Een orgasme? Had ik dat maar.

Als ik een seks therapeut zou zijn (wat ik niet ben) zou ik eerst gaan vragen naar je seksuele historie. Dingen die je seksuele opvoeding hebben gevormd, de staat van je huwelijk, allerhande technieken enzovoorts. Misschien is het beter om gewoon wat tips te geven over hoe je makkelijker tot een orgasme komt.

Magisch orgasme.

Misschien denk je dat een orgasme zo maar spontaan ontstaat, maar dat is niet zo. Een orgasme ontstaat als je op de juiste manier gestimuleerd wordt en is gewoon een reflex van het vrouwelijk lichaam. Belangrijk is dus dat je op de eerst opgewonden bent en daarna op de juiste manier gestimuleerd wordt. Het orgasme is dan een natuurlijke reactie van het lichaam.

Hoe een orgasme voelt verschilt per vrouw, het kan een plezierige tinteling zijn of een heftig samentrekken van je baarmoederwand. Vaak leer je in je jonge jaren hoe je onderlichaam functioneert, maar dat wil nog niet zeggen dat je precies weet hoe je een orgasme krijgt. Bij sommige vrouwen gaat dit vanzelf, ze komen makkelijk klaar zonder daar over na te denken.

Moeite met orgasme.

Voor de grote groep vrouwen die moeite heeft met het krijgen van een orgasme is er gelukkig hoop. Klaarkomen kan geleerd, ontwikkeld en verfijnd worden. Net als elke vaardigheid krijg je ook hier steeds meer ervaring in met elke keer dat je oefent. Bovendien is leren klaarkomen niet vervelend om te doen, eerder plezierig zelfs.

Feit: hoe meer orgasmes, hoe beter ze worden.

Ga niet proberen klaar te komen. Natuurlijk is het een mooi streven om te gaan voor het allesoverheersende gevoel en het ‘halleluja moment’ zeg maar. Maar, proberen een orgasme te krijgen is net zo iets als zoeken naar de perfecte outfit. Je vindt bijna nooit wat je zoekt. En juist als je er helemaal niet naar zoekt vind je ineens een geweldig paar schoenen die praktisch naar je staan te knipogen.

Hetzelfde geldt voor een orgasme. Zoek er niet naar. Zoek naar plezier en genot, genot en nog meer genot. Als het genot teveel wordt komt het orgasme vanzelf. Zoek dus naar zoveel mogelijk genieten van het seksuele samenzijn.

Leer je lichaam kennen.

Er zijn verschillende manier om dat te doen. Lees hoe het vrouwelijk lichaam werkt. Vind uit welke delen voor opwinding zorgen en hoe dat werkt. Er zijn verschillende boeken over te vinden. Een belangrijk feit is dat een deel van je lichaam, de clitoris, alleen maar tot doel heeft om seksuele opwinding te stimuleren. Voldoende stimulatie van de clitoris zal bij vrijwel alle vrouwen een orgasme oproepen. Wat vrouwen en hun mannen dus moeten weten is wat dat is, voldoende stimulatie.

Sommige experts stellen voor dat je zelf experimenteert om uit te vinden wat je lekker vindt  en waar je aangeraakt wilt worden. Het zal altijd anders voelen als je het zelf doet dan wanneer je man je aanraakt, maar het kan zeker helpen.

De meeste mannen worden opgewonden door het kijken naar hun vrouw die zichzelf aanraakt dus je kunt het een onderdeel maken van het voorspel. Bovendien helpt het hem om te zien wat je lekker vindt.

Je kunt ook je man je lichaam laten verkennen.

Het is in dit geval beter als je man zijn kleding aanhoudt. Het zal erg moeilijk voor hem zijn om niet over te gaan tot penetreren als hij al naakt is. Besteed er ten minste vijftien minuten, of beter nog een half uur, aan. Laat hem je aanraken met zijn handen en lippen.

Het lijkt misschien wel heel egoïstisch om je zo te laten verwennen, maar ook je man zal er profijt van hebben als hij weet wat jou opwindt.

Doe rustig aan.

magnetron orgasmeMannen hebben niet echt behoefte aan voorspel, voor vrouwen is dat wel anders. Iemand heeft mannen wel eens vergeleken met magnetron en vrouwen met een gewone oven. De meeste vrouwen kost het wat tijd om opgewonden te raken, voldoende nat te worden en de binnenste schaamlippen gaan opzwellen.

Daar komt nog bij dat vrouwen vooral in het hoofd multi-taskers zijn.  Dat kan een probleem vormen als het op seks aankomt. Het kost tijd om het lijstje met wat er allemaal nog moet gebeuren naar de achtergrond te laten verdwijnen.

Om tijd en zin te maken om in de armen van je partner tot rust te komen om gekoesterd en bemind te worden. Om alles van je af te laten glijden en je te kunnen concentreren op de sensaties die je lichaam ervaart.

Het kan heel fijn zijn om het rustig aan te doen en te genieten van een vrijsessie. Om contact te maken met elkaar en je te verdiepen in elkaar, letterlijk en figuurlijk. Neem de tijd om de verwachting en het plezier op te bouwen.

Concentreer je op de sensaties.

Het vrouwelijk orgasme is bijna helemaal mentaal. God schiep vrouwen om multi-taskers te zijn, dus het is heel makkelijk voor een vrouw om te denken aan seks en … , seks en boodschappen, seks en de kinderen, seks en hoe de borsten opzij liggen in plaats van ferm omhoog steken.

Maar je moet je concentreren op wat er plaatsvindt in je lichaam om je er aan over te kunnen geven, om er van te genieten, om klaar te komen.

Bekijk jouw plezier bijna als een meditatie. Train jezelf om je te focussen op het kussen, aanraken en knuffelen met je man. Concentreer je op de gevoelens die zijn aanraking geven aan je intieme delen. Laat je gedachten niet afglijden, blijf je focussen op je vijf zintuigen.

De meeste vrouwen moeten dit een poosje oefenen voordat het ze lukt om alle afleidingen uit te bannen. Maar als het lukt kun je uiteindelijk alle aandacht richten op wat je lichaam ervaart.

Praat.

Vertel hem wat je lekker vindt. Als iets heel erg goed voelt, laat hem dat dan langer doen of met meer intensiteit. Als er iets net niet helemaal goed gaat vertel hem dat dan of breng zijn handen of lippen naar de plek waar ze wel zouden moeten zijn.

Is dat niet raar?

Ja, best wel. Ik heb nog nooit een film gezien waarin de ene acteur tegen de andere zei; “O nee, niet daar, iets meer naar rechts, jaaaah daar.”

Het kan best raar voelen om je man de weg te wijzen, maar hij zal dat echt niet erg vinden. Hij wil je plezieren, dus als er iets is waardoor je meer opgewonden raakt zal hij dat zeker willen weten. Bovendien zal hij veel beter reageren als je het gelijk zegt dan wanneer je achteraf met opmerkingen komt over wat hij heeft gedaan.

Zeg gewoon tegen hem; “Dat voelt niet zo lekker”, schuif zijn hand naar waar hij wel moet zijn en zeg “Ik vind het zo lekker als je me daar aanraakt”. Je kunt ook laten weten dat hij op de goede plek zit door te kreunen, lachen, met oohs en aaahs. Hij zal je zeker begrijpen.

Hoe komen vrouwen klaar?

Een orgasme is een soort spagaat van spanning en loslaten. Als een vrouw enorm opgewonden raakt gaat haar lichaam zich aanspannen. Maar ze zal zich over moeten geven aan de heerlijke gevoelens als ze een orgasme wil beleven. Ook dit is iets wat je moet oefenen. Als het plezierige gevoel heel intens wordt concentreer je dan op dat deel van je lichaam dat gestimuleerd wordt en relax.

Oefen dat een paar keer en probeer steeds meer te genieten van dat allesoverheersende gevoel. Ga er in mee als het zo ver is. Maak geluid, schreeuw desnoods, trek rare gezichten, doe wat je wilt, dat helpt je over het randje. Als je ooit een vrouw hebt zien klaarkomen dan lijkt dat meestal niet erg gecultiveerd, eerder bijna dierlijk.

Maak je geen zorgen of je buren het kunnen horen. Die denken waarschijnlijk;” Zo die is goed bezig!’ Op het randje van het hoogtepunt, laat je je gaan en geniet van jullie één zijn in het vlees.

De achtbaan van een orgasme.

orgasme achtbaanHet is nog het meest te vergelijken met een achtbaan. De spanning stijgt als je langzaam naar het hoogste punt gaat. Als je boven aan bent kun je kiezen. Je ogen dicht doen en de veiligheidshendels vastpakken, of je armen omhoog gooien en het uitschreeuwen van plezier. Ik zou zeggen ga voor optie twee, dat geeft veel meer plezier. Geniet volop van het moment.

Natuurlijk is het zo dat je niet altijd een orgasme nodig hebt om van seks en intimiteit te kunnen genieten. Voor mannen misschien ondenkbaar, die komen vrijwel altijd klaar, maar voor veel vrouwen niet perse noodzakelijk. Je kunt dus ook rustig aan je man vertellen als het orgasme bereiken er niet in zit maar je wel tevreden bent. Volgende keer gaat het weer anders, dat is helemaal niet erg.

Lees ook: Waarom de clitoris het centrum van opwinding is.

4 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Klaarkomen is iets wat je kunt leren, net als ieder ander vaardigheid. Het kost alleen wel tijd en oefening, het is namelijk niet iets dat vanzelf gaat zonder er moeite voor te doen. Dat is één van de beste ervaringen die je zult meemaken, echt waar, je wilt de ervaring van een orgasme niet missen. […]

  2. […] Sommige vrouwen zullen zeggen’ Meervoudig orgasme? Tegelijkertijd? Hallo zeg, ik ben al blij als ik één groot orgasme krijg. Als je moeite hebt om klaar te komen raad ik je aan om eerst te kijken naar het artikel tips om makkelijker klaar te komen voor vrouwen. […]

  3. […] Veel vrouwen vragen zich af waarom Gods ontwerp voor seks voor hen zo gecompliceerd gemaakt is, terwijl het zo gemakkelijk lijkt voor hun man. Lees meer over het vrouwelijk orgasme. […]

  4. […] vrouwen maken zich zorgen dat ze verleren om zonder vibrator klaar te komen. (Het tegenovergestelde is waar.) Wel ligt op de loer dat je er even snel gebruik van maakt en het […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *