opwindende woordenHet gebruik van erotische taal of Dirty Talk zinnen is opwindend.

Veel mensen vinden het een turn on als hun partner opwindende woorden gebruikt. Het voegt iets toe aan de intimiteit omdat niemand anders jouw partner zo te horen krijgt.  Het is alleen voor jou. Het is misschien een beetje taboe maar het zorgt voor een dopamineshot in je hersenen waardoor de seks alleen maar beter wordt. Het lijkt ook wel alsof je er extra energie van krijgt. Soms ben je tijdens het vrijen zo moe dat je wel even zou willen pauzeren. Dan kan het gebeuren dat een paar opwindende woorden of zinnen je weer helemaal bij de les brengen.

Dirty talk kan je enorm opwinden.

Het kan ook heel bevrijdend zijn om zulke dingen te zeggen die je normaal niet snel gebruikt. Het zorgt voor meer verbondenheid en intimiteit tussen jullie. Anderen helpt het om gefocust te blijven op waar ze mee bezig zijn.

Veel vrouwen met name hebben moeite om niet af te dwalen tijdens het vrijen. Dan schiet er zo maar de gedachte dat er geen brood meer in huis is door het hoofd. Als je niet op past wordt er al snel een denkbeeldig boodschappenlijstje in het hoofd gemaakt. Terwijl zij, als er gepraat wordt, veel minder die neiging zullen hebben. Zeker als er sprake is van een dialoog met woorden die jullie normaal niet zo snel gebruiken. Je brein blijft dus betrokken bij wat jullie aan het doen zijn. Daar komt nog bij dat dingen zeggen die je normaal taboe vindt, opwindend kan zijn en je een beetje het gevoel geven dat je “stout” bezig bent. Dat zorgt, zoals al gezegd, voor extra dopamine, wat kan zorgen voor een sterker orgasme. Maar hoe begin je er mee? We hebben wat Dirty Talk tips voor je!

1: Netjes

Begin simpel, kies een zin die niet erg ver buiten je comfortzone ligt. Iets dat alleen maar opwindend is onder de geven omstandigheden. Gebruik woorden of zinnen die je normaal ook zou zeggen maar probeer het kreunend of steunend te zeggen. Dingen zoals: Dat voelt goed. Blijf doorgaan. Je voelt zo heerlijk. Ik voel je zo goed. Niet stoppen. Harder. Voeg wat dingen toe die jou meer eigen zijn. Deze zinnetjes zijn heel makkelijk te zeggen. Er zijn nog heel veel variaties te bedenken hierop.

2. Dirty en opwindend.

De echt erotische zinnen zijn vooral jouw gevoelens die je onder woorden brengt en dus erg persoonlijk. Je kunt leren om die gevoelens te uiten, probeer het met een spelletje wat heel makkelijk is zoals hieronder. Stel dat je graag wilt dat jouw partner opwindende woorden tegen je gaat zeggen dan is het voor de hand liggend dat jij degene bent die de leiding neemt. Zeg wat je graag zou willen horen tijdens de seks.

Opwindende woorden leren zeggen.

Spelletje: Wat je lekker vindt? Jij stelt vragen waarop je partner antwoord geeft in vrijwel dezelfde bewoordingen. Bijvoorbeeld Jij: Vind je het fijn als we seks hebben? Partner: Ja, ik vind het fijn als we seks hebben. Jij: Vind je het lekker als ik je hier aanraak? Partner: Ja, ik vind het lekker als je me hier aanraakt. Jij: Vind je het fijn als ik je oraal verwen? Partner: Ja, ik vind het fijn als je me oraal verwent. Jij: Vind je het lekker als het iets harder gaat? Partner: Ja, ik vind het lekker als het wat harder gaat.

Dirty Talk voorbeelden.

Dit zijn natuurlijk maar een paar Dirty Talk voorbeelden maar je snapt het idee. Probeer samen wat opwindende woorden te zeggen tijdens het voorspel en kijk wat het oplevert. Het zal vast een beetje onwennig zijn in het begin of misschien voel je je opgelaten, maar het kan heel opwindend zijn. Bedenk wel dat deze dirty talk ideeën voor jullie intieme momenten zijn. Het is niet de bedoeling dat je in gezelschap of op straat ineens vieze woorden gaat zeggen tegen de ander. Daar breng je elkaar alleen maar mee in verlegenheid.

We hopen later nog eens dieper in te gaan op het fenomeen dirty talk.

3 antwoorden
 1. Jeanette zegt:

  Ik zou het niet fijn vinden als mijn man me allerhande schunnige dingen zou toevoegen. Vind het eerder vernederend. Dat kan toch niet zijn wat God zegt in Zijn woord; Mannen ga met je vrouw om als met broos vaatwerk”.

  Beantwoorden
 2. Gerben zegt:

  Dit herken ik wel als een uitdaging in het Nederlands. Inderdaad zijn veel seks gerelateerde woorden in het Nederlands snel schunnig. Daarentegen kan het al enorm helpen om te leren zeggen hoe je de seks beleeft tijdens het vrijen. Het helpt zeker om bij de les te blijven, en samen intimiteit meer te beleven dan alleen lichamelijk. En volgens mij ontwikkelt ieder stel daar zijn eigen vocabulaire in :)

  Beantwoorden
 3. Daphne zegt:

  Maar god bestaat helemaal niet..
  En al was dat wel zo misschien doet hij/zij ook wel dirty talk in bed… gaat ie jou heus niet vertellen ;)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *