geweldige minnaar

Heel logisch dat je je soms afvraagt of je een geweldige minnaar bent, als je maar een partner hebt gehad.

Hoe weet je of je goed bent in bed, als je getrouwd bent met je jeugdliefde?

Seks oefenen.

Tegenwoordig wordt het als normaal beschouwd, als je meerdere bedpartners hebt gehad, voordat je besluit te settelen. Volgens de algemene heersende opinie, moet je eerst met een aantal mensen seks hebben gehad, voordat je er achter bent wie de juiste voor jou is.

Men redeneert zo:

Dan heb je tenminste vergelijkingsmateriaal.

Hoe kun je anders weten wat je lekker vindt?

Zoiets belangrijks als seks moet je oefenen om er beter in te worden.

Als je maar met één persoon gevreeën hebt de vraag of je goed bent in bed onmogelijk te beantwoorden. Er is tenslotte maar een kader en een persoon is niet genoeg zeggenschap.

Voor iemand die meerdere sekspartners heeft gehad is het ongelofelijk dat je nooit ervaring hebt opgedaan met anderen.

‘Hoe weet je dan of je goed bent in bed?’ kunnen ze vol verbazing uitroepen.

Begrijpelijke gedachtegang misschien, maar is dit ook waar?

Ik vraag me bv. altijd af of zij soms na hun ‘onenightstands’ met pen en papier in de hand zaten om een vragenlijst in te vullen.

Misschien een meerkeuzevraag.

Deze seks was:

  1. De beste die ik ooit heb gehad.
  2. Leuke lover om wat tijd mee te doden.
  3. Heb het orgasme gefaked.
  4. Zo snel mogelijk vergeten.

Het is grappig en zielig tegelijk.

Want weet je? Voor je zogenaamde kundigheid wb. seks is helemaal niet relevant of je veel of weinig bedpartners hebt gehad. Of je nu met tientallen verschillende mensen het bed gedeeld hebt, of zoals God het bedoeld heeft, slechts met je eigen echtgenoot, het enige juiste antwoord komt van je geliefde.

Hoe meer sekspartners je aan je denkbeeldige palmares toevoegt, hoe meer je je geest belast met onzekerheid over je presteren in bed en in de rest van je leven.

Lees ook het artikel over wat je seksuele verleden met je doet.

Ik vraag me trouwens af of je door meer dan één partner meer broodnodige ervaring op kunt doen. Of het zogezegd de schade die je ziel oploopt waard zou zijn omdat je dan in elk geval beter bent in bed?

Het is namelijk niet zo moeilijk om te faken voor een poosje. Maar als je jaren samen optrekt, is een niet bevredigend seksleven niet vol te houden. Probeer het maar eens voor, pak ‘em beet, veertig jaar.

Als je dit leest en je voelt je aangesproken omdat je vaak een orgasme faked of nog nooit bevrediging hebt gevonden in seks met je geliefde, ga alsjeblieft hulp zoeken en los het op, want je mist een van de mooiste dingen van het leven.

geweldige minnaar voor elkaar

Hoe weet je dan of je een geweldige minnaar bent?

Een paar hints dat je op de goede weg zit om een geweldige minnaar te worden:

Je geliefde praat met zichtbaar genoegen over eerdere vrijpartijen.

Het lichaam antwoordt op jouw aanraking.

Je geliefde vraagt je vooral te blijven doen wat je nu doet.

Er klinken gelukzalige geluiden; kreunen, lachen of zelfs huilen en schreeuwen.

Je geliefde wil graag seks met jou. (Dit is een beetje een gevaarlijke, want geen zin betekent lang niet altijd dat je een onbekwame lover bent, het kan bv. ook een kwestie zijn van een laag libido, of een tijdelijke impasse door overspannenheid of andere problemen.)

Gods plan is het beste.

Het mooie van Gods plan met seks binnen een huwelijk is, dat je volop de tijd en gelegenheid krijgt om te oefenen. Om te experimenteren en groeien in mogelijkheden. Ik geloof trouwens dat God alles wat wij hier doen ziet als oefenen, maar dat terzijde.

Het is altijd een goed idee om aan je geliefde te vragen, ‘Is er iets wat ik anders of beter kan doen, zodat jij er nog meer van geniet?’

Het is best mogelijk dat je een natuurtalent bent, maar in de meeste gevallen baart oefening kunst.

Communiceren in je huwelijk

Zo belangrijk om feedback  te geven op een goed tijdstip voor jullie beiden. Wellicht niet direct na het orgasme. :)

Als je het tijdens het vrijen wilt aangeven, zeg dat dan wel even van tevoren, zodat het niet op een onverwachte masterclass gaat lijken.

En dan niet in de trant van, ‘Nee, niet zo.’

Beter is, ‘Een beetje naar links… jaaa daar.’

Niet ik maar jij.

Wat hoor je vaak als mensen het over goede minnaars hebben?

‘Hij/zij is vooral bezig met mijn genot.’

Met andere woorden: Als het goed is, vind je het heel belangrijk hoe de ervaring voor je geliefde is. Als het goed is gaat helemaal niet om jouw opwinding en orgasme.

Het gaat er zelfs niet om of je al een geweldige minnaar bent. Wat zou dat toevoegen aan je leven als je geliefde niet gelukkig is?

Het gaat om jullie. Hoe je elkaars beste minnaar kunt zijn.

Ben je lang genoeg onderweg en volkomen veilig bij elkaar dan kun je een stap verder gaan, door dingen te vragen als: ‘Ik vind het heerlijk als jij…zou je dat misschien vanavond…’

Of, op een geschikt moment als je toch al praat over seks, en hiervoor moet je echt zeker weten dat je timing goed is, ‘Je hoeft niet gelijk te antwoorden, maar wil je erover nadenken. Ik zou heel graag eens …met je willen proberen.’

Het zou kunnen dat  het bewuste ‘…’ vanzelf gebeurt als jullie je seksleven verder ontwikkelen, maar veel dingen in het leven gebeuren niet vanzelf en als iets heel graag wilt en voor je gevoel niet krijgt, moet je het toch echt bespreekbaar maken.

Heel belangrijk is daarbij het moment en de omstandigheid. Intimiteit en liefde zijn voorwaarden voor succes. Al is succes weer een dubieus woord voor je seksleven.

Steeds beter worden.

Richt je er steeds op het beste te willen voor je geliefde.

Dan kun je er van verzekerd zijn, dat je een geweldige minnaar bent.

Je gelukkige seksleven is niet meer afhankelijk van jezelf, maar van degene die het meest van je houdt. Het is een kwestie van vertrouwen en overgave.

De mooiste overeenkomst tussen wedergeboorte en klaarkomen. :)

“Ik ben van mijn geliefde,

En zijn verlangen gaat naar mij uit.”

Hooglied 7:10

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *