Veel mensen vragen hoe het zit met de seks drive. seks drive

Vaak is het degene met de lage seks drive die denkt dat er wat mis is omdat de zin in seks zo weinig aanwezig is. Het zou veel makkelijker zijn als we allemaal even veel zin zouden hebben. Dat maakt het leven zoveel makkelijker.

Ik denk niet dat er een makkelijke oplossing is als het op seks aankomt. We hebben allemaal onze eigen weg en uitdagingen te gaan daarin.

Eerlijk gezegd denk ik dat een deel van het probleem is dat we onze seks drive te veel de overhand laten hebben. Als christenen zeggen we toch dat seks niet alleen lichamelijk is. Dat het een gave van God is om ons huwelijk sterker te maken. Maar leven we daar ook naar? Als seks dan onze relatie zo hechten kan en door God daarvoor gegeven is waarom hebben we dan niet vaker seks? Ongeacht of ons lichaam erom vraagt zouden we er werk van moeten maken.

Het maakt niet uit hoe sterk of zwak je seks drive is, dat zou niet bepalend moeten zijn voor de frequentie.

Stel je voor dat je elke keer tot seks gedwongen zou worden omdat je partner nou eenmaal een hogere drive heeft. Dat is natuurlijk niet ok! Je mag van je partner verwachten dat jouw behoeftes op de eerste plaats komen. Als een man doodmoe thuis komt na een weekend overwerken, zorgt een liefhebbende vrouw er voor dat hij ongestoord kan slapen. Als een jonge moeder bekaf is van urenlang zich met de peuters bezig houden, praat een liefhebbende man met haar, doet de afwas en stopt de kinderen in bed zodat ze even tijd voor zichzelf heeft. Seks is niet de enige manier waarop je elkaar kunt liefhebben. Dat komt dan later wel weer.

Op dezelfde manier kan degene met de lage seks drive haar gebrek aan zin niet de controle laten nemen over wanneer er tijd is voor intimiteit en seks. Er zijn verschillende argumenten om eens over na te denken als je geen of een lage seks drive hebt:

Zin komt door opwinding.

Veel mensen hebben pas zin als ze opgewonden raken. Dat betekent dat je er open voor moet staan om je partner een kans te geven je om te halen Je moet er op vertrouwen dat je lichaam je geest zal volgen.

Seks is niet alleen lichamelijk.

Als je denkt dat seks alleen maar gaat over genot en een orgasme dan doe je Gods plan met seks ernstig te kort. Elke keer als jullie vrijen maakt God jullie op een wonderlijke manier weer ’één’. Seks lijmt man en vrouw samen en communiceert dingen die we niet in woorden kunnen vatten. We kunnen elkaar comfort, verfrissing, vernieuwing en simpelweg liefde geven door seks. Om die kracht links te laten liggen zou wel heel dom zijn.

Seks lijkt soms saai.

Als je gestopt bent met groeien in je seksleven, als je alleen maar de bewegingen doet zonder de connectie dan kan seks heel saai worden. God heeft veel meer voor je in petto maar het is wel hard werken. Begin met praten over seks, wees kwetsbaar en open in wat je wilt. Creëer samen een seksleven. Wat draait om jullie twee. Naakt en onbeschaamd.

Het kan niet zo zijn dat seks op de laatste plaats komt op je to-do lijstje. Het is nodig dat je er een prioriteit van maakt. Dat je er de tijd voor uittrekt om samen te praten, denken en dromen wat jullie leuk en opwindend lijkt. Zorg goed voor jezelf en houd er tijd en energie voor over. Doe de tv uit, ga vroeg naar bed, glijd naakt tegen elkaar aan en ontdek wat nieuws over de ander.

Of je nu degene bent met de hoge of de lage seksdrive , het is nooit Gods bedoeling geweest dat ons lichaam ons zou dicteren. Onze geest moet de controle hebben. We moeten begrijpen wat God voor ons wil in het huwelijk. We hebben Zijn kracht nodig om ons Samen te binden. (samen hoort beslist met een hoofdletter) Dat is iets wat we regelmatig nodig hebben en waar we een prioriteit van moeten maken. Laat niet je drive bepalen hoe vaak jullie seks hebben!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *