Seks in films ziet er altijd zo geweldig uit, vind je ook niet? seks in films Het licht is precies goed. De man weet precies wat te doen. Alles is zo romantisch en net zoals je het je voorstelt. De kussens passen bij de beddensprei.  Beiden komen tot een intens orgasme, meestal door het missionaris standje. De scene wordt perfect gespeeld,  de muziek op de achtergrond past er zo mooi bij. Het lijkt wel of de seks daar nog beter van wordt. Nou ben ik persoonlijk dol op romantiek. Ik zit ook regelmatig te genieten van een goede romantische film en wat dat met me doet.

Maar seks in films is geen echte seks. Echte seks is veel beter! (zo meteen meer daarover)

Het probleem voor veel vrouwen (en sommige mannen) is dat ze wat ze in de film zien ook verwachten in hun eigen slaapkamer. Dat de seks daar er net zo uitziet en mooi en gemakkelijk is als in de film. Doemaar zong het al: “Net als in de film, ik wil het.” Het is niet voor niets dat acteurs in een film spelen. We worden wijs gemaakt dat iets er zo uitziet terwijl het niet een reallife weergave is van de situatie. Zeker als het seks in films betreft die romantisch zijn klopt dit helemaal.

Twee acteurs zijn door een kapper, make-up artist, licht technici, camera mensen, een regisseur en heel veel heropnames tot het juiste shot gekomen. Daarna wordt de scene nog door een editor onder handen genomen om het vooral te laten lijken dat de twee geweldige seks hebben ook al is dat in het echt niet zo. Echte seks kan veel beter en mooier zijn dan de seks in films. Je moet dan wel deze 5 waarheden over seks accepteren en omarmen:

  1. Seks is kliederig.

Kan iemand even een handdoek voor me pakken? Ja toch? Seks is echt een kliederzooitje. Dan heb ik het niet over “heet en zweterig”. Er zijn allerhande natte en plakkerige dingen. Dat is nou eenmaal een onderdeel van seks. Zorg dus dat je een handdoek bij de hand hebt en geniet er van in plaats van je er aan te ergeren.

  1. Seks is vreemd lichamelijk.

Pas als je iets geprobeerd kom je er achter dat je arm of been echt niet zo ver kan buigen. Een koppel dat verschillende posities probeert, manoeuvreert zichzelf langzaam aan vast tussen de lakens. Dan hebben we het nog niet over de kramp die er soms inschiet als je echt niet langer meer dat standje vol kunt houden. Dan kan plezier zomaar omslaan naar pijnlijk. Naarmate de tijd verstrijkt leer je als het goed is zo te navigeren dat je rekening houdt met wat jullie lichamen allemaal aan kunnen en hoe dat er uit ziet. Als je dat weet kun je meer relaxed genieten van het plezier wat seks je geven kan. Dat brengt ons bij punt 3.

  1. Plezier moet je leren.

Niemand, en dan bedoel ik niemand, die trouwt weet precies hoe het beste genoten kan worden van seks met de partner. Zelfs twee mensen die al voor het huwelijk met elkaar seks gehad hebben. Er is iets extra’s aan de verbintenis van het huwelijk dat de dynamiek van seks veranderd. Beter maakt, je weet wel, God die jullie huwelijk zegent enz.  Bovendien veranderen mensen in de loop van de jaren, en daarom verandert ook de seksuele interactie.

Seks in films ziet er uit alsof het spontaan en gemakkelijk is, zonder noodzaak van eerlijke kwetsbare communicatie. Het lijkt als of die twee mensen op het scherm gewoon weten hoe het zit. Maar in het echte leven? Echt plezier? Ja, dat moet geleerd worden. Door jezelf steeds weer aan de ander te geven. En door eerlijk te delen waar je opgewonden van raakt en waarvan niet. Dat is de beste manier om te leren.

  1. Perfecte omstandigheden zijn niet noodzakelijk.

Het lijkt me stug dat iemand van ons een licht technicus en een make-up artist in de slaapkamer hebben als jullie samen vrijen. Het merendeel van alle vrijpartijen in een huwelijk, ook diegene met geweldige seks, gebeuren niet in een keurig opgemaakte slaapkamer op een net opgemaakt bed terwijl het geluid van de golven van de dichtbij zijnde zee te horen zijn.

Een getrouwd koppel dat samen op zoek is naar wederzijdse goede seksuele intimiteit komt er vanzelf achter dat het helemaal geen probleem is om de was van het bed af te gooien. Het is beter om nu te genieten van de eenheid met de persoon waar je mee getrouwd bent dan te wachten tot alle omstandigheden goed zijn. Daar ga je geen spijt van krijgen. Zeker niet op de lange termijn. Gegarandeerd!

  1. Het missionaris standje is niet de enige positie.

In de film zie je meestal twee mensen in het missionaris standje, waarschijnlijk vanwege allerlei redenen die te maken hebben met niet teveel bloot geven. Of verhullen dat beiden nog een slip aan hebben. Het is de meest gebruikte positie. Niemand die het associeert met kinky of vreemd. Vanwege het diep in de ogen kunnen kijken en de mogelijkheid om te kussen zien veel mensen het missionaris standje als het meest romantisch. Filmmakers weten dat ook, en gebruiken die info om te zorgen dat hun beelden bij zoveel mogelijk mensen aanslaat.

Maar.

Het is niet de enige positie. Probeer eens wat andere standjes uit. Je zult er achter komen dat er nog heel veel meer plezierig zijn. (ook al zie je die niet in de romantische film) Hier vindt je nog veel meer standjes. Voor de gevorderde en de niet gymnast…

Extra waarheid.: seks onder de douche is lastiger dan je denkt.

Ik ben dol op het idee van seks onder de douche. Maar in het echt? seks in films en zoNou, nee, niet zo heel geweldig. Je kunt heel veel plezier hebben samen onder de douche maar het echte penetreren is vaak erg lastig. Er zijn heel veel factoren die meespelen. Het hoogteverschil tussen man en vrouw. De ruimte in de douche zelf. De hoek van de waterstraal, enzovoort. Speel zoveel je wilt onder de douche maar neem dan wel een goed glijmiddel mee. Liefst op oliebasis, zodat het water niet alles wegspoelt.

In de film lijkt het altijd geweldig onder de douche, maar de camera is geduldiger dan de meeste mensen. Onthoud dus vooral dat echte seks misschien minder makkelijk is dan seks in films. Maar laat de romantische film er niet om liggen. Geniet daarna van echte seks met je partner. Dat is veel beter, maar je moet het wel willen.

Wil je dat?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *