6 redenen waarom je niet vraagt om wat je wilt in bed.

Ik denk dat heel veel partners niet vragen om wat ze eigenlijk willen in bed. Dat is voor beide vervelend. De een krijgt niet wat hij/zij wil omdat er niet om gevraagd wordt waardoor de seksuele ervaring niet is zoals ze het graag zouden willen. De ander krijgt het idee dat de partner niet geïnteresseerd is in seksueel opzicht omdat er nooit specifiek iets gevraagd wordt. Wat uiteindelijk leidt tot de gedachte dat er geen interesse is voor de persoon zelf. Dus hier een aantal redenen waarom je niet vraagt om wat je wilt in bed.

  1. Bang voor de partners reactie

Vaak vragen we niet om wat we willen omdat we bang zijn voor de waarom je niet vraagt om wat je wilt in bed reactie van de ander. We willen niet egoïstisch lijken. Dit klopt vooral als iemand nooit om iets vraagt, vooral niet voor zichzelf. Dat zorgt er natuurlijk voor dat er niet meer over gepraat wordt als beide partners zich niet uiten. Misschien zijn ze allebei bang om egoïstisch over te komen.

Eén van beide zal het moeten openbreken. Dat betekent; er om durven te vragen. Partners in gezonde relaties zijn geïnteresseerd in wat hun betere helft wil. Ze willen het elkaar naar de zin maken. Door elkaar te vertellen hoe je dat kunt doen vergroot je de intimiteit. Daar is niks egoïstisch aan. Het is eerder kwetsbaar om te delen. Een mogelijkheid om de connectie te verdiepen.

Het kan ook zo zijn dat je bang bent om pervers over te komen. Dat is wat moeilijker om mee om te gaan want dat hangt af van wat de vraag is. Er is geen vast plan hiervoor. Eerlijk gezegd komen wij mensen soms op perverse ideeën. Ik kan je geen lijst geven van wat wel en niet pervers is, omdat er altijd weer wat nieuws voorbij komt. Maar ideaal gesproken zouden we aan onze partner moeten kunnen vragen wat zij vinden van onze ideeën. En er als volwassen mensen over kunnen praten. Zonder schaamte of angst. Het is niet erg om een idee te delen. Ook niet als je partner zegt dat het idee niet goed voor jullie zou zijn. Voorwaarde is wel dat die mening liefdevol verwoord wordt, anders kan het zijn dat er in de toekomst niets meer gedeeld wordt.

Misschien is het zo dat je niet gewend bent om over seks te praten. Opvoeding en dergelijke hangen soms als een last op de schouders.

Wat kun je daar aan doen?

Zoek allereerst uit waar de angst op gestoeld is. Komt het door de gedachten en opvoeding? Dan is het misschien een goed idee om samen eens wat vragen te beantwoorden zoals je hier vindt. Als het te maken heeft met verlegen zijn of bang zijn om vreemd gevonden te worden begin dan met kleine baby-stapjes. Vraag bijvoorbeeld of je partner je wil kussen op een plek die onschadelijk is. Begin niet gelijk met de genitaliën als dat geen normale actie is voor jullie twee. Zo kun je kijken hoe de reactie is en langzaam verder gaan terwijl je je partner bemoedigd om zelf ook te vertellen wat de wensen zijn.

  1. Als je hebt overdreven over hoe goed het was….2 waarom je niet vraagt om wat je wilt in bed

Het kan dat je vaak een orgasme hebt gefaked. Of gedaan hebt of het heel erg lekker was om je partner te laten geloven dat die een geweldige minnaar of minnares is. Dan kan het moeilijk zijn om ineens iets anders te gaan vragen. Je partner zal zich waarschijnlijk af gaan vragen wat er veranderd is en waarom je dat niet meer wilt of doet.

Wat doe je er aan?

Mijn advies: Wees eerlijk. Dat kan heel pijnlijk zijn in het begin en het kan misschien zelfs wel een conflict veroorzaken. Maar uiteindelijk wordt je huwelijk er beter van. Je kunt niet groeien in intimiteit met je partner als je niet eerlijk bent. Ook niet al doe je het met de beste bedoelingen. Leg uit waarom je bent gaan overdrijven. Misschien was je bang dat je raar gevonden zou worden als je er geen plezier aan had. Probeerde je geruststellend voor je partner te zijn. Leg uit waarom, niet als een excuus maar als een reden. Dat maakt het niet goed maar helpt je partner om te begrijpen waarom je zo deed.

Zeker, er is een risico aan verbonden maar uiteindelijk is de beloning die er te behalen valt veel groter.

  1. Je weet niet wat je wilt.

Dit komt heel veel voor bij de partner met de lagere seksdrive. Meestal is dat de vrouw. Als je weinig of geen drive hebt denk je waarschijnlijk ook niet veel na over wat er allemaal mogelijk zou kunnen zijn. De kans dat je gaat ontdekken is dan niet groot. Net zo min als je aan je partner vraagt om te experimenteren gedurende de seks.

