Als je van lingerie houdt en je afvraagt waarom je vrouw niet zo enthousiast is als jij, dan ben je niet alleen. Als je na het lezen van de vorige blog “Waarom mannen houden van hun vrouw in lingerie‘ denkt, ja dat wil ik, dan ben je echt niet de enige. Er zijn een viertal redenen waarom vrouwen worstelen met sexy lingerie. En dan niet zozeer met de lingerie als wel met het aantrekken er van om hun man te plezieren.

Een paar van de problemen voor vrouwen.

1. Sexy lingerie is duur.

Voor veel vrouwen is het lastig om te investeren in een stuk kleding dat niet dagelijks gedragen wordt en wel twee keer zo duur is. Al weet ik zeker dat er veel vrouwen zijn die kleding in de kast hebben hangen die ze nooit dragen……Sexy lingerie heeft dan in ieder geval het voordeel dat de man er blij van wordt. Je hoeft geen kast vol er van te hebben al zal hij dat zeker niet erg vinden.

2. Sexy lingerie is niet comfortabel. sexy lingerie

‘Even wat makkelijks aan doen’ is niet wat het lijkt. Sommige sexy outfits die fantastisch staan op het model, zijn niet erg comfortabel voor thuis gebruik. Dan bedoel ik niet jogging broek comfortabel, maar comfortabel genoeg zonder dat het prikkende stukje kant of knellende korset alle sexy-ness in de weg zit. Dat maakt het een stuk lastiger om het ontspannen te dragen.

3. Het is niet gemakkelijk om passende sexy lingerie te vinden.

Het maakt niet uit wat voor lichaamstype je bent, heel vaak past lingerie niet zoals op het plaatje. Het kan dus best wat tijd en zoeken vergen om iets te vinden dat precies goed is. Zelfs voor vrouwen die hun man graag willen plezieren met lingerie kan het heel frustrerend zijn als het niet zit zoals ze zouden willen.

Mannen, wees een bewonderaar, niet van de lingerie maar van je vrouw. Bemoedig haar, zeg regelmatig hoe sexy je haar vind. Heb haar lief, raak haar aan en laat haar merken dat je van haar houdt, wat er ook gebeurd. Dat is wat ze nodig heeft om te horen en zorgt er voor dat zij zich geliefd voelt.

4. Meer huid, meer zelfbewust.

Voor veel vrouwen geldt dat hoe meer huid ze laten zien hoe onzekerder ze worden. Dat begon al bij Adam en Eva, laten we die daar maar de schuld van geven. Nee serieus, vrouwen zijn snel ongemakkelijk met hun naaktheid. Iets dat God bedoeld had als puur en rein is door onze maatschappij misvormd en gebruikt.

Er zullen ook vast wel mannen zijn die niet comfortabel zijn met hun naaktheid maar voor vrouwen is dit een veel groter probleem. Is daar overeen te komen, om zoals God het bedoeld heeft seksueel op je gemak te zijn bij/met je man? Ja natuurlijk, maar het vergt tijd en bevestiging van de partner. En het besef dat God van ons houdt, ons zo geschapen heeft en dat dat goed is. Heel goed zelfs!

4 Dingen die vrouwen van hun man nodig hebben.

 1. de-ideale-man Positieve bevestiging

Een van de meest gehoorde klachten van vrouwen; ze willen best meer sexy lingerie dragen als ze maar niet het gevoel krijgen een stuk vlees te zijn. Ze willen geadoreerd en geliefd worden. Het is heel begrijpelijk dat een man zijn vrouw wil ‘verslinden’ als ze er uit ziet om op te eten. Maar neem de tijd en vertel haar hoe mooi je haar vindt, laat haar merken dat je van haar houdt, bekijk haar en bewonder haar.

Probeer elke dag te zoeken naar manieren om haar te laten merken hoeveel je van haar houdt, dat is één van de beste dingen die je als haar minnaar voor haar kunt doen.

 1. Ken haar voorkeuren.

Welke man wil nou niet graag zijn vrouw in lingerie zien en haar daarmee verrassen? Dat is prachtig, echt waar. Hou wel in gedachten waar zij van houdt. Dat maakt het voor haar veel gemakkelijker en is tegelijkertijd een aanmoediging.

Vrouwen: Dit geldt ook voor jullie. Het is fijn als je weet wat je man ‘leuk’ vindt en wat hij echt LEUK vindt. Misschien kun je eens wat variëren met kleur, stijl en soorten stof. Als je wet wat hij leuk vindt probeer dan die kant op te werken. Dat is geweldig voor hem. Daaruit blijkt hoezeer je hem begeert en hoe belangrijk seks met hem is voor jou.

 1. Denken aan seks is één, denken aan seks met lingerie is iets heel anders.

Stel je voor dat het aantrekken van lingerie net zo iets is als aankleden voor een avond uit eten. Er zijn vrouwen die het geweldig vinden om zich lekker op te tutten, anderen hebben daar helemaal niets mee. Blijft staan dat het tijd kost om er voor te zorgen dat ze er niet uit ziet alsof ze even wat heeft aangeschoten wat uit de wasmand komt. Dus even snel wat makkelijks aantrekken in 2 minuten is vaak niet echt realistisch. Help haar zoveel je kan zodat ze de tijd krijgt om zich mooi te maken voor je. Dat zegt haar meer dan wanneer je de lingerie bewondert die ze heeft aangetrokken.

Als je wilt dat ze de tijd neemt om zich sexy en mooi te maken voor je, doe dan alles wat je er aan kan doen om haar die tijd te geven.

 1. Sexy lingerie is geen eenrichtingsverkeer.

ondergoed Als laatste opmerking naar alle mannen die van lingerie houden; sexy lingerie is voor beiden. En dan bedoel ik niet dat je iets leuks van je vrouw aantrekt. Maar er zijn zeker manieren om je sexy te kleden voor je vrouw. Niet alleen met die goeie spijkerbroek en dat T-shirt, nee echt sexy spul.

Begin met eens te kijken naar de onderbroeken die je dagelijks draagt, kan dat ook anders? Het is maar een startpunt, vraag je vrouw maar eens wat zij sexy vindt. Vrouwen zijn weliswaar niet zo visueel als mannen maar ook zij genieten van een mooi ‘uitzicht’. Heel wat vrouwen geven toe dat een’lekker kontje’ erg aantrekkelijk is. Bovendien maak je haar duidelijk dat je ook aan haar denkt met wat je aantrekt. Tweerichtingsverkeer dus, zij blij, jij blij.

Dus mannen en vrouwen, wat zijn jullie gedachten hierbij? Is er iets vergeten, wat denken jullie er van? Laten we eens een discussie opzetten over sexy lingerie!

3 antwoorden
 1. cornelis zegt:

  Ik las wel eens in een boek van John Gray, dat de kleur
  van lingerie iets zegt over wat een vrouw wil, of wat ze
  kan communiceren als voorspel

  wit – wil zich bijzonder voelen en geliefd in bed
  rood – op zoek naar passionele seks
  zwart – avontuur
  naakt – wil zich niet op voorhand vastleggen,
  en gewoon kijken wat voortype seks er komt.

  Er zijn gelukkig voldoende verschillende manieren om je partner te plezieren, wat ik noem “erotisch kapitaal”. Gelukkig heeft elk stel voldoende wijzen om de ander te behagen. Misschien is je figuur wat minder dan je zou willen, maar je hebt wel een heel bijzonder zwoele stem, of je bent een charmeur met woorden. Zoek de plussen!
  Wat lingerie betreft – doe het een, maar laat het ander niet na. Er kan natuurlijk – mits fijngevoelig gecommuniceerd – een moment komen
  dat je beide besluit dat lingerie niet functioneel is in je seksleven. Je mag
  elkaar best uitdagen, maar niet overvragen. En inderdaad gaat het ook om de definitie van lingerie hierin.
  Er is méer dan strakke kleding die niet enkel de mooie maar ook minder fraaie vormen teveel benadrukt. Al is er natuurlijk een wijd scale aan mogelijkheden die ik nog niet ken – lingerie is veelzijdig.
  Je kan ook besluiten lichte kleding te dragen die niet perse als lingerie te zien is, maar best sexy kan zijn, het is maar net wat de partner aanspreekt : een vlotte bloes of boxer short. Met een motief of kleur die iets bij de partner triggert.

  Beantwoorden
 2. anoniem zegt:

  Het gaat over partners, maar die heb ik niet. Toch ben ik wel bezig met lingerie… ik wil me als vrouw ook mooi voelen en sexy voelen. Best een lastig onderwerp als je christen bent, het is allemaal zo taboe!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *