Wachten maakt seks geweldig?

Seks wordt niet automatisch geweldig omdat je sterk bent geweest, hebt gewacht, en inmiddels al een poos smacht. Het is een van de grootste misvattingen over seks na het huwelijk; dat mensen veronderstellen dat ze alleen omdat ze gewacht hebben, zoals het hoort en er hevig naar verlangen, hun seksleven direct in de huwelijksnacht magisch zal zijn. De waarheid over wachten met seks tot aan het huwelijk.

Valse belofte.

Als valse voorstelling van zaken wordt ons christenen geleerd, dat maagdelijkheid de sleutel is tot een bevredigend seksleven. Dus we gaan geloven, dat als we onszelf bewaren tot het huwelijk, onze huwelijksnacht er één zal zijn met uren en uren geweldige seks. Je stelt je voor dat alle sterren op dat perfecte moment op één lijn komen en je lichaam van nature precies weet wat het moet doen.

Maar we geven je op een briefje; als de nacht aanbreekt, is het nooit hoe je hoopte en dacht dat het zou zijn.

De waarheid over wachten met seks.

Voor veel echtparen loopt de huwelijksnacht anders dan ze op voorhand hadden gedacht. Op z’n minst zijn ze te moe, of zitten, zoals wij, hun geld te tellen.

Maar in ergere gevallen is de nacht uiteindelijk gevuld met frustratie, angst en verdriet. Verdriet omdat het zo anders was dan ze waar ze al die tijd naar verlangden.

Er zijn zelfs echtparen die zich teleurgesteld voelen in God omdat ze seks, zoals hij opdraagt, tot het huwelijk hebben bewaard en het nu zo vreselijk tegenvalt .

En nee, niemand had hun verteld dat dit kon gebeuren. Het lijkt voor hen alsof God zich niet aan zijn kant van de deal heeft gehouden.

De echte reden waarom we beter kunnen wachten met seks.

Het probleem is dat deze gedachte een faliekant verkeerd uitgangspunt is. Het is niet beter te wachten met seks omdat je dan zo’n geweldige huwelijksnacht hebt als start van een zeer bevredigend seksleven.

Het is beter te wachten met seks, zodat in het proces van elkaar leren kennen je relatie wordt opgebouwd, je vertrouwen wordt versterkt en je toewijding aan elkaar wordt getest en verfijnd.

We wachten met seks, omdat we door het proces van wachten discipline, zelfbeheersing, loyaliteit en eerbied voor het heilige éénworden leren. Dit zijn zware woorden, maar als je eenmaal de impact van seks hebt leren kennen, weet je dat dit de waarheid is.

We wachten met seks omdat het een daad van gehoorzaamheid is aan een God die precies weet hoe we gemaakt zijn, wat we nodig hebben en wat het beste is voor ons leven.

Ons wachten met seks is een daad van vertrouwen in God, vertrouwen dat Hij ons leidt naar grotere dingen.

We wachten, niet vanwege wat het voor ons zal doen, maar vanwege wat het in ons zal doen .

Omdat je geen goed seksleven kunt opbouwen als je samen nog geen goed karakter heb gebouwd. Om de simpele reden dat er nog niet echt een samen is. Het echte samensmeden beginnen met de lichamelijke eenwording, zoals tegenwoordig schering en inslag is, is de wereld op z’n kop. Het is beginnen met de kers op de taart, of beter gezegd: Je bouwt een huis zonder fundament.

Het huwelijksproces.

Een goed seksleven bereik je niet meteen na de huwelijksvoltrekking, het is een traject. Een weg die je samen opgaat. Het kost tijd, geeft moeite, vraagt informatie, onbaatzuchtigheid, communicatie en vergt oefening. En bovenal: Door de liefde van je leven te gaan beminnen word je een ​​beter persoon.

Op die manier heeft God het beste voor het laatst bewaard. Als je gekozen hebt om een ander met heel je zijn te gaan liefhebben, dan is lichamelijke eenwording de vervolmaking van de keuze.

Gaat dat vanzelf? Zelden.

Is dat makkelijk? Nee!

Geluk gegarandeerd? Ook niet, maar de kans er op wordt wel vele malen groter.

Nb.

Als je, net zoals wij, niet gewacht hebt, is er genade en een tweede kans… Altijd!