Heel wat mannen klagen, dat hun vrouw niet het belang erkent van seksuele intimiteit.

Zoals we al eerder schreven werkt het libido bij vrouwen anders dan bij mannen. Toch kun je niet automatisch aannemen dat ze dus minder zin hebben. Er zijn vrouwen die een hoger libido en dus meer zin hebben dan hun man. Het libido verhogen van een vrouw moet aangewakkerd worden, terwijl dat van de meeste mannen standaard op scherp staat. Als je al wat langer getrouwd bent, dan weet je dat je de ander niet kunt veranderen. En je lief iets met tegenzin laten doen, werkt misschien even, maar loopt onherroepelijk uit op frustratie.

Een hoger libido voor je vrouw lukt zo

Wat kun je dan doen, als man, om je vrouw te helpen haar interesse in seks te laten toenemen?

Vrouwen houden zich niet bezig met de vraag hoe ze hun libido verhogen kunnen. Ze zien het simpelweg niet als probleem. Of als het probleem van hun man.

Mannen: Vandaag heb ik een andere tactiek voor jullie. Heel veel zal afhangen van de manier waarop jij je vrouw benadert en behandelt.

Nadoen.

Kinderen die van hun vader houden, doen hun vader in alles na. Laat op dezelfde manier God jullie voorbeeld zijn en doe Hem na.

Ef. 5: 1-2 zegt het zo: Houd van elkaar, zoals Christus van ons houdt. Want omdat Hij zoveel van ons houdt, heeft Hij zijn leven voor ons geofferd. En God was blij met zijn offer. (Basisbijbel) Lees heel hoofdstuk 5 maar…echt prachtig!

Hij offerde zichzelf op, niet om iets te krijgen.

Weet je nog, toen je haar pas kende? Wat je allemaal voor haar deed zonder er iets voor terug te verwachten, alleen maar zodat je bij haar kon zijn. In het begin van je huwelijk was het libido verhogen waarschijnlijk helemaal niet zo’n issue. Maar nu dus wel en wat nu? Hoe wakker je het seksuele verlangen en de zin in seks van je vrouw aan? Het antwoord hierop is veelzijdig en complex, net als de vrouw waar je mee getrouwd bent.

Om te beginnen:

Spreek eerlijk en kwetsbaar met haar over je behoefte aan seksuele intimiteit. Niet boos of ongeduldig of met onbegrip. Probeer haar niet te verleiden of overreden tot dingen die ze niet wil. De grootste veranderingen in haar hart vinden plaats, als ze verandering in jou merkt. Dat inspireert haar, omdat daaruit blijkt dat je het niet doet om iets gedaan te krijgen, maar uit liefde voor haar en voor God. Daar is de overkomst met Efeze: ‘Hij offerde zichzelf, niet om iets te krijgen, maar omdat Hij zoveel van ons houdt.’

Omdat Hij zoveel van ons houdt.

Ook jij kunt je mooie vrouw diepgaand bewegen. Ze is met je getrouwd om wie je bent, omdat jij haar respect en liefde waard bent. Bedenk dat het makkelijker is om je vrouw op andere gedachten te brengen, als je houding niet ongevoelig of mopperig is, maar liefdevol en eerlijk. Geef alles, alles wat er in je hart leeft. Voor sommige mannen is dit moeilijker dan de portemonnee trekken. Andere mannen lijkt het compleet onmogelijk om hun hart te laten zien. Maar niets is onmogelijk met God!

Emoties leren tonen.

Mannen kunnen leren hun emoties te tonen. In hun opvoeding is hen verteld, dat een man niet mag huilen en altijd sterk moet zijn. Als je alleen maar geleerd hebt om blij of boos te zijn, ben je onbekend met heel veel subtielere emoties. Die moeten worden aangeleerd, anders zul je nooit begrijpen wat het is om emotioneel intiem met je vrouw te zijn.


Het libido verhogen van je geliefde hangt nauw samen met jouw groeiende vermogen je emoties met haar te delen.


Het is net als met elk ander ding wat je graag wilt kunnen, maar niet beheerst. Wat doe je als je een nieuwe vaardigheid wilt leren? Je oefent. Je oefent tot je het onder de knie hebt.

Libido verhogen door oefenen.

De biologie van het mannelijke brein maakt het moeilijk om emoties onder woorden te brengen. Je zult je in het begin niet op je gemak voelen als je het gaat proberen. Blijf communiceren over wat je voelt en het zal je steeds duidelijker worden hoe en waarom.

Je vrouw zal merken dat je echt je uiterste best wilt doen, om op Jezus te gaan lijken. Hij was niet bang voor emoties, desalniettemin was Hij een man. Het leren begrijpen van je emoties maakt je niet minder mannelijk, maar wel beter in staat om je vrouw te leiden, omdat je een beter onderscheidingsvermogen hebt gekregen.

Je inspanningen moeten geen truc zijn om haar te verleiden tot meer seks. Als dat je doel is, is het gedoemd te mislukken.

uitslag

Houd van elkaar.

Je zult je misschien afvragen: ‘Wat is er zo belangrijk aan dat ik leer mijn emoties te delen?’

Welnu: Vrouwen zijn er dol op! Ze willen dolgraag hun man emotioneel kennen en door hem gekend worden. Het bouwt hun vertrouwen. Zie het als ’emotioneel libido’. Hier hebben vrouwen dus een hoger libido dan mannen. Zij hebben het fysieke aspect niet nodig om te willen vrijen. Als jouw vrouw zich verbonden voelt en gehoord, weet ze zich zo geliefd dat ze die liefde van harte teruggeeft. De verbinding is voor haar voldoende om te willen vrijen.

Het hoeft heus geen jaren te duren om emotionele intimiteit te ervaren of te laten herleven, als je besluit het te gaan oefenen. Dus mannen, ga het avontuur aan, volg Jezus en wandel op de weg van de liefde die Hij heeft voorgedaan. Je zult in staat zijn om met je emotionele libido de vrouw van je leven (opnieuw) te veroveren.

Om te bereiken dat het libido verhoogt, zelfs dubbelzijdig deze keer, hier wat tips.

  • Neem (stille) tijd om je te verdiepen in Gods Woord. Bid samen, hardop.
  • Ga uit met je vrouw, laat iedereen zien dat zij de belangrijkste voor jou is.
  • Emotioneel intiem zijn en ruzie maken staan haaks op elkaar. Leg dat conflict eens even opzij en zoek naar de ingang van haar hart.
  • Vertel haar dat je: Tevreden bent, gefrustreerd, gelukkig, of hoe ze je gelukkig zou kunnen maken.
  • Luister zonder oordeel. Jij bent niet haar vader Zij is niet jouw moeder.
  • Zijn er dingen die ze van je heeft gevraagd en die je niet wilt doen? Denk er nog eens over na, misschien is het heel belangrijk voor haar. Jij zou ook niet willen dat zij iets weigert wat voor jou belangrijk is.

Verschillende soorten mannen.

Elk huwelijk heeft een andere dynamiek. Elke vrouw is anders, elke man is anders. Wellicht is emotioneel delen zonder oordeel geen probleem voor jullie. Maar als de vonken er in de slaapkamer niet bepaald van af vliegen, wil je toch een hoger libido. Zijn er misschien andere gebieden waarin jullie meer op Jezus zouden kunnen lijken?


Omring je met gelukkig getrouwde stellen.


Heb je mensen om je heen die een voorbeeld voor je zijn? Zoek (oudere) mensen waarmee je kunt praten, die je raad kunnen  geven.

Denk niet dat wij perfect zijn. Zijn we niet, zullen we nooit worden. Ons libido loopt dikwijls niet in de pas en we hebben best vaak woordenwisselingen met elkaar. We zijn het in veel dingen oneens. Maar steeds beter weten we elkaar te vinden, heel te houden en lief te hebben.

Als dit geholpen heeft om haar libido te verhogen, wil je dan (anoniem) jullie ervaringen met ons delen door een reactie te geven?

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] de eerste drie maanden van de zwangerschap zal het libido van de vrouw vaak wat lager liggen. Niet alleen is ze emotioneel wel even met iets anders bezig dan […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *