Is jouw seksleven ook voorspelbaar en saai?

Laatst was ik in mijn favoriete ijssalon…even een lekker ijsje halen als afsluiting van een mooie warme dag. Terwijl ik op mijn beurt stond te wachten gleden mijn ogen langs de 36 soorten, de meest bizarre smaken zag ik: Smurf, drop, chilipeper, cappuccino, je vraagt je af hoe iemand op het idee is gekomen om het te maken. Vanille, aardbeien en chocolade, oké, die heeft mijn vader vroeger vast wel gegeten. Maar cappuccino? Mijn opa heeft überhaupt nooit van cappuccino gehoord, laat staan van een ijsje met die smaak. Hoezo voorspelbaar en saai?

De moderne mens houdt van variatie.

In de huidige maatschappij gaat het om de enorme keuzemogelijkheid, en dat terwijl we daardoor bijna niet meer kúnnen kiezen.  Mensen in de supermarkt die naar (12!) soorten pindakaas staren en twijfelen welke ze zullen nemen.

Toen ik mijn ijsje op had, bedacht ik dat er een overlap is met seksualiteit. Ook daar is veel variatie mogelijk.

Nu hoor ik je denken: ‘Maar voegt dat dan wat toe aan de intimiteit en dus het geluk in mijn huwelijk?’

Zeker wel!

Er zijn veel koppels die worstelen met seks die voorspelbaar en saai is.voorspelbaar en saai

Geldt dat voor jou ook?

Dan heb ik een vraag voor je:

Heb je daar al met je partner over gesproken?

Ik bedoel, voordat je bodypaint met Chilipepersmaak aanschaft zou het goed zou zijn om het eerst eens aan te kaarten.

Er zijn heus mensen die zeggen dat grenzen juist de creativiteit doodslaat, maar de meeste koppels zullen met me eens zijn; de beste seks wordt ervaren in een veilige, vertrouwde omgeving. Daar ben je vrij om alles te proberen. Er zijn twee voorwaarden: Je moet het willen of willen geven aan je geliefde. Seksuele intimiteit is bedoeld om bij te dragen aan de binding in je huwelijk, sterker nog, ik durf te beweren dat een goede seksuele band, huwelijksgeluk geeft dat op geen enkele andere manier te verkrijgen is. Lijkt me de moeite waard om daarin te investeren als het niet meer zo soepel, of juist te soepel loopt.

Als je wilt weten wat de grenzen zijn bij het experimenteren lees dan het artikel God en seks, wel/niet.

Welke variëteit is een goede keuze?

Allereerst: afwisseling draagt bij aan de beleving, maar is niet bedoeld ter vervanging van de normale connectie.

Seksspeeltjes?

Geen enkel probleem, zorg er wel voor dat het niet de enige manier wordt waarop jullie elkaars lichaam verkennen en verwennen.

Orale seks?

Zeker, zolang het niet de plek gaat innemen van PIV (penis in vagina) seks kan orale seks een heel fijne toevoeging zijn.

Speel je liever dokter en zustertje?

Leef je uit. Een rollenspel kan heel opwindend zijn, dus als je dat wilt, vooral doen. Het moet alleen geen rol worden die je altijd speelt. Openheid in communicatie kun je niet acteren. Blijf elkaar liefhebben als de persoon die je bent.

Eetbaar ondergoed?

Uiteraard, geniet er lekker van. Misschien wel handig om het uit het gezicht te bewaren, zodat je niet uit hoeft te leggen wat het is, als je kind er mee aan komt tijdens de buurt barbecue .

Een ander standje proberen?

Kamasutra koekies Voorspelbaar en saai seks Als je nooit verder gekomen bent dan de klassieke missionarishouding dan wordt het hoog tijd om eens wat anders op tafel te gooien. :) Op onze standjespagina vind je genoeg inspiratie. De vrouw bovenop posities zou een goed beginpunt kunnen zijn, om samen nieuwe dingen te gaan proberen. Omdat we geen naaktafbeeldingen posten heb je misschien wat verbeeldingskracht nodig om sommige standjes te kunnen begrijpen. Er is trouwens een heel leuk boekje op de markt wat the Sutra Cookies heet. Daarin wordt met koekjes elke standje uit de Kama Sutra uitgebeeld.

Na het doorkijken van het boek heb je waarschijnlijk zin gekregen in seks en in koekjes.

Dat brengt me bij het volgende:

Voedsel en vrijen?

Je kunt heel goed eten gebruiken in het seksuele spel. Elkaar voeren kan erotisch zijn. Aardbeien met slagroom bijvoorbeeld, of het sensueel eten van een banaan. Er is niks mis mee om delen van het lichaam van je geliefde in te smeren met iets heerlijks en het daarna af te likken. Als je van sushi houdt kun je de intieme delen van je lichaam daarmee bedekken. Uiteraard wel handig als je partner er ook gek op is. Het is zelfs bewezen dat sommige voedingsmiddelen werken als een afrodisiac.

Andere plaatsen?

Zin om eens de liefde te bedrijven in de boomhut of het tuinhuis? Ga ervoor! De bank in de woonkamer biedt al hele andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld omdat hij hoeken heeft en het gemiddelde bed niet. En wat dacht je van dat kleine bankje achter je bed. Als je seks hebt op een andere plek dan de slaapkamer zorg dan wel voor privacy. Een postbode die je over het mot komt is verre van fijn.

En God dan?

Mocht je na het lezen van deze dingen je afvragen wat God hier wel niet van vindt, weet dan dat Hij de bedenker is van seks. Hij heeft jou bedacht en gemaakt en Hij zag dat het goed was. Onze God heeft het mannelijk en vrouwelijk (!) orgasme gewild, Hij zal ook zeker bedacht  hebben, dat zijn schepsels er mee zouden gaan experimenteren. God houdt niet van voorspelbaar en saai. Hij is in Zijn schepping zo enorm creatief geweest! Dezelfde God die ons vijf verschillende zintuigen gaf om het plezier van een intieme ontmoeting met onze partner zo intens mogelijk te kunnen beleven. Wat een goede genereuze God. Daarom is samen de liefde bedrijven een vorm van aanbidding.

Dat klinkt me eerlijk gezegd veel beter in de oren dan een ijsje met chilipeper smaak.

Deze tips kunnen er voor zorgen dat je seks minder voorspelbaar en saai wordt.