Het kan natuurlijk ook dat je net getrouwd bent en nog niet weet wat goed voelt en wat niet. Of misschien is je vertelt dat het er niet toe doet of het goed voelt. Erger nog soms, dat als het goed voelt dat je dan zondigt. Het christendom heeft niet een beste reputatie hoog te houden op dat gebied. Vaak wordt lichamelijk plezier gezien als zonde.

Voor vrouwen kan het zijn dat je zwanger bent of net geweest en dat wat eerst werkte nu niet meer werkt. Je weet alleen nog niet wat je er aan moet doen. Of je wordt ouder, je hormoonhuishouding verandert, wat invloed heeft op wat goed voelt en hoeveel stimulatie je nodig hebt.

Kun je er wat aan doen?

Er is niets mis met niet weten wat je wilt. Het betekent dat het tijd wordt dat je gaat ontdekken. Dat betekent ook dat je aan je partner toestemming geeft om te gaan ontdekken en experimenteren. Wat betekent dat je vraagt om alles wat ze in gedachten hebben te gaan proberen. (binnen zekere grenzen)

Het kan gebeuren dat je iets tegen komt waarvan je niet had gedacht dat het bestond. Je hoeft niet alles goed te vinden maar kwaad worden heeft ook geen zin. Behalve als ze iets willen doen waarvan duidelijk is dat het niet goed is voor jullie huwelijk.

Je kunt er ook een spelletje van maken. Dit of dat? Je partner probeert steeds twee verschillende dingen en jij kiest wat je het beste bevalt. Zo ontdek je nieuwe dingen en kun je makkelijk aangeven wat de nieuwe gevoelens met je doen.

  1. Je kunt er gewoon niet op komen op dat moment.

Soms weet je precies wat je wilt maar als het moment er is ben je alles weer vergeten. Ondanks al je ideeën en het plannen , als het dan zo ver is ben je het weer kwijt.  Dat kan komen door angst, of omdat je brein is afgeleid en je niet helder kunt denken.

Hoe los je het op?

Als je vastloopt door angst, frustratie, omdat je in e war bent of iets dergelijks, neem dan een moment om te ontdekken wat je voelt. Ben je in het heetst van het feest vergeten wat je ook al weer wilde, neem dan van tevoren de tijd om het op te schrijven. Stuur het als sexy berichtje naar je partner en zeg dat je dat graag eens wil proberen. Dan zijn er twee die het weten.

  1. Je denkt dat je het niet hardop hoeft te zeggengedachten lezen

Helaas zijn er heel veel mensen die denken dat hun partner gedachten kan lezen. Dat is eigenlijk best apart want zelf kunnen ze het namelijk niet. Maar het is een veel voorkomende aanname. We denken dat de ander weet hoe wij behandeld willen worden omdat we zelf ook mensen zo behandelen. Dat moet er dan automatisch voor zorgen dat een partner weet hoe wij het willen hebben.

Dat is natuurlijk niet waar. We hebben allemaal onze eigen meningen, voorkeuren, gedachten en verlangens. We kunnen niet verwachten dat iemand zo maar weet wat wij willen, zelfs niet onze partner.

Wat je er aan kunt doen.

Vertel het! Seks is vele malen beter als je een soort van signaal geeft van wat je wel en niet fijn vindt. Nog een stap verder is om je verlangens in woorden te vatten en aan je partner te vertellen,.

  1. Je denkt dat praten tijdens het vrijen niet romantisch is.

Het gaat hier niet om ‘dirty talk’ maar meer over de bewegingen tijdens seks. Dingen als ‘een beetje meer naar links’ of ‘zou je iets meer willen voelen in plaats van wrijven’ klinken niet erg sexy als je het zo zegt.

Wat kun je er aan doen?

Probeer je instructies wat meer erotisch en sexy te geven. De toon van je stem, de woorden die je gebruikt kunnen het verschil maken. Erotische taal is heel opwinden in de slaapkamer. Zoek een manier om te zeggen wat je wilt maar dan op een sexy manier. Je hoeft niet alles zakelijk te zeggen om effect te sorteren. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat een wat meer vulgair taalgebruik een opwindende factor wordt in bed.

Als je hier moeite mee hebt , kijk dan eens naar het artikel over dirty talk

Dat zijn de 6 redenen waarom je niet vraagt om wat je wilt in bed.

Welke past bij jou? Heb ik er één gemist?

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] als je dat fijn vind om bij te relaxen. Denk na over wat je aan gaat doen, (als je wat aan doet) Bespreek wat de regels zijn. Bv. of je aangeraakt wilt worden terwijl je […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *