Gebrekkig.

Als seks, of het gebrek eraan, frustratie in je huwelijk veroorzaakt, is de kans groot dat er ook iets anders ontbreekt. Gemankeerde seks is vaak een gevolg en zelden een oorzaak. Het zou kunnen liggen aan jullie beperkte sensualiteit. Sensualiteit is een belangrijk iets. Een sensuele massage is niet per definitie seksueel, maar vooral een ontspannen aanraking met het bevredigende lichamelijke genot dat daar bij hoort.

Essentieel voor iedereen.

Een poosje geleden kwam ik erachter dat mijn schoonmoeder nog nooit gemasseerd was. Dat vond ik best jammer voor haar. Ieder mens heeft tenslotte behoefte aan aanraking, zeker aan de liefdevolle aanraking van je geliefde.

Wij kijken momenteel  ‘The good doctor’. De hoofdpersoon is zwaar autist en wordt derhalve niet graag aangeraakt. Toch merk je dat hij gaandeweg, bij hoge uitzondering en veel gevoel, een poging doet tot een halfslachtige liefkozing.

Heel indrukwekkend omdat het geboren wordt uit een eigen behoefte en een overtuiging tot behoefte van de ontvanger. Wederkerigheid dus. Hèt kenmerk van een gezonde liefdesrelatie.

sensuele massage

Sensuele Tip.

Voor veel vrouwen en moeders is sensualiteit zoiets als een vage, vluchtige herinnering aan de tijd dat hun mannen nog verliefd waren en hun kinderen baby’s. De meeste mensen zijn op zoek naar sensualiteit. Ze willen zich sensueler voelen en gedragen, maar weten niet waar ze moeten beginnen en willen graag een snelle oplossing.

Maar sensualiteit aan je leven en je huwelijk toevoegen is niet een knop omzetten, een goede tip kan ik je echter wel geven.

Goed nieuws.

Je kunt je sensualiteit en sensuele energie vandaag nog verbeteren. Het is een praktische daad die vooral veel mannen zal aanspreken. Neem de sensuele massage in je liefdesleven op.

Zo simpel?

Zo simpel!

Denk er maar eens over na: Als je je lief een sensuele massage geeft of jij krijgt er een, gebeuren er veel goede dingen. Je raakt het hele lichaam aan (of omgekeerd). Je gebruikt een goede massageolie met een heerlijke geur. Als je een eetbare olie neemt zet je dus al je zintuigen in. Met andere woorden: Volle bak genieten; Voelen, zien, horen, ruiken, proeven.

Hoe doe je een sensuele massage?

Er is geen goed of fout. De tijd nemen om je geliefde uitgebreid te masseren is altijd goed. Of er nu seks van komt of niet. (Wel handig om dat van tevoren af te spreken, om teleurstelling te voorkomen.)

Misschien ben je er niet vertrouwd mee, maar de tijd zal het je leren. Wat de een fijn vindt vindt de ander niks. Dat mag. Het grote verschil met een professionele massage, die ik mijn schoonmoeder overigens cadeau gaf, is dat je bij je geliefde geen delen van het lichaam hoeft over te slaan.

Wel belangrijk: Praat na afloop, knuffel, bedank.

massage sensueel

Welke sensuele massage-olie?

De geuren die door mannen en vrouwen sensueel worden genoemd zijn verschillend.

Sensuele geuren voor vrouwen:

 • Ylang Ylang
 • Salvia
 • Roos
 • Jasmijn
 • Lavendel
 • Citrus

Sensuele geuren voor mannen:

 • Sandelhout
 • Cederhout
 • Jasmijn
 • Lavendel
 • Vetiver
 • Patchouli

Neem de tijd.

Vergeet niet dat je doel van een sensuele massage is je sensuele energie te verbeteren, waardoor de intimiteit in je huwelijk wordt opgebouwd. Neem dus de tijd, probeer niet naar het orgasme te racen.

Sensueel is sowieso niet gehaast en vluchtig, maar intens en grondig.

Focus op aanraking en plezier. Als je de massage geeft, geniet dan van het lichaam van je partner. Begin met niet erogene zones, maar werk langzaam toe naar de intiemere delen van het door jou zo geliefde lichaam.

Nb. Het kan zijn dat er een deel is wat je minder fraai vindt of zelfs onaantrekkelijk. Je kunt dat niet onbenoemd overslaan, hoe lastig ook, daar zul je toch een keer over moeten praten. Ook als er niks aan te doen is.

Als je een sensuele massage ontvangt laat het dan over je heen komen. Denk niet aan orgasme, je to do-list of andere dingen, laat het los!

Voordat je begint met een ​​sensuele massage:

Verwijder stressfactoren. Als je je zorgen maakt over olie op je lakens leg dan een grote handdoek neer. Als er kinderen zijn, doe de slaapkamerdeur op slot. Bedenk dat met name vrouwen een overgangsperiode nodig hebben; een goed gesprek, een rustmoment met een drankje, wat dan ook.

Creëer een optimaal ontspannen omgeving. Zet een romantisch muziekje op. Dim de verlichting en/of steek een paar kaarsen aan. Douche of neem een bad, zodat je allebei brandschoon bent. Onthoud dat veel huidcontact een van de doelen is van een sensuele massage.

En dan…

Doe een kleine hoeveelheid massageolie op je handen. Wrijf je handen tegen elkaar om ze zo nodig op te warmen. Je kunt ook, een kwartier voordat je begint, de fles in een kom heet water zetten of de fles een uurtje op de radiator leggen.

Denk na over waar je wilt beginnen, schouders, armen of voeten, maar begin niet met de erogene zones. Bewaar die gebieden tot het laatst. Gebruik zoveel massageolie als je nodig hebt. Voeg kleine hoeveelheden toe, terwijl je van gebied naar gebied beweegt en langzaam bijna het hele lichaam aanraakt.

Gebruik zachte aanrakingen om te beginnen en voer het desgewenst op. Je bent geen massagetherapeut en je doel is ook niet om een ​​sportmassage te geven.

Sensuele massage kun je leren.

Vraag om feedback en breng wijzigingen aan op basis van wat je geliefde wel of minder leuk vindt. Luister en pas je aan. Een sensuele massage geven zou ook voor jou leuk moeten zijn. Sta jezelf toe om te ontspannen en te genieten. Maak je geen zorgen of je het ‘goed’ doet of dat allemaal perfect is. Als je lief gelukkig is en zich goed voelt, doe je het goed.

Laat de controle los en kijk waar de massage jullie brengt.

Als je naarstig op zoek bent naar meer verbinding met je geliefde, als je je regelmatig alleen voelt in je huwelijk, als je lichaam snakt naar meer aanraking, plan dan vandaag nog een sensuele massage.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *