Mannen, vrouwen en seks. Ik las laatst een geweldig boek over het huwelijk geschreven door een bekende auteur. Ergens achter in was natuurlijk het hoofdstuk over seks terecht gekomen.

Er zijn twee dingen die je in elk christelijk boek wat handelt over huwelijk en seks steeds weer tegen komt.

mannen, vrouwen en seks

  1. Vrouwen- je man heeft seks nodig. Het is een biologische nood gedreven door hormonen en als hij het niet krijgt wordt hij kribbig, praat niet meer tegen je en verleiding ligt om de hoek.
  2. Mannen- heb je vrouw lief ook buiten de slaapkamer. Help haar met bv de kinderen, praat met haar, hou haar hand vast en wees romantisch. Ik denk dat de meeste mannen geloven dat als ze deze adviezen opvolgen ze meer seks zullen hebben. Dat is tenslotte waar het hoofdstuk over gaat – seks.

Voor alle duidelijkheid, deze informatie is absoluut waar.

Het probleem is dat als we alleen deze 2 punten horen, de conclusie heel makkelijk zou kunnen zijn dat vrouwen wel zonder seks kunnen. Zij hebben alleen nodig dat hun echtgenoot ook buiten de slaapkamer hun lief heeft. En als dat gebeurd helpen ze hun man bij zijn primaire behoefte – seks.

Een ander probleem is dat als we steeds dezelfde boodschap horen, we er niet meer naar luisteren.

Dus, hier een kleine aanvulling op wat je altijd hoort en leest.

Seks is belangrijk voor man en vrouw.

In Hooglied lees je heel duidelijk dat de man en vrouw dezelfde rol hebben in seks. Hun rol bij het initiëren, de zelfexpressie en bij het creatief zijn maakt duidelijk dat seks belangrijk is voor man en vrouw.  Kijkend naar de rol die een vrouw had in de cultuur toen kun je niet anders concluderen dan dat God luid en duidelijk iets probeert te zeggen. Man en vrouw zijn gelijk in het huwelijksbed.

Niet dat we hetzelfde zijn. In feite zijn we juist heel verschillend als het op seks aankomt. Maar net als de man niet zijn hormonen de boventoon moet laten voeren, moeten vrouwen niet hun gebrek aan zin voorop stellen. God heeft seks geschapen als een manier om ons samen te binden. Om bij elkaar rust, verfrissing, ontspanning en troost te vinden. Seks is niet alleen lichamelijk en we moeten ophouden om het zo te behandelen. Als je denkt dat seks niet belangrijk is voor jou wordt het tijd dat je je afvraagt waarom niet. Welke leugens over mannen, vrouwen en seks ben je gaan geloven?

Mannen, vrouwen en seks gaat over elkaar leren kennen.

Als je denkt dat je weet wat seks is omdat je je partner van A naar B kunt brengen, dan heb je het mis. Er is veel meer te ontdekken en genieten.

Mannen, je vrouw weet precies of je haar routinematig aanraakt alleen maar om te kijken wat er van komt. Ze weet heel goed het verschil tussen wrijven en voelen. Of je haar aanraakt om haar te ‘voelen’, ontdekken wat zij fijn vind. Om haar naar nieuwe hoogtes te brengen.

Vrouwen, jullie missen iets als je het ziet als noodzakelijk. Jullie hebben het geweldige voorrecht om je man dingen te laten mee maken waarvan hij nooit gedacht had dat het zou bestaan. Neem hem mee op een reis die hij nooit meer zal vergeten terwijl je je richt op zijn lichaam en voelt wanneer je de rem of het gaspedaal moet beroeren.

God schiep seks zodat we elkaar zouden leren kennen. Mannen, vrouwen en seks is bedoeld om een leven lang van te genieten zonder dat het saai wordt. Daarvoor is nodig dat we lichamelijk, geestelijk en spiritueel contact hebben met elkaar. Dat betekent in contact blijven door te praten, kijken, ruiken  en voelen. Alles wat zorgt dat je geniet van wat jullie samen hebben in plaats van zorgen te maken over wat gaat komen.

God bedoelde seks als middel om een leven lang bezig te zijn met elkaar te leren kennen. Als je dat doet wordt seks nooit saai.

Seks is ontspannend.

Veel mensen zien seks niet als ontspannend. Eerder als plicht of een item op hun to do lijstje. Het lijkt alsof seks uitputtend is en energie kost in plaats van oplevert.  Maar God heeft seks bedoeld om ons opnieuw te vullen, te ontspannen en het leven prettiger te maken.

In Hooglied 1 vers 2  zegt zij tot hem;

“Kus me! Kus me toch met je verrukkelijke mond!

Want jouw liefde is heerlijker dan wijn.”

Bedenk je eens wat wijn doet na een dag hard werken. Eindelijk de kinderen naar bed, de vaat opgeruimd, de laatste rommel opgeruimd. Even diep adem halen… benen omhoog….en dan een glaasje wijn. Ahh, eindelijk relaxen! Wijn haalt de scherpte er van af, niet waar?

Dat is precies waarvoor het contact met je partner bedoeld is. Of het nu een kus, knuffelen of seks is, onze partner is bedoeld om ons te ontspannen. Om de scherpe kantjes van het leven af te halen. Als middel om te relaxen.

Waarom voelt seks dan als een verplichting in plaats van geschenk?

We moeten aan het werk om uit te vinden waarom we er zo over denken. God heeft het niet zo bedacht. Welke leugens geloven wij over mannen, vrouwen en seks? Welke bagage uit het verleden dragen we met ons meer? Waarom heeft dat impact op ons heden? God is een God die alles kan genezen. Er is niets te groot of te klein. Misschien moet je met een hulpverlener gaan praten. Of worstelen met God. Maar blijf niet zitten waar je nu zit. Het leven is moeilijk en we hebben seks nodig om ons aan onze partner te binden. Om ons samen één te maken zodat we samen door het leven kunnen gaan.

Ken God in alles, ook in je huwelijksbed. God schiep seks, Hij beval het zelfs. Het zou een heilige ervaring moeten zijn om te vieren wie Hij is en wie Hij wil dat wij zijn. Wij gaan slapen, sluiten de deur voor God en nemen genoegen met  zoveel minder als wat Hij bedoelde.

Wat betekent het voor jullie om God ook in je slaapkamer toe te laten?

0 antwoorden
  1. Anoniempje zegt:

    Voor mij betekent dat God ook betrekken bij wat je met elkaar in de slaapkamer doet. Onderzoeken of wij samen naar zijn wil leven.Ik dank God voor mijn lieve man en voor wat hij ook in de slaapkamer voor mij betekent.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *