Het wonder van de clitoris.

God gaf de vrouwen een wonderbaarlijk klein lichaamsdeel. Het heeft geen andere functie dan seksueel plezier te geven. Dit kleine knopje, de clitoris,  is een bron van opwinding en plezier, en het is belangrijk dat we weten waar het zit.

Dit kleine knopje is langer dan de meeste mensen denken. De totale lengte is ongeveer 10 cm. Het gedeelte wat wij zien en aanraken noemen we de glans. Het heeft een kleine erwt-achtige bal net boven de binnenste schaamlippen. Een huidplooi beschermt het. Als je de plooi terug duwt zie je de glans. Dit is wat de meeste mensen als de clitoris zien. De clitoris heeft ook een schacht van enkele centimeters lang die verborgen ligt achter het weefsel van je binnenste schaamlippen.

Clitoris anatomie

Als een vrouw opgewonden raakt stroomt er bloed naar haar clitoris waardoor de glans opzwelt. De glans is verbonden met net zo veel zenuw-einden als de glans van een penis. Geen wonder dus dat het zo een gevoelig plekje is. Als het orgasme zich aankondigt trekt de glans zich een beetje terug achter de gezwollen huidplooi. Dan gedurende de climax zorgen de samentrekkingen van de vagina er voor dat het bloed dat zich heeft zich verzameld weer verspreid. Het kan gebeuren dat de clitoris zeer gaat doen als er geen orgasme optreed, dat heeft alles te maken met de behoefte om te ontspannen. Vergelijk het met de mannelijke versie van de ‘blauwe ballen’.

De grootte van de clitoris verschilt per persoon.

Sommige vrouwen (en hun mannen) hebben moeite om hem te vinden. Anderen hebben een duidelijk zichtbare glans zelfs als ze niet opgewonden zijn. Het maakt niet uit hoe groot je clitoris is, belangrijker is dat je weet waar je zoekt en hoe je lichaam reageert op stimulatie. Het kan dat direct stimulatie het plezierigst is voor je. Je man duwt dan de huidplooi terug en gebruikt zijn vingers of tong om je op te winden. Voor veel vrouwen is dit te direct, hun glans is te gevoelig voor directe stimulatie. Hier kan je partner beter voorzichtig wrijven of likken rondom de glans zonder de huidplooi terug te duwen.

Heb je ooit je eigen clitoris gezien? Ga voor een spiegel zitten en vind de jouwe. Ook een klein spiegeltje in de hand kan je helpen. Spreid je schaamlippen, kijk naar waar je binnenste schaamlippen bij elkaar komen. Misschien kun je hem beter voelen dan zien. Wellicht helpt het als je jezelf even stimuleert waardoor de clitoris opzwelt. De huidplooi terug duwen helpt ook. Vrouwen omschrijven hun clitoris als een knopje, erwt, boon of bultje.

Het is een goed idee om samen met je man uit te vinden hoe je clitoris reageert en hoe je het beste tot een orgasme komt. Veel plezier tijdens de ontdekkingstocht.

 

4 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] positie klaar te komen maar dat valt handmatig op te lossen. Of gebruik een vibrator die je op de clitoris kunt richten of tussen jullie in kunt klemmen. Zet hem niet te hard zodat de stimulatie niet met […]

  2. […] Wat betekent dat je er niet op moet drukken als je de reactie wilt krijgen die je verlangd. Haar clitoris is belangrijk voor haar seksuele plezier, maar is ook erg gevoelig, gevoeliger dan welk ander deel van haar lichaam ook. Er komen ongeveer […]

  3. […] was Gods idee, niet alleen voor de man, maar ook voor de vrouw. Waarom zou Hij je anders een clitoris hebben gegeven?. Hij bedacht ons lichaam op deze manier om ons, behalve een geniale manier tot […]

  4. […] we er even vanuit gaan dat onze Schepper je niet voor niks een clitoris heeft gegeven, dan heeft het zin hier wat langer over na te […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *