Mannen, vrouwen en orgasme faken.


Uit studies blijkt dat ongeveer 30 % van de mannen wel eens een orgasme faken. Dat vrouwen dit wel eens doen is algemeen bekend, maar mannen dus blijkbaar ook. mannen-orgasme-fakenDe redenen waarom mannen dit doen verschillen niet zo veel van die van vrouwen.  Genoemd worden dingen als om hun partner op te winden en om de seks eerder over te laten zijn. Meest genoemd is dat ze de gevoelens van hun partner niet willen beschadigen. Uit de studies blijkt dat mannen die dit doen het vermijden om over hun seksuele behoeftes te praten en niet tevreden zijn over hun relatie in en buiten het bed. Volgens de schrijvers van de studie dragen deze mannen er zelf aan bij dat hun verlangen en libido lager wordt door niet te praten over hun noden en door het faken van een orgasme.

Het probleem.

Maar de wortel van dit probleem, een orgasme faken in plaats van het praten over hun seksuele verlangens, ligt in de rol die mannen door de maatschappij opgedrongen krijgen. Daarin kan en wil een man ten alle tijden seks, waardoor de druk om te presteren enorm toeneemt, zelfs als je geen zin hebt. Bij vrouwen doet zich enigszins hetzelfde voor. Uit de studie blijkt dat 80% van de ondervraagde vrouwen een orgasme faken. Dat doen ze omdat hun mannen zo doel gedreven zijn en niet stoppen voordat hun vrouw een orgasme heeft gekregen.

Veel mensen denken dat het plezier van een orgasme voor een man simpel is en onvermijdelijk. Terwijl het gecompliceerde van het vrouwelijk orgasme afhangt van de vaardigheden van haar partner. Daardoor gaan mannen faken om als “normaal” over te komen. Vrouwen doen het om het ego van hun man niet te kwetsen. Ik denk dat de studie aantoont dat een fake orgasme een magere vervanging is van een eerlijke conversatie over je seksuele verlangens en noden.

Voor zo wel man als vrouw is het uitermate belangrijk om eerlijk te zijn over wat je opwind en wat je verlangens zijn. In veel blogs hebben we al geschreven over het belang van gedeelde fantasieën en open en kwetsbare communicatie. Het maakt niet uit hoe geweldig je seksleven met elkaar is, niet elke vrijpartij gaat precies zoals je wilt. Onze lichamen zijn nou eenmaal geen machines; soms staat het niet goed afgesteld om tot een orgasme te komen. Zelfs voor mannen. Daarvoor hoef je je niet te schamen, wees liever eerlijk! Het kan zijn dat er omstandigheden zijn die het nu in de weg zitten, maar wel opgelost kunnen worden. Ook als er geen echte verklaring voor is, laat het los. Probeer het gewoon later nog eens.

Geen zorgen.

Als de seks met je partner over het algemeen goed is maar je niet altijd een orgasme bereikt maak je dan geen zorgen. Dit is heel normaal. Je kunt er door gefrustreerd raken en daardoor niet meer genieten van de keren dat het wel lukt. Overweeg dan om met een christelijke hulpverlener die verstand heeft van seksuele problemen te gaan praten. Het is altijd de beste keus om eerlijk te zijn. In alle gevallen. Een orgasme faken kan er voor zorgen dat je voor je gevoel niet tekort schiet maar het helpt je niet op de lange duur.

orgasme faken

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] het plafond. En oxytocine is het hormoon dat ervoor zorgt dat we ons verbonden voelen. Pal na het orgasme bevindt zich vijf keer zoveel van dit emotionele bindmiddel in ons […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *