Gods ontwerp voor seks is bedacht voor mannen én vrouwen.

In Hooglied spelen de geliefde en de minnaar een gelijke rol in het huwelijksbed. Seks hebben omdat je man het wil, is niet wat God voor ogen had en zeker niet waar je man naar verlangt. Maar Zijn idee gaat niet alleen over gelijkheid, wij geloven dat God een nog hoger plan voor ons heeft. Het lijkt logisch dat God ons eenheid en gelijkheid in het huwelijksbed geeft, omdat we allebei iets te bieden én te leren hebben.

Gods ontwerp voor seks

Gods ontwerp voor seks.

God creëerde een krachtig ontwerp om zowel man als vrouw te verfijnen door middel van een huwelijk. Hij schiep man en vrouw beiden naar Zijn beeld, maar toch zo heel verschillend van elkaar. Terwijl we werken aan het creëren van een intiem seksleven, strekken we ons uit om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren.

Zijn ontwerp drijft ons naar verbinding en vervolgens naar persoonlijke groei.

Ingewikkeld vrouwelijk orgasme.

Veel vrouwen vragen zich af waarom Gods ontwerp voor seks voor hen zo gecompliceerd gemaakt is, terwijl het zo gemakkelijk lijkt voor hun man. Lees meer over het vrouwelijk orgasme.


Het voelt alsof er iets niet goed met je is, of je gestraft wordt of iets verkeerd doet.


Sommige christelijke schrijvers suggereren zelfs dat als vrouwen zich maar aan hun man zouden overgeven, ze tijdens geslachtsgemeenschap makkelijker tot een orgasme zouden komen. Dat is een leugen en doet niets anders dan iemand schuld opleggen, waardoor groei juist wordt tegengehouden.

Elkaar halverwege ontmoeten.

Dat een man makkelijker een orgasme kan krijgen, betekent nog niet dat hij alles over seks begrepen heeft.

Gods ontwerp voor seks is bedoeld om zowel man als vrouw te verfijnen, terwijl ze van elkaar leren. Als seks voor ons beiden gemakkelijk zou zijn, zou het weinig intimiteit creëren.

  • Het kwetsbaar delen van je behoeften.
  • Samen bidden voor je eventuele seksuele bagage.
  • Vragen gezien te worden.
  • (Harde) gesprekken voeren.
  • Elkaars onzekerheden begrijpen.
  • Elkaar genegenheid schenken.
  • Al deze dingen creëren intimiteit.

Als seks net zo moeilijk was voor mannen als voor vrouwen, zouden we het waarschijnlijk allebei gewoon opgeven.

We leren van elkaar.

God bedacht de verschillen zodat we elkaar kunnen laten groeien. Mannen begrijpen hoe belangrijk het is om één te worden, zelfs als we niet verbonden zijn. Vrouwen moeten leren om hun echtgenoten te aanvaarden en erop vertrouwen dat God hen zal helpen één te worden. Dan zullen ze ontdekken dat door de éénwording zelfs aan meer behoeften wordt voldaan dan ze dachten.

samen leren

Vrouwen.

Vrouwen kunnen het gevoel hebben dat ze aan het kortste eind getrokken hebben, maar stel je eens voor hoe je liefhebbende man zich voelt. Zijn grootste wens is om jou plezier te geven. Voor hem is niets anders van belang. Kun je je voorstellen hoe gefrustreerd en verward hij zich soms voelt als hij probeert zijn vrouw te begrijpen?

Gods ontwerp voor seks is moeilijk voor allebei. Aan de andere kant begrijpen juist vrouwen dat seks niet alleen over een orgasme gaat. God schiep vrouwen met een enorme verbeeldingskracht en begrip van de kracht van woorden om opwinding te creëren.

Vrouw: Gebruik je lichaam om je geliefde te boeien. In die vrijheid kunnen stappen en je lichaam omarmen vereist moed en het geloof dat de ogen van je man Gods goede schepping zijn.

Mannen.

God schiep mannen met ogen als visueel middel om opwinding te creëren en zo de schoonheid van hun vrouw te bevestigen.

Man: Creëer een veilige plek voor je vrouw waar ze zich kan uiten. Probeer de creatieve energie van je vrouw te evenaren. Leer nieuwe dingen over je vrouw en anticipeer op wat zij spannend vindt. Leer woorden te gebruiken om spanning en opwinding te genereren. Laat je race los en concentreer je op wat je over je vrouw kunt ontdekken.

Al werkt de mechanica van seks en orgasme betrekkelijk makkelijk bij mannen, intieme connectie vaak juist niet. Om verbinding te gaan voelen kan vreemd en zelfs angstaanjagend zijn voor jou als man. Verbinding is voor de man onlosmakelijk verbonden met seks, na de daad is op emotioneel niveau verbinden voor hem veel makkelijker.

Elkaar in de ogen kijken, stilliggend elkaars lichaam voelen en door middel van woorden opwinding oproepen, daagt je als man uit om tegemoet te komen aan de behoeften van je vrouw. Onderweg ontdek je een liefde die zoeter is dan alles wat je zou durven dromen.

Gods plan voor seks

Groei voor beiden.

Soms denk je: ‘Wat een gedoe, het lijkt wel werk, het zou toch meer vanzelf moeten gaan?’

Gods ontwerp voor seks is om jullie allebei te laten groeien. Denk niet dat je alles doorhebt als je makkelijk klaarkomt. Denk niet dat er iets mis is als je orgasmes zeldzamer zijn.

God wil de behoeften van je partner gebruiken om je iets nieuws te laten zien en onnavolgbare intimiteit tussen jullie twee te creëren.

Zelfs meer dan dat; terwijl jij je kwetsbaar opstelt naar  je geliefde, zal God je afhankelijkheid zegenen door je niet alleen te binden aan je geliefde, maar ook aan Hem.

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Omarm seksuele passie. Geniet van elkaars lichaam. Probeer verschillende posities. Er staan genoeg tips op deze site. Doe gek tussen de lakens. Schreeuw als je er blij van wordt. God is de auteur van seksuele opwinding en het orgasme en wat een prachtig ontwerp heeft Hij bedacht! […]

  2. […] vroeg ze. Ik had werkelijk geen flauw idee meer. Ik schaam mij er niet voor om het toe te geven; God heeft mij zo gemaakt dat ik geniet van haar lichaam en in het bijzonder van haar borsten. Een man is verrukt van zijn […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *