij vinden dat het verkeerd is. Je kunt samen de Bijbel openen en er eens in duiken om uit te vinden wat er werkelijk staat. Er zijn heel veel interessante meningen aan beide zijden van het spectrum. Met een beetje studie zul je uit vinden dat de meeste niet steekhoudend zijn.

Helaas willen veel partners die een bepaalde activiteit niet vinden kunnen daar niet over praten. Als je er niet samen over praten kunt, kun je ook niet samen uitvinden wat de Bijbel er over zegt. Meestal is de reactie; ‘zo voel ik dat nou eenmaal’. Dat is de postmoderne mentaliteit, elk waarheid is waarheid. Maar, de Bijbel is duidelijk: er is maar één waarheid. Vaak wordt ons er op gewezen om over alles te discussiëren, debatteren, te onderzoeken en elkaar te wijzen op wat de tekst zegt.

Maar als je partner niet wil kun je niet gaan dwingen.

Als je geliefde niet over de seks activiteit wil praten.

De enige juiste manier om er mee om te gaan is hun grenzen te respecteren. Voor sommigen kan dat gedurende de rest van hun leven zijn. Anderen groeien langzaam naar een andere mening. Je hoeft het niet eens te zijn met hun ideeën. Wees tot steun en dwing niet om iets te doen wat voor hun beleving zondig is.

Helaas, er zijn mensen die gaan scheiden omdat hun partner geen orale seks wil geven bv. Volgens mij is dat verwerpelijk, en niet alleen omdat ik geen voorstander van scheiden ben. Als je werkelijk terug wil komen op je trouwbelofte, van je gezin weg wilt lopen en je huwelijk wilt ruïneren vanwege een bepaalde seks activiteit….. Dan ben je wel heel erg egoïstisch.

Laten we vooral blijven bidden voor ons huwelijk en onze betere helft. Want geen orale seks is niet het echte probleem. Het echte probleem is dat ze iets geloven dat niet door de Bijbel gestaafd wordt. Daarmee wordt het een lastig om Gods waarheid te onderscheiden van bedrog, dat is het probleem. Bid voor onderscheidingsvermogen voor je partner. Bid voor geduld en begrip voor jezelf.

Dus… je kunt met je geliefde proberen te overleggen als twee volwassen mensen. Als ze dat niet willen, laat dan de Heilig Geest werken in hen, en hoop dat Hij hun hart en hoofd zal openen.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] zijn vrouwen die van ruige seks houden maar het merendeel wordt opgewonden van zacht en teder. Laat je handen en vingers praten als […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *