Deze week een topic die iedere man en vrouw zal herkennen:

Dagelijks doorkruisen allerlei dingen je vaste voornemen je geliefde bovenaan je lijstje te zetten. Kinderen, werk, social media, sporten, de kerk, onzekerheden, verwachtingen, je familie en vrienden, tv kijken…

Wie staat er bovenaan jouw lijstje

Het zijn ook juist deze dingen die je relatie met God in de weg staan.

Het maakt niet uit of je te druk bent  met je ontspanning of je gezondheid, het gaat er niet eens om of het goed of juist slecht voor je is, alles komt maar al te gemakkelijk tussen jou en God.

Voor we het in de gaten hebben, realiseren we ons dat het al weken geleden is, dat we echt contact met God hadden. Het sluipt er gewoon in. Op de één of andere manier is God vaak de eerste die opzij gezet wordt als we het druk hebben.


 U mag geen andere goden vereren omdat de Here, uw God, een jaloerse God is.

Exodus 34:14


Dat is nogal wat:  ‘Geen andere goden dienen.’ Wij denken bij bv. social media niet direct aan een andere God…En toch trekt het onze aandacht en dus ons hart zeer makkelijk van Hem weg.

Als het huwelijk inclusief seks een afspiegeling is van de intimiteit die God met ons wil…zouden wij dan ook niet jaloers moeten zijn op de aandacht die onze geliefde geeft aan andere zaken?

We weten allemaal dat de relatie met je echtgenoot, na God de meest belangrijke relatie is die je hebt. We hebben beloofd om er voor die ander te zijn, te verzorgen en lief te hebben tot de dood ons scheidt. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit als we zo maar een gemiddelde week in onze agenda bekijken?

Wie staat er bovenaan jouw lijstje?

Hoeveel tijd investeren we daadwerkelijk in ons huwelijk vergeleken met alle andere dingen die we doen?

Doen we ook echt wat we beloofd hebben op die mooie dag, misschien al lang geleden?

Zeer plausibele excuses en logische af (ver)leidingen.

Geen tijd voor een geweldig seksleven? Vervreemd van je geliefde?

Er zijn honderden excuses te bedenken en minstens zoveel af of verleidingen. Iedereen leidt tegenwoordig een snel en hectisch leven. Als je mensen vraagt hoe het gaat is negen van de tien keer het antwoord, ‘Goed…Druk hè?’

Mannen en vrouwen hebben allebei zo hun prioriteiten.

Excuses

Maar wees eens eerlijk:

Zou je de uitdaging om jullie kinderen goed op te voeden niet liever samen aangaan? Zou je de problemen met je tieners niet liever samen oplossen? Hoe fijn zou het zijn als jullie huwelijksbed een oase was, ver weg van alle onvermijdelijke dagelijkse stress?

Het lijstje is nooit af, dus wat prioriteit krijgt wordt gedaan en veel andere dingen blijven liggen… Er is nooit een ‘ideale tijd’ te vinden om je seksleven prioriteit te geven, net zo als er nooit genoeg tijd over blijft om met God bezig te zijn.

Als dat pas kan als al het andere af is, gaat het NOOIT gebeuren.

Je zult zelf een beslissing moeten nemen en…AKTIE!

Doe eens gek: Maak van vandaag de dag om je huwelijk weer bovenaan jouw lijstje te zetten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *