Er zijn 5 verschillende soorten seks die elk koppel zou moeten hebben als ze de reis van hun huwelijk niet alleen willen afleggen maar er ook van willen genieten.

Dit zijn de vijf verschillende soorten seks:

Geplande seks

Er zullen waarschijnlijk niet veel mensen zijn die dit als positief zien. 5 soorten seksWe vinden het niet romantisch om seks te plannen. Als we dit gaan plannen zal het schadelijk zijn voor de intimiteit en romantiek die er volgens ons bij hoort. Maar deze gedachte zou best wel eens gevaarlijk kunnen zijn voor de intimiteit in jullie huwelijk.

We plannen van alles in ons leven. De mooiste dingen zijn vaak ver van tevoren gepland. Je bruiloft, de vakantie, uit eten met vrienden. Verjaardagen. Misschien is ipv plannen, graag willen wel een beter woord. Als jullie graag tijd opzij willen zetten om de liefde te bedrijven, zeg je met woorden en daden dat het een prioriteit is om samen tijd door te brengen.

Met de drukke schema’s van tegenwoordig moet je haast wel hier en daar liefdetijd plannen anders komt er van seks niets meer terecht!

Spontane seks

Ja, ook al is geplande seks een noodzaak, spontane seks is zeker belangrijk.

Als jullie proberen om van de gelegenheid gebruik te maken als die zich voor doet hou je de spanning en passie er in. Spontane seks is soms snel, soms tijdverslindend maar zorgt er altijd voor dat jullie als koppel er achter komen hoe vrij en plezierig seks kan zijn.

Van alle vijf de soorten seks die een stel zou moeten hebben is dit wel degene die we het meeste moeten nastreven denk ik. Het positieve effect van de lichamelijke eenheid strekt zich over alle gebieden van jullie huwelijk uit.

5 soorten seks

Ont-stressende seks

Er zijn tijden dat je hele leven zo onderdruk staat. Ik herinner me de tijd dat er drie keer achter elkaar bij ons ingebroken werd. De hulpeloosheid waarmee je achter blijft. Of het ongeluk van mijn dochter. Wat je dan nodig hebt is de zekerheid dat je er bent voor elkaar. Je zoekt troost en comfort bij elkaar. Veiligheid ook. De liefde bedrijven kan een hele goede manier zijn om te ont-stressen. Om getroost te worden en je weer veilig te voelen. Het is troost die maar één persoon je geven kan, daardoor wordt het nog beter en intiemer.

Dan zijn er ook nog de endorfine en hormonen die vrijkomen bij een vrijpartij.’Dat zorgt dat je lekker slaapt en een frisse, vrolijker kijk op het leven krijgt. Na een hele stressvolle dag is het dus zeker aan te raden om seks te hebben.

Onbaatzuchtige seks

Er zijn momenten dat je er hoegenaamd geen zin in hebt maar je partner wil heel graag. Natuurlijk is het mogelijk binnen het huwelijk om dan ‘nee’ te kunnen zeggen. Juist binnen het huwelijk mag die vrijheid er zijn! Vraag je voordat je ‘nee’ zegt eerst eens af of je reden goed genoeg is om dat te zeggen. Als dat niet zo is, realiseer je dan hoe goed het voor je partner zou zijn om nu de liefde te bedrijven. Het verschil zit er in dat je vriendelijk reageert op de uitnodiging van verlangen. Je mag van je partner verwachten dat die hetzelfde reageert als het andersom is.

Avontuurlijke seks

Ieder koppel heeft zo af en toe avontuurlijke seks nodig. Dat kan een ander standje zijn, een andere plek dan het bed, een nieuw speeltje of rollenspel. Zo lang er maar exclusiviteit en privacy is kun je altijd weer nieuwe wegen vinden om elkaar seksueel te plezieren.

Hier vindt je inspiratie.

Zijn er nog andere soorten seks waarvan jullie denken dat ze in dit lijstje horen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *