Penetreren

Er zijn voor vrouwen drie manieren om een orgasme te krijgen, clitoris, G-spot en Deep Spot.

Voor veel vrouwen is penetratie niet het meest opwindende deel van het vrijen, soms veroorzaakt het zelfs pijn. Als dat bij jou het geval is, kan het zijn dat je je daardoor verward en teleurgesteld en misschien zelfs schuldig voelt.

Maar als je gaat begrijpen hoe je lichaam werkt, kun je ook zeker van penetreren gaan genieten. Je zou er zelfs van klaar kunnen komen. Vandaag duiken we er wat dieper in.

Verschillende manieren

Een belangrijke stap om meer te genieten van het vrijen, is de verschillen te leren kennen. Als je gaat begrijpen hoe je lichaam reageert kun je je houding of beweging aanpassen, om zo meer plezier tijdens het vrijen te ervaren.Je kunt verschillende orgasmes leren herkennen en aan voelen komen. Neem de moeite om te ontdekken wat geslachtsgemeenschap voor je kan betekenen. Wees niet ontmoedigd als het niet direct lukt, ook hiervoor geldt: Oefening baart kunst.

orgasme, clitoris, g-spot en deep spot

Clitorale orgasmes

De clitoris biedt voor de meeste vrouwen de makkelijkste weg naar een orgasme. Clitorale orgasmes zijn het resultaat van directe of indirecte stimulatie van de clitoris. Jarenlang dachten ook wetenschappers dat de clitoris slechts dat kleine knopje was dat zich tussen de schaamlippen verschuilt. Recenter onderzoek heeft echter aangetoond dat de clitoris een orgaan is van ongeveer 12 cm lang. Het grootste gedeelte bevindt zich in het lichaam en strekt zich uit richting de bekkenbodem. Aan beide kanten zit een zwellichaam dat zich vult met bloed als je opgewonden raakt.

Clitorale orgasmes zijn vaak fysiek het sterkst. Het soort waarvan vrouwen zeggen, ‘Als je twijfelt heb je er nog nooit één gehad.’ Het kan zijn dat je clitorale orgasme sterker aanvoelt dan het orgasme tijdens het vrijen, als je dat überhaupt krijgt. Vaak komt dat omdat je meer op je eigen plezier kunt focussen.

Een clitoraal orgasme wordt overgedragen via de Nervus pudendus oftewel schaamzenuw. Het voelt als een plaatselijk genot. De baarmoeder en bekkenbodemspieren trekken samen.

anatomie penis en clitoris

Proberen

Als je nog nooit bent klaargekomen door stimulatie van de clitoris, is dit waarschijnlijk de beste manier om te beginnen. Tijdens de geslachtsgemeenschap gebeurt er zoveel, dat het moeilijk kan zijn om te signaleren hoe je lichaam reageert.

Stel jezelf naderhand de volgende vragen:

  • Welke rol speelt je geest?
  • Wat voel je precies?
  • Begrijp je waarom penetratie te weinig doet om jouw clitoris te stimuleren?
  • Welke bewegingen kunnen de stimulatie geven die je nodig hebt voor een clitoraal orgasme?

G-Spot orgasmes

G-Spot-orgasmes worden bereikt door stimulatie van de voorwand van de vagina, 3 – 5 cm vanaf de opening. Het gebied kan bij aanraking aanvoelen als het gehemelte van je mond. Naarmate je meer opgewonden raakt, wordt het zachter en zal opzwellen. De G-spot bevindt zich niet op het oppervlak van de vagina, maar is het weefsel tussen de plasbuis en de vagina.

Als je opgewonden bent, reageert de G-spot op stevige stimulatie met je vingers of een g-spot vibrator. Vrouwen beschrijven G-spot orgasmes als een volledige lichaamservaring, dus niet zo plaatselijk als clitoraal.

Wetenschappers denken dat G-spot-orgasmes worden overgedragen via een ander zenuwstelsel: De zogenaamde hypogastrische zenuwen.

Genieten alle vrouwen van G-spot stimulatie?

Als dit een gebied is waar je nog nooit bent aangeraakt, kan het zijn dat je de eerste keer denkt, ‘Wat raar, ik weet niet of ik het fijn vind.’ De volgende keer denk je misschien, ‘Ik denk dat het niet erg was.’ De keer daarna, ‘Dat voelt lekker.’

Elke keer wordt fijner als je leert om je genot te herkennen en erop te anticiperen. Als je nog nooit plezier hebt beleeft aan G-spot stimulatie, gooi die deur dan niet direct dicht door te zeggen dat je geen G-spot hebt. Juist een vrouwenlichaam verandert met de jaren. Ook als je niet enthousiast bent,  zoek je G-spot eens in de zoveel tijd en voel of je nieuwe sensaties ervaart.

Sommige vrouwen voelen de aandrang om te plassen als hun G-spot wordt aangeraakt. Zorg ervoor dat je blaas leeg is en probeer te ontspannen. Vertrouw je lichaam, vertrouw je man. G-spot-stimulatie gaat soms gepaard met een soort ejaculatie, daar hoef je niet van te schrikken, dat heeft niks met plassen te maken.

deep spot en g-spot samen

Deep Spot

De Deep spot, ook wel bekend als de A-spot, bevindt zich diep in de vagina, vlakbij de baarmoederhals. Minder bekend dan de G-Spot, maar het veroorzaakt eenzelfde soort orgasme. Dat komt omdat het aan hetzelfde zenuwstelsel vast zit.

Een van de lastigste dingen van de Deep Spot is dat het dicht bij de baarmoederhals ligt. Veel vrouwen ervaren pijn als de baarmoederhals wordt geraakt tijdens het penetreren. Maar als je erg opgewonden wordt zwellen de zwellichamen van je vagina, dan kantelt de baarmoeder omhoog, waardoor je toegang krijgt tot de Deep Spot. Die zit dus meer aan de achterzijde van de vaginawand.

Fine tunen

Er zijn vrouwen voor wie het Deep Spot orgasme het meest betrouwbare is tijdens het vrijen. Deep Spot kan een onmiddellijke reactie geven als je het op het juiste moment aanraakt. Zet jezelf niet onder druk, maar voel de vrijheid om het te ontwikkelen als je erg opgewonden bent. Let op tijdens diepe penetratie en stel jezelf na afloop de volgende vragen:

  • Wat voor soort bewegingen voelen goed aan?
  • Welke houding geeft de beste toegang?
  • En de belangrijkste: Hoe raak ik zo opgewonden dat mijn baarmoeder kantelt?

Tot slot

Zoals gezegd is opwinding een vereist uitgangspunt voor het ontwikkelen van je orgasmes. Voor je geliefde zal dat makkelijker zijn dan voor jou. Da’s misschien een bummer, maar een voordeel is wel: Je kunt er van op aan dat hij jouw orgasmes ook belangrijk en opwindend vindt.

Hopelijk hebben we het iets inzichtelijker gemaakt voor jullie.

Het begrijpen van clitoraal, G-spot en Deep spot , kan je helpen om meer te genieten van het vrijen. Bedenk welke dingen je zou willen uitproberen en praat er over samen. Een deel van jullie seksuele reis is te ontdekken wat je genot geeft. Het zou makkelijk zijn als je elkaars plekjes direct zou herkennen, maar dat is waarschijnlijk niet zo. Besteed er tijd aan, concentreer je op nieuwe sensaties. Geniet van een erotische massage. Ontdek jouw weg naar een orgasme en geef niet te snel op. Je anatomie is net als jij: Uniek, gemaakt om van te genieten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *