Het wonder.

God gaf de vrouwen een wonderbaarlijk klein lichaamsdeel. Het heeft geen andere functie dan seksueel plezier te geven. Dat is heel mooi van onze schepper, want zodoende weten we zeker dat, tegen sommige beweringen in, de vrouw ook echt mag genieten van seks. Zo is het bedoeld en bedacht. De clitoris is een bron van opwinding en plezier, als je tenminste weet waar het zit.

Clitoris anatomie.

Even een kleine biologieles. Het plekje is langer dan de meeste mensen denken. De totale lengte is ongeveer 10 cm. Het gedeelte dat wij zien en aanraken noemen we de glans. Het heeft een kleine erwt-achtige bal net boven de binnenste schaamlippen, beschermd door een huidplooi. Als je de plooi terug duwt zie je de glans. Dit is wat de meeste mensen als de clitoris zien. Maar dat is slechts een klein gedeelte, de clitoris heeft ook een schacht van enkele centimeters lang die verborgen ligt achter het weefsel van de binnenste schaamlippen.

Hoe werkt het?

Als een vrouw opgewonden raakt stroomt er bloed naar haar clitoris waardoor de glans opzwelt. De glans is verbonden met net zo veel zenuweinden als de glans (top) van een penis. Geen wonder dus dat het zo’n gevoelig plekje is. Als het orgasme zich aankondigt trekt de glans zich een beetje terug achter de gezwollen huidplooi. Dan gedurende de climax zorgen de samentrekkingen van de vagina er voor dat het bloed dat zich eerst heeft zich verzameld weer wordt verspreid. Het kan gebeuren dat de clitoris zeer gaat doen als er geen orgasme optreedt, dat heeft alles te maken met de behoefte om te ontspannen. Vergelijk het met de mannelijke versie van de ‘blauwe ballen’.

Clitoris, centrum van opwinding

De grootte van de clitoris.

Die verschilt per persoon. Net als bij mannen is er geen standaard, hooguit een groot gebied met gemiddelden waar sommigen onder of boven vallen.

Sommige vrouwen (en hun mannen) hebben moeite om hun clitoris te vinden. Anderen hebben een duidelijk zichtbare glans, zelfs als ze niet opgewonden zijn. Het maakt niet uit hoe groot je clitoris is, belangrijker is dat je weet waar je zoekt en hoe je lichaam reageert op stimulatie.

Wat is fijn?

Ook dit is per vrouw verschillend. Het kan dat directe stimulatie fijn is voor je. Je man (of jij zelf) duwt dan de huidplooi terug en gebruikt vingers om de clitoris te stimuleren.

Voor veel vrouwen is dit te direct, hun glans is te gevoelig voor directe aanraking. In dat geval kun je beter voorzichtig wrijven rondom de glans zonder de huidplooi terug te duwen. Soms wijken de schaamlippen vanzelf en wordt het gebied er omheen toegankelijker. Voor de meeste vrouwen geldt dat oefening zeer zeker kunst baart. Als je geen aanraking gewend bent is voorzichtigheid geboden.

Het is een goed idee om samen met je man uit te vinden hoe je clitoris reageert en hoe je het beste tot een orgasme komt.

Goed idee.

Het gegeven is wel dat de meeste vrouwen als meisjes lang niet zo enthousiast hun lichaam hebben verkend als hun mannen. Waarschijnlijk omdat de meesten niet zo frequent met seks bezig zijn als hun mannen.

Heb je nooit je eigen clitoris gezien? Dan is dat om te beginnen een goed idee. Ga voor een spiegel zitten of neem een klein spiegeltje in je hand. Spreid je schaamlippen, kijk naar het punt waar je binnenste schaamlippen bij elkaar komen. Misschien kun je hem beter voelen dan zien. Wellicht helpt het als je jezelf stimuleert waardoor de clitoris opzwelt. De huidplooi terug duwen helpt ook. De clitoris wordt omschreven als een knopje, erwt, boon of mossel. Allemaal niet zo sexy eerlijk gezegd. Daar zouden ze nog eens iets op moeten vinden.

clitoris

Ontwikkeling.

