Is seks voor je huwelijk het einde van je onschuld?

Jaren geleden sprak ik met een tiener die juist haar verkering na jaren had uitgemaakt. Ze was al met hem naar bed geweest omdat ze dacht dat dit de ware was. Ze was haar onschuld kwijt geraakt. Ik vroeg haar: ‘Hoe nu verder’? Er was in Amerika een beweging op gang gekomen die zich Promise Keepers noemde. Allemaal jongelui die niet deden aan seks voor het huwelijk; ze wilden wachten tot de huwelijksnacht. Rebecca St James schreef daar een passende song bij: Darling wait for me. Na ons gesprek besloot ik haar het nummer te mailen om mijn betoog nog wat kracht bij te zetten. Na verloop van een paar dagen kreeg ik een reactie terug waarin ik werd gewezen op de eerste zinnen van de bridge. Die zegt; ‘Now i know you may have made mistakes, but there’s forgiveness and a second chance.’

Puur en rein voor God?

In onze kerken wordt geleerd dat je jezelf rein en puur voor God moet bewaren. We leren de jongens om de grenzen van de meisjes te respecteren en daar is niets mis mee. Maar wat als de hormonen binnenvallen en je tegen de muren opvliegt van verlangen? Meisjes wordt vooral geleerd om met seks te wachten tot het huwelijk. Omdat je jezelf maar één keer weg kunt geven. Omdat je elke keer een stukje van je taart laat opeten en je dus geen hele taart meer zou hebben voor je toekomstige hubby. In sommige kringen wordt er schande van gesproken als je voor het huwelijk niet je broek aan hebt kunnen houden. Nog erger als je zwanger het bootje instapt.

Nog steeds zijn er kerkgenootschappen waar je in het midden van de gemeente openbare schuldbelijdenis moet doen. Eerlijk gezegd denk ik dat het overgrote deel van de toeschouwers gewoonweg mazzel hebben gehad dat het hen niet overkomen is. Zeker, er zullen ook stellen zijn die met elkaar de afspraak hebben gemaakt om geen seks voor het huwelijk te hebben. Proficiat als jullie dat hebben kunnen volbrengen. Maar wat is nou rein en puur voor God staan?

onschuld

Is seks voor je huwelijk fout?

Laat ik daar kort over zijn, ja. Als je wilt weten waarom lees dan eerst Christenen en seks voor je huwelijk. Volgens mij is Gods bedoeling met seks dat het plaats vindt in de beschermde omgeving van een huwelijk. Is het moeilijk om geen seks voor het huwelijk te hebben? Daar kan ik ook kort over zijn, ja. Hoewel het goed is om er samen over te praten kan juist dan de opwinding steeds groter worden. Je lichaam reageert op alle signalen die binnen komen. Ik zeg niet dat het onmogelijk is, dat niet, maar moeilijk is het zeker wel.

Wat nou als je voor de bijl gaat?

Als de opwinding te groot wordt en jullie toch, misschien in een opwelling, wel met elkaar seks hebben, is dat dan zonde en ben je dan niet meer puur en rein?

Rein en puur.

Zonde en vergeving horen bij elkaar. Daar tussen hoort het belijden te staan. Er is werkelijk geen zonde waar geen vergeving voor is als je het aan God belijdt. (behalve de zonde tegen de Heilige Geest zegt de Bijbel) Waar we de mist mee ingaan is volgens mij dat we rein en puur voor God staan koppelen aan wel of geen seks voor het huwelijk. Rein en puur voor God heeft veel meer te maken met de vraag of het goed is tussen jou en God? Staat er nog zonde tussen jou en God in? Als dat zo is dan is het belijden en vergeving vragen alles wat nodig is om daarna weer rein en puur voor God te staan.

Dit geldt voor al je zonden, niet alleen op seksueel gebied. Belijd ze en vraag vergeving aan Hem, en Hij zal je rein en puur maken. Want er is altijd vergeving en een nieuwe kans!

Als je het niet met me eens bent dat seks voor het huwelijk een zonde is zou je aan God kunnen vragen of Hij je duidelijk wil maken wat Zijn wil is alvorens je vergeving vraagt. Het heeft mij veertig jaar gekost om tot die overtuiging te komen. Ik zou willen dat ik het niet gedaan had maar heb inmiddels ervaren dat Zijn liefde voor mij en ook voor jou zo groot is, dat Hij ons na het belijden van onze zonden ziet als onbevlekt en precies zoals Hij bedacht heeft.

seks voor het huwelijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *