Hebben jullie ook Netnix seks?

Uit onderzoek van dr. Jean Twenge blijkt dat we tegenwoordig  veel minder seks hebben dan 20 jaar geleden. Een van de redenen zou zijn de opmars van elektronische apparaten en digitale media zoals Facebook en Netflix.

Volgens het onderzoek hebben volwassen mensen gemiddeld 10 keer minder seks dan in de jaren 90. Het gemiddelde per jaar is gedaald van ruim 60 naar amper 50 keer per jaar.

netnix seks

Deze daling komt voor in alle bevolkingsgroepen onafhankelijk van ras, leeftijd, relatiestatus en werk. Wel is het volgens de statistieken zo dat bij getrouwde stellen waarvan één partner een romantische inslag heeft de teruggang het grootst is. (gem. 16 x minder p/j dan in de jaren 90)

Twenge heeft nog een theorie, waarom we minder zin hebben in seks; technologie. Om precies te zijn: Het veelvuldig gebruik van mobiele telefoon, iPad en streaming media die vanaf het jaar 2000 in opkomst zijn.

“Entertainment is veel meer aanwezig nu, je kunt het krijgen wanneer je maar wilt,” zegt ze. Met andere woorden, we zijn te druk met bingewatchen, online spelletjes spelen, Facebook en Snapchat om tijd te hebben voor seks. Het kom er dus op neer dat je vecht om aandacht met de elektronica. En je geliefde verliest steeds meer terrein!

Niemand vindt het leuk om te moeten vechten om aandacht, maar iets doods als tegenstander is toch wel the limit.  Zeg nou zelf; is je partner niet veel interessanter dan internet?

Als jij het wilt zeker wel!

Hier een paar ideeën om je huwelijk tegen teveel elektronische afleiding te beschermen.

Geen tv in de sekskamer!

Televisie hangen tegenwoordig overal, maar ik garandeer je dat je minder seks hebt als je er een ophangt in je slaapkamer. Je denkt van niet? Ooit wel eens geprobeerd om een programma af te kijken terwijl je ogen al half dichtzakken? Vast geen seks meer gehad daarna, zelfs niet als je wel zin had toen je naar bed ging. Je slaapkamer is bedoeld om te slapen en seks te hebben, richt hem dan ook daar op in.

Hou je computer in het zicht.

Dat gaat vooral voor kinderen. Computers die zich in openbare ruimtes (dus geen slaapkamer) bevinden worden veel minder misbruikt. Als je thuis een kantoor hebt blijf er dan vandaan als je niet werkt. Zo word je vrije tijd, familie tijd. Als je al een computer moet gebruiken zorg dat hij zo staat opgesteld dat je tussen je gezin zit in plaats van je volledige te distantiëren.

Leg het gebruik van elektronica aan banden.

netnix seks  Probeer het gebruik te beperken tot bepaalde plekken en tijd. Spreek een tijd af met de kinderen over hoelang ze tv kijken per dag. Geen telefoons of tablet op tafel tijdens het eten. Geen telefoons o.i.d. in de slaapkamers. Als je nog Netflixen wil om een film te kijken kan dat ook nadat je seks gehad hebt en de kinderen al op bed liggen. Het is belangrijk om grenzen hier aan te stellen om je huwelijk en seksleven te beschermen. Zoek programma’s, films of shows die je samen wilt kijken en heb eerst seks.

Laat je niet opslokken door het Web.

Als je gedachteloos wat zit te surfen zonder doel stop er dan mee. Drink geen koffie meer tegen de tijd dat je naar bed gaat als je daardoor niet kunt slapen maar tv gaat kijken. Ik heb zelf moeite om mijn telefoon weg te leggen voor het slapen gaan. Nog even op Facebook kijken, een foto posten op Instagram enz. Tegen de tijd dat je ogen dicht vallen is alle energie en zin verdwenen. Het is lastig om het goed in de hand te houden, het internet kan heel verslavend zijn. Wat helpt is om je te realiseren wat je aan het doen bent en vervolgens de telefoon wegleggen. Je zal zien dat het steeds beter lukt als je dingen gaat herkennen.

Hebben jullie nog tips? Hoe beschermen jullie je slaapkamer en huwelijk tegen Facebook en Netnix seks?

3 antwoorden
 1. Gerben Schut zegt:

  Klopt helemaal! Geen techniek in de slaapkamer. Bij ons is de wekker een noodzakelijk kwaad, maar meer dan dat komt er echt niet in!
  Technologie, en zeker internet kan je helemaal opslokken, je tijd en aandacht kun je maar 1 keer besteden, en als je niet oppast delft je geliefde het onderspit.
  Toch kun je als stel ook wat hebben aan al die technologie, en er dankbaar gebruik van maken in het voordeel van je relatie. Ik heb er zelf ook over geschreven op https://daaromzaleenman.wordpress.com/2017/05/06/wat-kunnen-schermpjes-voor-je-relatie-betekenen/
  Wij hebben in ieder geval moeten leren dat we altijd aan elkaar mogen vragen om een scherm te sluiten, en dat levert al heel veel op.

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Door internet en dingen als Netflix kunnen we midden in de nacht hetzelfde doen als ‘s morgens vro… En dat is verslavend. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *