Misverstand.

Mannen denken vaak dat hun vrouw niet zo veel geeft om seks. Of dat ze het alleen maar doet om iets gedaan te krijgen. Of in urgentie slechts als een punt op de beruchte to-do-list. Waarschijnlijk ben jij meestal degene die vrijen initieert en ga je er daarom gelijk maar van uit dat je geliefde maar matig geïnteresseerd is. Toch is dat niet waar. Ook vrouwen willen seks met hun man en houden van seks. Het verschil zit in hoe zij het ervaren. Vaak vergelijken we het libido van een man met dat van een vrouw. Als een man regelmatig seks initieert omdat hij in de stemming is, noemen we dat een ‘gezonde behoefte’. Vrouwen hebben vaak een minder spontane behoefte en dan heet het ineens een ‘lage seks drive’.

vrouwen willen seks
  • Drive.

In feite is wat wij seksdrive noemen helemaal geen drive. Het is een ingewikkelde combinatie van veel verschillende mechanismen die samenwerken. Als je weet hoe dit werkt zul je beter gaan begrijpen hoe het opwindingspatroon van je vrouw in elkaar zit. Dat maakt je een betere, meer attente minnaar. Het is namelijk heel goed mogelijk dat je vrouw wel degelijk meer seks wil. Alleen de manier waarop is voor haar anders. Haar timing is vaak niet de jouwe en haar weg naar lichamelijke opwinding is langer.

Niet synchrone opwinding.

In het kort is het dit: je lichamelijke en geestelijke opwinding lopen niet altijd gelijk. Als je er over nadenkt ken je dat wel. Je hebt vast wel eens een erectie gehad terwijl je dat helemaal niet de bedoeling was. Andersom kennen veel van ons ook; Je wilt graag een erectie maar je lichaam werkt niet mee. Dat hoeft helemaal niet te betekenen dat je erectiestoornissen hebt, alleen werken je lichaam en je geest op dat moment niet samen. Dat kan knap frustrerend zijn.

Bij mannen zijn de uiterlijke kenmerken veel duidelijker dan bij vrouwen. Als je een erectie hebt kan dat er voor zorgen dat je geest ook overschakelt op standje opwinding. Het wordt veel lastiger als je lichaam geen kenmerken van opwinding laat zien.

Opwinding bij vrouwen.

Voor vrouwen werkt alles anders. Hoe wordt ze opgewonden? Hoe weet ze dat ze zin heeft? ‘Als ze nat wordt’ Hoor ik je denken. Dat kan, maar meestal is dat niet zo. De uiterlijke kenmerken bij vrouwen zijn veel minder zichtbaar en merkbaar, ook voor haarzelf.

Globaal genomen zal bij de meeste mannen de connectie tussen lichamelijk en geestelijke opwinding vijf van de tien keer gelijk op gaan. Bij vrouwen misschien een van tien keer.

Dat betekent dat ze geestelijk zin kan hebben in seks, maar dat negen van de tien keer haar lichaam geen kenmerken daarvan laat zien.

Het kan maar zo zijn dat je na het voorspel er achter komt dat ze helemaal niet nat is, terwijl ze toch echt zin heeft. Andersom kan ook, haar lichaam reageert en toch is ze geestelijk er helemaal niet bij.

Dus, hoe weet je dat ze opgewonden is?

Je zult op andere signalen moeten letten dan alleen de vochtigheidsgraad van haar lichaam checken. Beter kun je op haar lichaamstaal lezen. Die wordt namelijk door haar brein gecontroleerd. Dus als ze opgewonden is zal haar lichaamstaal anders zijn. De manier waarop ze beweegt, haar oogopslag, haar aanraking, of de dingen die ze zegt.

vrouw wil seks

Aan of uit.

Vroeger dacht ik dat mijn vrouw een aan/uit knop had. Ze was er voor in of niet.

Eigenlijk kun je beter spreken van twee verschillende pedalen: Een rem- en een gaspedaal.

Het gaspedaal.

Het gaspedaal noemen we SES systeem. (sexual excitation system)

Dit systeem reageert op seksuele stimulansen uit de omgeving, zichtbare, hoorbare, tastbare.Ook jouw vrouw reageert op heel veel dingen. Natuurlijk is het gaspedaal ook gevoelig voor andere impulsen, dat maakt haar zo interessant.

Als jouw vrouw een gevoelig gaspedaal heeft kan het voldoende zijn om haar te omhelzen. Als het minder gevoelig is, zul je verschillende dingen op elkaar moeten stapelen om haar in beweging te krijgen. Bijvoorbeeld eerst een romantische date, met een goed gesprek en daarna een heerlijke massage.

Bedenk dat haar gaspedaal gedurende haar cyclus aan verandering onderhevig is. Als ze ovuleert is de kans dat ze makkelijker opgewonden raakt veel groter, zo heeft de Schepper het bedacht, dat dan weer wel.

Het rempedaal.

SIS is het remsysteem. (Sexual Inhibition System)

Onderzoek heeft tot nu toe aangetoond dat er waarschijnlijk twee verschillende SIS-systemen zijn, een die reageert op faalangst; erectiestoornissen, voortijdige ejaculatie, enz. En een ander dat reageert op angst voor gevolgen, SOA, ongewenste zwangerschap, sociale gevolgen.

Dit rempedaal vertelt haar dat het nu geen goed moment is om seks te hebben. Net als het gaspedaal reageert dit bij elke vrouw anders, afhankelijk van de vrouw en haar cyclus.

Remredenen.

Wat zorgt er nu voor dat jouw vrouw eens even lekker op de rem gaat staan als jij juist zin hebt om te vrijen? Je denkt misschien dat ze het gebruikt als machtsmiddel, om te pesten, en wellicht is dat best eens gebeurd. Maar vaker zullen het zaken zijn als:

  • Stress
  • Ziek
  • Vermoeidheid
  • Niet mooi voelen
  • Niet geliefd weten.

Allemaal remmende factoren.

Mannen hebben ook beide pedalen maar voor vrouwen geldt dat het rempedaal over het algemeen sneller beroerd wordt dan het gaspedaal. Daarom heeft een vrouw meer nodig om opgewonden te raken.

Tegenwerken.

Deze twee pedalen werken samen. Net als in een auto, als je wilt gaan rijden haal je je voet van het rempedaal en druk je het gaspedaal in. Helaas hebben veel vrouwen er last van dat beide pedalen tegelijkertijd worden ingetrapt. Dat kan door de opvoeding komen of door de kerk, waar verteld is dat seks niet in de eerste plaats bedoeld is om van te genieten. En dat je je man niet mag afwijzen omdat hij zijn behoefte dan anders gaat vervullen. Als ze opgegroeid is met die boodschap, dan zal haar gaspedaal tegelijkertijd met het rempedaal ingedrukt worden.

Vrouwen willen seks.

Er zijn heel veel mogelijkheden om je vrouw ontvankelijker te maken voor aanraking. En om de remmende factoren uit de weg te ruimen. We hopen daar ooit nog eens in een boek dieper op in te gaan. Voor nu kan het een goed idee zijn om samen onze ‘7 Dagen Seks Tour’ te gaan doen en het bijbehorende ‘Vakantie Vrijen boek’ aan te schaffen.

Meer lezen?

Dit is een gedeelte uit ons boek Wat Vrouwen Willen, je vindt het in onze shop.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *