Meer passie in je huwelijk

We zijn allemaal minder of meer op zoek naar passie in het leven en vooral ook passie in je huwelijk. Er worden veel manieren aangeraden als de ultieme oplossing. Toch blijkt vaak uit de verhalen van mensen die deze wegen zijn gegaan, dat ze niet vervullend waren. Mensen vonden uiteindelijk toch niet wat ze zochten. Je kunt alles proberen in je leven, een spirituele zoektocht houden of je overgeven aan het hedonisme, echte vervulling is volgens mij maar op één manier te vinden.

Wat is de bron van passie in je huwelijk?

Het antwoord is niet wat, maar wie?

God!

Hij schiep ons, bedacht de man, bedacht de vrouw en bedacht dat als ze samen één zouden zijn deze schepping tot zijn ultieme recht zou komen. God gaf ons seks als prachtig middel voor die uiting van eenheid. Hij wil niets liever dan dat wij passie in ons huwelijk en leven hebben. Passie is een plat woord geworden, bijvoorbeeld door een beha merk en andere lustartikelen. Da’s jammer want God is passie. Of zoals de Bijbel het noemt: Hartstocht.

En dan nu: 

Vier principes voor passie in je huwelijk. 

Verdiep je in het Christelijk geloof. Het leren kennen van Jezus (De zoon van God) is het belangrijkste wat een mens kan doen. Je hebt Jezus nodig als basis voor je huwelijk, Hij is de belangrijkste gemene deler.

Deel je geloof samen. Praat over wat God in je leven doet. Bevraag elkaar over wat je leert en hoe je groeit. Je geliefde is de eerste en beste aan wie je verantwoording kunt afleggen.

Bid samen. En niet alleen voor het eten. Hou elkaars handen vast en bid hardop. Bid voor elkaar. Vraag waarvoor je bidden mag voor de ander.  Het is een enorme zegen als je weet dat er iemand is die voor je bidt.

Lees de Bijbel samen en discussieer over wat je leest. Dat is een geweldige ervaring. Leer van elkaar en als je het antwoord ergens niet op weet, zoek het dan samen op, ook dat bindt jullie aan elkaar.

Het hebben van een spirituele band is enorm intiem.

Zo heeft God een huwelijk bedoeld. Dichtbij Hem leven leidt naar dichter bij elkaar leven, wat voor meer passie zorgt. Passie is wat het vuur aanwakkert van diepe intimiteit en geweldige seks.

Deze 4 principes zijn meer waard dan alles wat je in huwelijksboeken leest. Richt je vooral hier op in plaats van hoe beter te communiceren, conflicten op te lossen enz. Dit is de basis voor je huwelijk. Meer van Hem. God wil intiem betrokken zijn bij jou en jullie huwelijk.

Al het goede komt van God.

Want Ik weet, welke gedachten Ik over u koester, luidt het woord des HEREN, gedachten van vrede en niet van onheil, om u een hoopvolle toekomst te geven. Jeremia 29:11

passie in je huwelijk

4 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] de telefoon, iPad en computer uit te laten? We klagen dat we te weinig tijd hebben voor elkaar maar onze intimiteit gaat verloren doordat we bijna vergroeid zijn met wat het internet allemaal te bieden […]

  2. […] het zelfs wel naar overspel en/of een scheiding. In het ‘beste’ geval missen jullie een stuk passie en plezier dat God graag wil geven. Het is al vaker gezegd; Als je naar de top van de berg wilt, […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *