Hoelang ben je nu getrouwd?

Ja, precies vandaag, hoe lang zijn jullie al samen? Weet je nog op welke dag jullie verkering kregen? Hoe de eerste kus smaakte? Hoelang duurde het voordat de liefde tussen jullie openbaar werd? Wanneer vieren jullie de trouwdag?

Dat zijn nogal wat data om te onthouden. Mannen zijn daar over het algemeen slechter in dan vrouwen. Zeker de vraag hoelang je nu al getrouwd bent, op de dag af, is even rekenen. Het is een goed idee om zoveel mogelijk gelegenheden te hebben die je kunt vieren. Vier de eerste kus, de eerste vakantie samen. Denk nog eens terug aan hoe het was die eerste keer seks. De verwachting, de zenuwen en wellicht ook de opluchting. 

Vieren doe je samen.

Maak er samen wat van. Als je geen speciale dagen hebt om deze week te gedenken, zorg dan dat de hele week memorabel wordt. Dan heb je er volgend jaar weer een feestje bij.

Wij vieren deze week dat het 35 jaar geleden is dat we ja zeiden tegen elkaar. Al jaren proberen we rond onze trouwdag samen een weekje naar de zon te gaan. Zo ook dit jaar. Vanaf een prachtig strand met azuurblauwe zee en wuivende palmen kijken we naar de zon die langzaam, bloedrood ondergaat… Oh nee, ons huwelijk was en is geen sprookje. De realiteit is vaak weerbarstiger, dan dat we hadden gedacht en gehoopt.

Er zullen altijd uitdagingen zijn, misverstanden, verwijdering. De kunst is elkaar in de ogen te blijven kijken,  de geliefde te blijven zien, waar je zoveel jaar geleden voor koos. Met wie je een scala aan goede herinneringen hebt. Vergeet de schaduw, ga in de zon staan en vier het leven, iedere dag.

Het is zo belangrijk om te vieren als je daar de gelegenheid voor hebt. Maak mooie herinneringen en vier.

Vanaf ons mooie vakantie plekje,

Με φιλικούς χαιρετισμούς,  vieren

Martin en Ella