Als je hem hebt gevonden en je hebt er wat mee geoefend, is het mooi om samen met je man uit te vinden hoe je clitoris reageert en hoe je het beste tot een orgasme komt. Het werkt het beste als je hem voordoet wat je het lekkerst vindt. Langzamerhand kan hij het zich eigen maken en kun je je orgasmes ontwikkelen. Verwacht niet direct vuurwerk. Bij de meeste vrouwen is het een hele ontdekkingstocht. Hard, zacht, vingers, tong, lang, kort, snel, langzaam; er is geen goed of fout. Alleen vervelend en lekker. En heel lekker en lekkerst.

Wat als het niet lukt.

Het kan frustrerend zijn als je niet klaarkomt zoals je man. Zeker als je regelmatig vrijt en hij beleeft altijd een orgasme en jij nooit, kan het een bron van ergernis worden, in plaats van het plezier dat je er aan zou kunnen beleven. Er zijn veel hulpmiddelen op de markt die je zou kunnen overwegen. De bekendste en meest effectieve is de vibrator. Er zijn tekeningen gevonden van eeuwen terug met soortgelijke attributen dus denk nou niet dat het iets van deze tijd is, of dat het niet mag.

Je kunt er voor kiezen om het niet te doen, dat is uiteraard een beslissing van jullie samen. In dat geval zal de ontwikkeling een stuk langer duren. Het is net als met breien, in het begin moet je er over nadenken, maar later gaat het vanzelf en steeds sneller.

Waarom zou je?

Er zijn vrouwen die een orgasme overbodig en nutteloos vinden. Er komt immers geen zaadcel aan te pas. Toch is dit een beetje kortzichtig want het vrouwelijk genot, waar dit lichaamsdeel speciaal voor is ontworpen heeft wel degelijk een functie. Het samensmelten van twee lichamen die elkaar liefhebben mondt uit in een climax. Die climax vergt overgave en dat is iets heel moois. Overgave aan degene die je het liefste van de hele wereld vindt, dat heeft iets magisch. Daarom weet je ook eigenlijk wel dat het niet zo’n goed plan is, om dit zomaar met iedereen te beleven.

Het schept een band die onverbrekelijk is. Het laat ALTIJD sporen na.

Vuurwerk

De mythe.

Het is sprookje dat vaak in films en boeken geëtaleerd wordt: Gelijktijdig klaarkomen. In theorie mogelijk, in de praktijk gebeurt het niet zo vaak. Laat je niks wijsmaken door de media. Kies jullie pad samen en ontwikkel je samen. Naarmate je langer bij elkaar bent en vaker orgasmes beleeft hebt, zul je het kunnen sturen. Je man zal zijn orgasme steeds beter kunnen uitstellen en jij kunt makkelijk op je hoogtepunt komen. Dan kan het zomaar gebeuren dat het min of meer gelijktijdig is.

Verwennerij.

Niet voor niks wordt massage soms aangeprezen met ‘happy end’. Onnodig te zeggen dat dat niet zo’n goed idee is. Juist om bovenstaande reden: Seks is lang niet zo vrijblijvend als de wereld wel zou willen. Er zit een mooi plan achter, mits gekaderd in een monogaam huwelijk.

Natuurlijk hoeft niet alleen gevreeën te worden t.b.v. voortplanting. Zo ver zijn we inmiddels gelukkig wel.

En dus is het een heel goed idee om af en toe, om de beurt, verwend te worden met happy end, zonder verdere plichtplegingen. Gewoon liggen en over je heen laten komen.

Samen.

Masturbatie zit altijd nog een beetje in het taboe hoekje voor christenen. Echter gevat in het gezamenlijke liefdesspel is er volgens ons niets op tegen. Het orgasme is niet iets om je in je uppie op te focussen. Helemaal geen halszaak als het een keer gebeurt, er kunnen periodes zijn dat het even niet anders kan, maar maak er geen gewoonte van. Juist integreren in je liefdesleven heeft zin. Het maakt dat jullie elkaar nog beter leren kennen. Voor mannen werkt het enorm erotiserend als ze hun geliefde naar een orgasme kunnen brengen. Vrouwen vinden verwennen vaak al van nature fijn, dus ook dat is een goed plan.

Zoals in alles rond seksualiteit geldt: Praten, eerlijk praten is essentieel.

Orgasmes faken is ook alleen leuk in de film.

Geniet!

Juist dit deel van jullie leven is er uitermate geschikt voor om ultiem van te genieten. Maak er een feestje van. Verheug je er op. Geef je over en geniet!

Dit was Gods plan en wat een goed idee!