Ook als je geen romantische ideeën hebt, of als je denkt niet romantisch te zijn, kun je romantisch doen. Dat kan namelijk iedereen. Een romantisch voorspel kost wat extra tijd, maar is voor de meeste vrouwen onmisbaar. Romantiek is dus nodig voor een leuke avond?

De vraag is meer: Wil je het?

20 romantische tips

Als wij nou zeggen dat allang bewezen is, dat het voor ieder koppel belangrijk is, in de aanloop naar het vrijen, romantische momenten te beleven, zou je dan willen overwegen de noodzaak ervan in te zien?

Zou je willen overwegen een aantal van de tips die we hieronder geven uit te voeren?

Of beter nog: Zelf originele dingen bedenken waarvan je weet dat ze bij je geliefde in de smaak zullen vallen.

Als je geen idee hebt wat dat zou zijn, wordt het hoog tijd dat je er eens uitvoerig over gaat praten tijdens een, pak em beet, weekendje weg.

Hier alvast 20 romantische suggesties:

 1. Koop 11 rode rozen en 1 nep roos voor je geliefde. Hang er een kaartje aan: ‘Ik hou van jou tot de laatste roos niet meer bloeit.’ (oké, oké, beetje wee, maar wel heel vrouwvriendelijk.)
 2. Koop de domeinnaam van je geliefde (bv. ellamarjon.nl) en maak een website, zet daar een liefdesgedicht met een paar mooie foto’s op. Vraag langs je neus weg of die naam misschien ook bestaat op het internet.
 3. Koop ‘Glow in the dark’ sterren en schrijf daarmee ik hou van jou op het plafond van de slaapkamer.
 4. Onderstreep in het boek dat je geliefde aan het lezen is, losse letters die samen een lief bericht vormen.
 5. Pak tijdens een gezamenlijke wandeling iets moois op. Een steen of een stuk hout bijvoorbeeld. Zeg dat het jouw herinnering is aan dit mooie moment. Laat er vervolgens ‘Ik hou van jou’ in graveren en stuur het als cadeautje op.
 6. Ga op een mooie dag eens een uurtje ergens liggen in het gras, zoek samen figuren in de wolken.
 7. Als je geliefde tot laat moet werken, vul dan een lunch box met de favoriete hapjes; Chocolade, Franse kaas, Favo thee, enz. Pak de box in en zet er een rood kruis: Survival kit.
 8. Doe een flesje massageolie met een mooie kaart in een cadeaudoosje. Zet op de kaart je eigen telefoon nr. en daaronder iets in de trant van: Ik ken een hele goede masseur, maak snel een afspraak.
 9. Als je geliefde een huisdier heeft waar hij/zij erg gek op is en jij niet zo, koop dan met Sinterklaas/kerst ook iets voor de hond/kat/cavia.
 10. Stuur een email met, ‘Ik mis je nu al!’ naar je geliefde direct nadat die de deur achter zich heeft dichtgetrokken om aan het werk te gaan.

 11. Geef een fotoshoot cadeau, laat de mooiste inlijsten en geef die een prominente plaats.
 12. Schrijf iets als: ‘Ik moest aan je denken vandaag, daar werd ik blij van.’, op een briefje en leg dat ergens neer waar het zeker gevonden wordt.
 13. Ga als eerste douchen en schrijf iets liefs op de beslagen spiegel.
 14. Nog beter, ga samen douchen.
 15. Koop sexy lingerie en doe dat in de broodtrommel van je man. Op het bijgevoegde briefje zou bv. kunnen staan: Jouw dessert.
 16. Als je op vakantie bent neem dan eens de tijd om vroeg op te staan. Rij naar een plek waar je samen de zon kunt zien opkomen.
 17. Ga de volgende keer als het regent samen wandelen. Vergeet de paraplu en laat je lekker natregenen. Kus elkaar in de regen, loop door de plassen en geniet. Na afloop lekker warme chocolademelk drinken. Liefst natuurlijk voor een open haard.
 18. Koop een boek dat jullie allebei willen lezen. Lees om beurten een hoofdstuk voor ’s avonds in bed. Veel leuker dan televisie.
 19. Ga samen een eindje rijden en laat je geliefde een getal kiezen onder de 10. Beslis of je links of rechtsaf gaat door een muntje op te gooien. Kop is links, munt is rechts. Dus; getal is 5 en kop betekent bij de 5e straat rechtsaf slaan. Zo kom je nog eens ergens…
 20. Als je geliefde ziek is, neem dan een dagje vrij. Maak een bedje op de bank, een lekker soepje. Kijk samen een serie of waar je maar zin in hebt. Wees er gewoon die dag.

20 romantische ideeën

Wees creatief.

Je zult zien als je iets extra’s doet, zeker onverwacht, dat je geliefde zal smelten.

Er kan een patroon uit ontstaan dat jullie liefde bevestigt en sterker maakt.

Een waardevolle en tijdloze investering, welke romantische ideeën ga jij uitvoeren?

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] vertolkte: ‘’t Zijn de kleine dingen die het doen, die het doen…’ Het zijn vaak de kleine dingen, waardoor je geliefde merkt, ‘Er wordt aan mij gedacht. Iemand houdt rekening met mij.’ Dat […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *